Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev krajši delovnik

krajši delovnik

Pozdravljeni, vem da ste velikokrat ze pisali o skrajsanem delovniku do otrokovega 3 leta in pazljivo sem prebrala vse odgovore, ki sem jih nasla. Bili so mi v veliko pomoč.
Odprto mi ostaja še eno vprašanje. Delodajalec mi sicer bo omogocil skrajšan delovnik, ker mi ga pač mora, če se za to odločim (to so besede našega direktorja). Bojim pa se, da me bodo odpustili čim bo mogoče (vprašal me je, če še dojim otroka). A smo mame na polovičnem delovnem času kako zaščitene, da nas ne morejo odpustiti dokler koristimo to pravico.

Lep pozdrav Maja

Posebno varstvo pred odpovedjo je predvideno za starše v času izrabe starševskega dopusta ter za delavko v času nosečnosti in času, ko doji otroka. Očitno vas je direktor zaradi tega spraševal o tem. Posebne zaščite pred odpovedju v času krajšega delavnika do tretjega leta otrokove starosti pa žal ni.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close