Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Krajani hiš, ki jih je prenovila Delovna akcija

Krajani hiš, ki jih je prenovila Delovna akcija

Vesela sem za družine, ki jim Delovna akcija prenovi dom. Ampak glede na to, da v večini primerov ne poskrbijo niti za stvari, pri katerih rabiš le pridne roke, cunjo, vodo in metlo, se mi poraja vprašanje, če se znajo rihtat za naprej. Kakšni so ti domovi po pol leta?
Ne govorim o primerih marljivih ljudi, ki jim jo je zgodilo življenje, ampak takih, ki kar čakajo, da bo iz neba padlo…

Je tu kdo, ki prihaja iz kraja, kjer je bila delovna akcija pa mu je znano, če je družina znala skrbeti za dom po prenovi?

dobro da jim vgradijo prezračevanje.tudi pri nas se pojavi plesen a jo zatreš s kisom ali varikino.pikice,v nastajanju,ne pa da ima 20 kv m plesni v spalnici.pa luftati porka flek

To pa tut mene zanima. Take ljudi je treba naučit ‘ribe lovit’, ker večinoma znajo samo jemati in čakati.

Večina tega folka je tipa “pelikan na čolnu” . Odpira kljun in čaka, da mu ribič vrže ribo. Tako pač je.

Ja tut tale s pelikanom drži. Imamo take okrog nas in povem vam, da se nam v faco smejijo. Jaz začnem delat ku butl, najprej v službi, pol doma, pač z jasnim ciljem, ker nekaj želim ustvarit, ma sosedje (več njih) s kupi otrok cele dneve pred bloki visijo, čik, kavica, boli jih briga. Povsod nesnaga, niti za osnovne higienske stvari ne psokrbijo al pa da bi ženske kej skuhali, moški kej uredili okolico … mah kje … čakat, čakat da pade iz lufta 🙁

No sej konec koncev takega lajfa si res ne želim. Raje zvečer od utrujenosti dol padem, se stisnem k moji miški, ki je bla tut pridna čez dan 🙂

Ja, bi bilo zanimivo posneti nekaj oddaj, v katerih bi naredili po nekaj letih obhod teh prenovljencev. Najbrž bi pri mnogih našli spet enako stanje kot pred delovno akcijo.

Se strinjam, da bi bilo fino videti, po kakem letu, dveh ali je obnova kaj doprinesla.

Upam, da z tem vseeno naredijo neko razliko, in ljudje lažje živijo.

Tako vprašanje sem že večkrat zasledila. Je pa čudno da se ne najde nihče ki bi vedel kaj povedati.

Na Polzeli, katero hišo so urejali v prvi sezoni, zelo lepo skrbi, še dozidala je teraso, uredila okolico. Lahko rečem da so nornalno zaživeli.

Na videz poznam eno, ki so ji obnovili hišo. Moram reči, da v živo ne izgleda tako uboga, kot je tam predstavljena. Res je samohranilka, ampak od kar jo poznam, ima redno postriženo frizuro in vedno pobarvane lase. Jaz denar za frizuro raje porabim za kaj urediti po hiši. Ok, videz vara, ampak vseeno imam občutek, da preveč dramatizirajo in pretiravajo, ko predstavljajo njihov finančni položaj in težke življenjske zgodbe. Razumem, da če greš s plačo komaj skozi, da nimaš za obnovo doma, ampak da v 15 letih ne moreš kupiti vreče cementa ali kita za steno in sam pokitati, ali pa pobrusiti in prebarvati okna ali narediti kakšnega drugega manjšega opravila, da je dom vsaj malo čist in urejen….

New Report

Close