Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kraški ovčar

Kraški ovčar

ja pač poznata take pse, to ni odvisno od pasme, jaz poznam par tečnih lajajočih podgan(čivav), pa ne posplošujem. Vsi Kraševci,ki sem jih imela možnost spoznati pa so prijazni, socializirani, lajajo zelo lepo, prav na poseben način, praktično pravi cukerčki. Kam greva midva z našim Kraškotom in povem hodiva ogromno po mestu, vaseh, gozdu, vsepovsod je deležen občudovanja. Je zelo lep , prijazen kuža, pes je tak kot je njegov lasnik. Pregovor pravi: daj svojega psa v šolo in oba bosta imela velko od tega:)

Saj to ti pravim. Nisem rekla da psi niso v redu, pa da ni prijazen pa oh in spljoh.

ja najbolje je da si vsi pogledamo prispevek o tem psu. Nekaj pa res imaš prav lahko naredimo za svojega slovenskega kužka.

O z enim takim kosmatincem se je pa včeraj sin kar nekaj ur podil 🙂 V bistvu je sin tekel pes ga je pa lovil. Neutrudljiva oba 🙂

res je čudovit:) Šavrinka prav imaš zelo rad ima otroke:)

Mi smo,jo imeli krasovko in boljšega psa se nisem imel. Ona je šla z očetom vsak dan iz mesta pes na ranč, v mestu smo imeli stanovanje 4 km od tam pogled na hrvaško pa ranč. No če kdo zna z trenirati psa sta moj oče in bratranec od očeta, vsi ostali so španska niti do mazinca mu ne prideta una dva na TV, eden je moj bratranec od tistih dveh na TV. Krasna je bila naša krasovka. Lepotica, vse njene vragolije so mi zdaj polepsale noč ta trenutek.

Od tasta najljubša pasma. Imeli so ga sosedi, ko sem bila otrok. Je bil hud. Jaz sem ga lahko božala skozi ograjo. Dejansko je vsak pes lahko super pes, če ima normalnega lastnika. In sem videla že fajne staffije, pitbule, xxl bullyje. Jaz imam rottweilerja in je tudi srce od psa in vse ima rad. Dokler kdo ne poskuša komu od naših kaj. Takrat pa ne bi preživel.

Pravijo, da so lahko nevarni in da ni za vsakega, a krasevec, ki ga je imel en znanec, je bil prijazen do nas, do otrok in do nasih psov, mogoce, ker nas je pogosto videl ali pa je enostavno imel rad ljudi in druge pse. Dlak pa toliko, da to ni res. kot en velik povster, pa smo mi imeli zelo kosmato pasmo (skotko), ampak Krasevec je bil se veliko bolj. Zasciten proti najhujsi zimi.

Moj tast ga je imel. Rad je zakopal kak priboljšek za kasneje. Nekoč je hotel zakopat čokolado, ki si jo je prisvojil. Toliko časa je iskal pravo mesto, da se mu je stopila in mu je vse teklo po gobčku. Imel je svojo voljo in če ni bil na vrvici je rad pobegnil raziskovat svet. Imel je čudovit kožuh in rad se je crkljal. Rad je imel otroke. Če so prišli otroci na obisk je bil ves čas z njimi. Ponesreči ga je na dvorišču povozil dostavljalec. Pa so ga morali evtanazirat.

Odgovor na objavo uporabnika
antonija7, 28.06.2012 ob 05:32

Zanima me koliko je na tem foromu ljubiteljev naše avtohtone slovenske sorte, ki izhaja že iz Valvazorjevih časov, našega Kraškega ovčarja: Kraševca.

Fajn cucki ampak preveč trmasti!

Čudovit pes. Sama psa nimam, ker imam premalo časa, če že bi pa imela kraškega.

New Report

Close