kranjski vrtci
Pred cca tremi leti sem vpisovala sina v kranjske vrtce. Po takratnih podatkih so najbolj odsvetovali Najdihojco, ta naj bi bil res slab. Zato sem mislim da vpisala Mojco in Janino. No, ker je precejšnja gužva so sina dali ravno v Najdihojco. Lahko ti povem izkušnje za tega. V prvem letu je imel eno vzgojiteljico, drugo leto je šel v drugo skupino s svojim letnikom (prvo leto je bil med leto starejšimi, ker je bilo to edino prosto mesto). Pri uvajanju so vzgojiteljice zelo pomagale, s sinom nikoli ni bilo nobenega problema. Vsak dan so šli ven, pred vrtcem imajo veliko zagrajeno igrišče. V vrtcu so počeli res različne stvari…recimo ena skupina je pripravila čajanko za drugo skupino (pomagala kuharica), da so vse pripravili. Enkrat je sinova skupina zamesila testo, so dali kuharici za spečt in so spet povabili vse druge skupine na potico. Prirejali razne igrice…. Počeli so ogromno stvari, sin je v vrtcu zares užival in če bi ga še enkrat vpisovala bi napisala Najdihojco (zdaj sicer ni več tam, ker smo ga tja vpisali, ker je bil za vaški vrtec še premajhen).
Hočem pač povedat, da je na podlagi drugih mnenj res težko presojat vrtce. Se zgodi tudi verjetno, da je akk starš zoprn in se oglaša na vse konce in kraje, realno stanje pa je povsem ok.
Prijateljica ima 2 otroka v Mojci in je tudi zelo zadovoljna. Jaz na tvojem mestu ne bi kaj dosti komplicirala ampak vpisala na takega, ki ti lokacijsko najbolj ustreza. Tako ali tako je vprašanje, kje dobiš mesto. In dvomim, da je kateri od vrtce tak, da zanj lahko rečemo, da je slab.