Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kraški ovčar

Kraški ovčar

Zanima me koliko je na tem foromu ljubiteljev naše avtohtone slovenske sorte, ki izhaja že iz Valvazorjevih časov, našega Kraškega ovčarja: Kraševca.

poglejte kako so lepi:)

Lepi so, tukaj ni dvoma. Ampak trmasti prav tako. Pravi kraševci : )

kako jih naučiš, moj je zelo priden, včasih pa je dobro če mislijo z svojo glavo, drugače pa so tudi zelo učljivi,samo primerno šolo morejo imeti in taka je v Mariboru na društvu ljubiteljev kraških ovčarjev:)

mogočen pes. Vendar je samo za ljudi, ki imajo hiše,saj je ogromen..To žival ne moreš mučiti v stanovanju….V hiši, blizu blokovskega naselja , ga je imel en gospod. Res kuža in pol.

Krasen pes, kako je pa kaj z agresivnostjo, recimo do otrok v družini? Mu je za “zaupati”?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Res lep pes, samo rabi trdo roko in mora biti šolan.
Če ne je zahrbten in grize. Vem iz prakse. Tri psice, nobena šolana, živ obup od psa. Blazno so se bale in potem je samo usekala.
Scrkljane preveč, počlovečene.
Škoda, ker je res krasna pasma.

Kraški ovčar je čisto primeren (za v stanovanje res ni), pa tudi otroci ga obvladajo, ker ni tako močan. Verjetno pa si ti videla šarplaninca ali celo kavkaškega ovčarja, ki pa sta že zaradi svoje moči prezahtevna za navadnega lastnika psa.

Jaz ga zelo priporočam vsem, ki imajo možnost imeti takšnega psa, ker je to izjemna pasma s še bolj izjemnim karakterjem. Čeprav je samosvoj in ‘trmast’, spet ni tako, da se ga ne bi dalo obvladati. Če pa imate še majhne otroke pa vam bodo otroci neskončno hvaležni, ker bodo gor rasli z najboljšim prijateljen in jim bo to zagotovo najlepši spomin na otroška leta.

daj ,daj jaz poznam ogromno Kraševcev in če jih človek šola so zelo prijazni zvesti psi, za svojega lasnika bi umrli. Poglej si film o njem na spletni strani društva ljubiteljev Kraških ovčarjev. Jaz ga imam in ni potrebna nobena trda roka, to je samo streotip ali pa posledica napak lasnikov,ki ne znajo z psi:)

pa še to naš Kraško ima zelo rad ljudi , posebej pa še otroke, ni lepšega psa kot je ta. Ne kupujte samo tujih pasem, naredite tudi kaj za našo pasmo, da ne bo izumrla. Jaz z mojim grem v Maribor, v park v “gužvo” po ulicah in je do vsakega zelo pijazen. Ne boji se ničesar, peljal se je tudi že z dvigalom, z avtom se zelo rad vozi ima varnostni pas, spi v hiši . Drugače pa je ogromno čas z nami. Ima rad tudi druge živali, če ga nanje ko je mali navadimo.

Imam kolegico vzrediteljico. Res so krasni psi!

Če koga zanimajo jih ima sedaj za oddajo še 4 mladiče Kraškega ovčarja , gospod Štiglic po zelo ugodni ceni:)

Lahko prilepiš kake slikce?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Meni se tudi zdijo krasni. Vzgojo pa rabi čisto vsak pes, tudi čivava je lahko nadležna, če ni primerno socializirana.
Res me čudi, da se več ljudi ne odloča zanje, sploh recimo taki, ki se odločijo potem za razne haskije, aljaške pse, švicarske planšarje, rotvajlerje … To so vse veliki in dokaj zahtevni psi.

(Ma tudi če samo delaš reklamo za mladičke, naj ti bo, ker gre za dober namen.)

Super so, ampak lajat pa ne znajo. Kar neko zavijanje…

kaj oni lajajo tako lepo ,da je slištati kot gruljenje, če pa se razjezijo pa prav pošteno lajajo, vem iz izkušenj. Njihov lajež neje nekaj najlešega med vsemi laježi.

ja malo reklame za našo sorto ne škodi, je pa ne delam sebi, saj jaz mojega psa že imam , Ampak pomagam iskatui dom za Kraševce.Želim si,da bi prišli v dobre roke in končno našli svoj dom, ki si ga kot prekrasni psi res zaslužijo.

bmw SLIKICA JE ŽE PRI DRUGEM SPOROČIU V DATOTEKI, POGLEJ SI GA, DRUGAČE PRILEPITI PA JAZ NE ZNAM:(

Ja to sem videl, mislil sem slikce od malih kužkov…

ja saj so to že tako veliki, 3 mesece so stari. Če p hočeš videti kakšni izgledajo ko so stari komaj 1 mesec pa mi na Zs pošlji tvoj e- mail pa ti jih pošljem. Jaz ima od svojega kužka kar veliko slik, pa je sedaj star komaj 4 mesece , ti na tej sliki pa so 3:)

ja takšni so pa ko so mali:) vsaj tak je moj Kraško bil.

pa še ena, tudi oni na sliki je moj ko je bil star 1 mesec, luškan in prisrčen, zato upam da tudi tile Kraškoti dobijo končno dom, ki ga rabijo in skrbnega lasnika.

http://tvslo.si/#ava2.135050176;;

Poglejte si na 22minuti in 40 – prispevek o kraškem ovčarju. Mali psički so taki cukri in tudi ko je velik je lep, pameten, prijazen….

Pa kako lajajo. Imajo ga pri sorodnikih. Razvajen je do konca, ves čas bi se čohal. ko pa pride tujec, potem pa je v trenutku konec ljubeznivosti. Štala v trenutku. laja pa na točo, vran ne prenaša. Zato pri njih nikoli ne prespim, ker se oglaša za vsako figo. Škoda le, ker pri sprehodu vedno vleče in moraš biti močan, sicer letiš po luftu. Ne vem, zakaj ga niso šolali, ker je to grda navada. Sicer pa je na sprehodih važen, da te komaj pogleda.

Do otrok zelo prijazen. Je ta mala kar v njegovo hišico zlezla, pa mu ni bilo nič jasno.Samo, da ima svoje ovčke na kupu, pa je srečen.

Pa kako lajajo. Imajo ga pri sorodnikih. Razvajen je do konca, ves čas bi se čohal. ko pa pride tujec, potem pa je v trenutku konec ljubeznivosti. Štala v trenutku. laja pa na točo, vran ne prenaša. Zato pri njih nikoli ne prespim, ker se oglaša za vsako figo. Škoda le, ker pri sprehodu vedno vleče in moraš biti močan, sicer letiš po luftu. Ne vem, zakaj ga niso šolali, ker je to grda navada. Sicer pa je na sprehodih važen, da te komaj pogleda.

Do otrok zelo prijazen. Je ta mala kar v njegovo hišico zlezla, pa mu ni bilo nič jasno.Samo, da ima svoje ovčke na kupu, pa je srečen.[/quote] Saj nisem rekla da sploh ne laja. Amapak tisto lajanje se ponavadi poveleče v zavijanje. In to je zeloo težko poslušat.

Vsaj take izkušnje imam jaz.

New Report

Close