Naslovnica Forum Starševski čvek Kraljeva družina ima vse preveč privilegijev

Kraljeva družina ima vse preveč privilegijev

Kraljeva družina ima vse preveč privilegijev. Tukajle so nanizani nekateri stroški monarhije, ki jih davkoplačevalci plačujejo za kraljevo družino. Več kot 1000 služabnikov, vzdrževanje rezidenc, potni stroški in še kaj – v se to je plačano iz proračuna, od davkoplačevalcev. Katastrofa! 110 mio funtov letno, kar znese cca 120 mio EUR letno, to je cca 2 EUR na prebivalca Velike Britanije letno, poleg tega pa še milijoni za varovanje. Ja, vilini resnično obstajajo, samo ne v Sloveniji, ampak v Veliki Britaniji (tale kraljeva družina čisto ustreza vilinom, ki so bili nekaj časa tukaj na MON – vilinske doklade (tj. transferi iz državnega proračuna za kraljevo družino), vilinska služinčad (tj. to, ko ima kraljeva družina toliko služabnikov, od države plačana zabava in še kaj bi se našlo, itd. Ojej, ojej! In kako lahko britanski davkoplačevalci dopuščajo takšno razmetavanje davkoplačevalskega denarja in fevdalne pravice, ki jih ima kraljeva družina v 21. stoletju? Zakaj britanski državljani ne gredo na referendum in spremenijo obliko vladavine v republiko?

Ja, in tudi Slovenija prispeva k tem izdatkom. Slovenija kot članica EU plačuje t.i. britanski rabat, da Veliki Britaniji povrnemo del stroškov, ki bi jih sicer morala plačati v proračun EU. Zaradi tega ostane več denarja za kraljevo družino. Ja, tudi Slovenci od takrat, ko smo v EU, to sofinanciramo…

Zakaj ne grejo na referendum britanski državljana,zato ker so vsi mal prismuknjeni,ker se ne zavedajo da oni garajo kraljeva družina pa živi na njihov račun,in za na koncu jih grejo še pozdravljat,katastrofa pamet na nuli.
lp

Nehajte že jamrat, za to in ono, in ono tretje.

Za vaše nezadovoljstvo, vam je vedno nekdo osemnajsti kriv, zdej ste tok že izcuzali slovenske teme, da se lotevate malo drugih?

Bolano res………

Seveda, vse je res.
Treba pa je vedet, da je angleška družba tradicionalna in globoko zakoreninjena razredna družba. Dejansko si tam s svojim rojstvom že obsojen (v negativnem ali pozitivnem smislu) na določeno vrsto bivanja. Nekomu je namenjen poklic mesarskega pomočnika in bo to opravljal celo življenje, drugemu pa parazitsko življenje na dvorcu. Čudno pri vsem je, da so vsi nekako pomirjeni s tem; zato so bili tudi toliko bolj pereči npr. komentarji o tem, da je nevesta Kate družbena povzpetnica – ker se to dejansko redko dogaja, ne samo na dvoru, pač pa tudi med običajnimi smrtniki.
Tega mi ne moremo razumeti, ker nimamo v sebi materiala njihove večstoletne zgodovine;

samo pomislite, da je v angliji ničkoliko ljudi, ki morda živijo 150 km od Londona, pa tja nikoli ne bodo šli – živijo pač v svojem majhnem kozmosu in so zadovoljni s tem.

S svojimi angleškimi prijatelji sem se velikokrat kregala o tem in jim poskušala dopovedat, da je kraljeva družina kot glista v črevesju – ampak nič. Do njih imajo sicer različna stališča, enim so všeč, drugi jih vidijo kot pande v živalskem vrtu – vsi pa so do njih skrajno prizanesljivi….

morate vedeti, da čeprav je kraljeva družina strošek, je hkrati tudi ogromna ogromna turistična atrakcija in s tem tudi dobiček. nedavna poroka je stala 23miljonov evrou, a jih je prinesla v blagajno 600!

Jaz jih občudujem. Tudi jaz bi živela v taki nefoušljivi družbi. Všeč mi je UK. Rada se vračam tja in imajo svoj ponos, ki ga plačujejo na različne načine.


LOL, pa kaj maš ti angležem za govorit o tem, kako si naj svojo družbo organizirajo???
to je isto, kot če bi oni tebi predavali o tem, da je naš predsednik parazit in nič pametnega od njega….

Haha, kure monovske. Pa kaj vas briga Anglija? Brigejte se zase, brigejte se za potratnost slovenske “elite”. KO se je Turčina pelu za 30.000 evrov ste pa kokodakale, da “on je pa ja predsednik”. Pa kolk denarja spušimo v zrak, vsa javna uprava, DARS, Stožice, …? ZIhr so nam javni dolg nardil Angleži, a ne???
Pa kolk kulijev sunete v službi, papirja, cd-jev, druge pisarniške šare? To je vse kraja (vam se sicer ne zdi), ki podraži stroške. Bodte v skrbeh za svojo lastno državo in pustite monarhe pri miru.
Pa še to: največji sen Turčine je, da bi bil monarh. Despot je že.

Bravo, bravo. Še je upanje. Da vse mone- pa le nismo kure:) Na kozlanje mi gre, koliko imajo ene za opravit s celim svetom, samo same s seboj pa ne. So preprosto idealne, vsaj mislijo tako!

Ampak ste pa res zmesane…

Toliko se sekirate za angleske davkoplacevalce, slovenskih pa ne vidite…

Ja no! Ima pa več kot 1000 služabnikov reden šiht ali kšeft, poleg njih pa še vsi ostali, ki vzdržujejo kraljevske rezidence.

Bravo, bravo. Še je upanje. Da vse mone- pa le nismo kure:) Na kozlanje mi gre, koliko imajo ene za opravit s celim svetom, samo same s seboj pa ne. So preprosto idealne, vsaj mislijo tako![/quote] Se pridružujem napisanemu. Moja pripomba: res smo hlapci in še dolgo bomo !

Naš Turčin je pa en wanna bee kralj:(

Angleži sicer imajo na puklu živo relikvijo v obliki kraljeve družine, a jo znajo hudičevo dobro tržit in vnovčit. Tu je še njihova tradicija in tud v njihovi kolektivni zavesti je kraljeva družina globoko zasidrana. Ko sem slišal pripovedovati, kaj njim pomeni vabilo h kraljici na čaj, se mi je prav hecno zdelo. To ni (kot sem si prej predstavljal) intimno kramljanje s kraljico ob čaju, ampak nekakšen dokaj množičen sprejem, posameznikom pa to ogromno pomeni.