Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kraja v trgovini

Kraja v trgovini

Spoštovani,
pred kratkim so me zalotili pri poskusu kraje v trgovini (vrednost blaga je bila pribl. 25 evrov). Varnostnik me je pri vhodu poklical nazaj, blago sem vrnil, prišla je policija in izpolnili smo zapisnik. Sem polnoleten študent, to sem storil prvič, pred tem nisem nikoli prišel navzkriž z zakonom. Zanima me sledeče:
1. Ali mi bo policija poslala kaj na dom, kakšno obvestilo, karkoli? Po kolikem času se dejanje izbriše iz kartoteke?
2. Kaj se bo zgodilo sedaj, komu bo policija predala primer?
3.Policijo sem po izpolnitvi zakonika prosil, naj kakršnokoli pošto pošilja na začasni naslov (študentski dom). Kako je s tem, bodo to upoštevali?
4. V kolikem času bo znano, kdaj bo sojenje? Vprašal sem policijo, rekli so, da lahko čakam 2 do 6 mesecev, je to res? Kje bo sojenje, v mestu, kjer imam začasni naslov in kjer sem skušal krasti, ali v domačem kraju? Kako bom izvedel te informacije, po pošti ali po telefonu?
5. Kako poteka sojenje? Sem lahko brez zastopnika/odvetnika (ne morem si ga privoščiti)? Kakšno kazen lahko pričakujem?
6. Je res možno, da sodišče primer ovrže (tako so rekli policisti, ker so taki primeri baje pogosti)? Me bodo v tem primeru tudi obvestili?

Storjeno dejanje resnično obžalujem, sem v hudi finančni stiski, poslovalnici sem še isti dan poslal pisno opravičilo. Glede pošte pa me skrbi zato, ker ne želim, da doma izvejo za to.
Vnaprej hvala za odgovore.

Spoštovani,

policija bo primer predala državnemu tožilstvu, ki bo spisalo kazensko ovadbo, katero vam bodo tudi poslali po pošti na vaše, po našem mnenju, začasno prebivališče.
Vsa pisanja sodišča in državnega tožilstva boste prejeli po pošti, vključno z vabilom na narok.
Krajevno pristojno je praviloma sodišče, na katerega območju je bilo kaznivo dejanje storjeno ali poskušeno.
Odvetnika si lahko izberete sami, če si ga ne morete privoščiti, pa vam ga v določenih primerih dodeli sodišče samo.
Kako dolgo boste čakali na sojenje je odvisno od sodišča do sodišča, tudi po naših ocenah boste na obravnavo čakali od 4 – 8 mesecev.
Po našem mnenju je težko verjetno, da bi sodišče primer zavrglo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

živjo, glede tega, ali bodo starši zvedl, mam en nasvet – na svojo pošto (pač tvojo najbližjo) si pejt uredit da boš vso pošto dobival poštno ležeče – stane 12e na leto (sm se že pozanimala enkrat sama zase tko preventivno, za usak slučaj). Upam da se ti bo use čim bolš iztekl.

glede kraje v trgovini je pa tko – če pogledaš npr na ebay za koliko keša ti pošlejo eno cunjo iz kitajske v slovenijo in primerjaš s cenami v raznih trgovinah – oni si tok preveč uzamejo zase da obol. te kr prime da bi kej ukradu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close