Krčanska vera. Koliko je resnice v njej?
KrEna2024, 19.11.2024 ob 07:55
Osebno verjamem v ‘čudeže’, saj so le pojavi, ki jih običajna, materijalistična znanost ne zna pojasniti, zato jih umesti v polje mistike. Pa vendarle so čudeži iz Svetega pisma teoretično dokazljivi s kvantno mehaniko, tako hoja po vodi, alkimistično spreminjajne vode v vino, vnebovzetje, vstajenje, lebdenje, še najbolj pa nimam dvomov v zdraviteljstvo Kristusa, saj se ‘čudežne’ in popolnoma resnične ozdravitve hromih in na smrt bolnih redno in evidentno dogajajo neprestano po svetu, v Notre Dame v Parizu skoraj vsak četrtek. Ugledni znanstveniki napovedujejokmalu trenutek, ko bo znanost dokazala recimo to, da živimo v hologramu, ki je v bistvu metafora božje kreacije, ki jo opisuje Sveto pismo. Znanost napoveduje tudi dokaz obstoja duše. Božji delec iz Cerna je nam8g v to smer. Skratka čudeži se v resnici dogajajo, v to sploh ne dvomim.
Skozi zgodovino imamo razlifna poimenovanja boga. Meni je najbližji pojem ‘morfogenetskega polja’ Ruperta Sheldrakea, britanskega znanstcvenika, ki govori o kolektivnem spominu vsakega naravnega sistema, tudi skupnosti ljudi. Ta nas povezuje v sistem, v katerem je shranjen ves spomin, od prve celice naprej. Vsaka entiteta vsakega sistema se lahko poistoveti z vsako drugo entiteto tega istega sistema. No, razložiti Ruperta v par stavkih ni lahko, but you got the idea!
Okoli svobodne volje pa se v časih totalne in vsesplošne indoktrinacije – ki jo upravljajo antropološko gledano zelo elementarni in obstojni ‘programi’ (Matrica) našega in vsesploenega delovanja – ni smiselno pogovarjati, saj gre za isto vpraeanje, kottisto o verjeti ali ne verjeti v čudeže. Ja, svobodna volja obstaja, vendar tako redko, da deluje kot čudež.
Gospod Jezus Kristus in gospod Nikola Tesla, pa tudi mnogo drugih, vsi preroki, mnogi filozofi (Sokrates je v bistvu umrl za nas, ko se je pustil usmrtiti za resnico) in znanstveniki so imeli najvišjo mo6no stopnjo svonodne volje. In kaj so z njo počeli? Pomagali človeštvu. Torej je svobodna volja na delu taktat, ko ‘služimo’ svojim. Svojemu morgogenetskemu polju. Zo je pač naš program. In zelo mi je všeč. Pa tudi to, da m8 je všeč, je program, ki mi je tudi všeč. Zo je pač moj ptogram, algoritem: humanizem.
Toliko o mojem Bogu … zgolj za okus, kam me nosijo te misli …
“Tvoje” misli te napeljujejo direktno k vragu.
Takojeto, 19.11.2024 ob 08:46
Današnje krščanstvo je maestralna potegavščina. Je religija šibkega duha, duha trpljenja, stradanja, duha, ki nastavlja levo lice in samoobramo doživlja kot agresijo (to se bo v prihodnosti pokazalo kot pogubno za kristjane). Promovira laž, da nam je obljubljena večnost. Tista večnost, ki je bila obljubljena peščici ljudi, ki jih je bog direktno nagovarjal in bil z njimi v zavezi. Kar danes nihče ni. In tudi nihče danes (po 2000 letih) ni potomec enega od 12 izraelskih plemen, tudi v duhu ne. Vse religije, vključno s sektami, podsektami, ateizmom,… so demonska stvar.
Takojeto, ti si že ‘šel k vragu’ … no, ti preferiraš ‘demone’. Isto sranje, drugo pakovanje.
Sicer pa : Vrag te pocitraj!
*muahahaha*
Verjamemo in verujemo vse mogoče. Odločilno je, ali verjamemo v posmrtni obstoj nečesa, kar imenujemo ponavadi duša. Glede na to, ali smo vzhodno ali zahodno ali celo izvenevropsko in izvenazijsko ‘indoktrinirani’, nas nagovarjajo ideje postmrtnega življenja skozi reinkarnacijo, pekel/nebesa ter neke vrste ciklično ponavljanje stvarnosti (indijanske, afriške in oceanske kulture). Torej zo je prvo vprašanje zame, ko dpoznavam človekovo vero-vanje.
Drugo vprašanje: kreacionizem ali samozadostni razvoj materije in energije? Kreacionisti verjsmejo v stvarjenje, torej v neke vrste inteligenco, ki ustvarja realnost, v monotreizmu je to ena in vsemogočna entiteta, bog, ki je v pantrizmu vtkana v vse obstoječe in neobstoječe.
Najbolj enostavno, pa tudi omejeno, saj zgolj materijalistično pojmovano je misliti, da je možno biti ateist. To je velika kognitivna poenostavitev.
Vsakemu bi se moralo začeti ‘dogajati’ v osnovni šoli, ko smo pri matematiki rekli, da je paradoks, nepojasnjen, kakor noben paradoks, da se vzporednici sečeta v neskončnosti. Če vas to ni navedlo na misli o čudežih in bogu in nadsnovnem, potem ste pač bili preveč obremenjeni z materijalizmom svojega časa, da ste prespali ta čudež paradoksa. In boste umrli v linearni posledici svoje naivnosti, iz inata – da ne priznate, da vam itak nič ni jasno, kakor nikomur od nas, ampak eni, redki, vseh paradoksov in čudežev ne pometemo pod miselno preprogo ter jih tako zanikamo in izključimo kot možganolomilske gorjače. In živite mirno svoje linearno, materialistično ‘prah si, v prah se povrneš’ minevanje večnega. Amen.
KrEna2024, 19.11.2024 ob 10:46
Verjamemo in verujemo vse mogoče. Odločilno je, ali verjamemo v posmrtni obstoj nečesa, kar imenujemo ponavadi duša. Glede na to, ali smo vzhodno ali zahodno ali celo izvenevropsko in izvenazijsko ‘indoktrinirani’, nas nagovarjajo ideje postmrtnega življenja skozi reinkarnacijo, pekel/nebesa ter neke vrste ciklično ponavljanje stvarnosti (indijanske, afriške in oceanske kulture). Torej zo je prvo vprašanje zame, ko dpoznavam človekovo vero-vanje.
Drugo vprašanje: kreacionizem ali samozadostni razvoj materije in energije? Kreacionisti verjsmejo v stvarjenje, torej v neke vrste inteligenco, ki ustvarja realnost, v monotreizmu je to ena in vsemogočna entiteta, bog, ki je v pantrizmu vtkana v vse obstoječe in neobstoječe.
Najbolj enostavno, pa tudi omejeno, saj zgolj materijalistično pojmovano je misliti, da je možno biti ateist. To je velika kognitivna poenostavitev.
Vsakemu bi se moralo začeti ‘dogajati’ v osnovni šoli, ko smo pri matematiki rekli, da je paradoks, nepojasnjen, kakor noben paradoks, da se vzporednici sečeta v neskončnosti. Če vas to ni navedlo na misli o čudežih in bogu in nadsnovnem, potem ste pač bili preveč obremenjeni z materijalizmom svojega časa, da ste prespali ta čudež paradoksa. In boste umrli v linearni posledici svoje naivnosti, iz inata – da ne priznate, da vam itak nič ni jasno, kakor nikomur od nas, ampak eni, redki, vseh paradoksov in čudežev ne pometemo pod miselno preprogo ter jih tako zanikamo in izključimo kot možganolomilske gorjače. In živite mirno svoje linearno, materialistično ‘prah si, v prah se povrneš’ minevanje večnega. Amen.
Ne vem. Meni osebno se zdi izbira katerekoli religije ali duhovnosti kot “edine pravilne” močno arogantna.
Pravilno si napisal, da pojma nimamo kaj je res – in to je edina resnica. NIHČE ne ve kaj je res in tisto, čemur ti rečeš “čudeži”, so samo dokaz tega popolnega neznanja. Sanja se nam ne, zato pa živi vsak ki trdi, da se mu kaj sanja, v samoprevari. Še sami sebe nismo sposobni v red spraviti, pa bi radi urejali svet, bogove in vesolje?
daisycutter, 19.11.2024 ob 10:53
Ne vem. Meni osebno se zdi izbira katerekoli religije ali duhovnosti kot “edine pravilne” močno arogantna.
Pravilno si napisal, da pojma nimamo kaj je res – in to je edina resnica. NIHČE ne ve kaj je res in tisto, čemur ti rečeš “čudeži”, so samo dokaz tega popolnega neznanja. Sanja se nam ne, zato pa živi vsak ki trdi, da se mu kaj sanja, v samoprevari. Še sami sebe nismo sposobni v red spraviti, pa bi radi urejali svet, bogove in vesolje?
Za Daisycutter:
Bolj se ne bi mogla strinjati, da vse monoteistične vere totalno regresivno vplivajo tako na posamrznika kot družbo, Državo, znanost, izobraževanje, ‘svobidno voljo’ in zavrto seksualnost, ki vidi človrka zgolj kot insttimrnt boja za enega in edinega boga.
Sanje do dovoljene, brez njih življenje nima kompasa k napredku (pa tudi destrukciji, kot sanje o eni svetovni rasi, ki vlada drugim, kako relugiozno, monistifno, nevarne blodnje), problem so tiste špekulacije, ki opisujejo nadvlado nekega monizma nad vsem ostalim kot nujno in kot uresničitev sanj, kot recimo sanje o tem, da vsi na planetu postanemo vdani enemu bogu. Saj potem bomo v smrt sledili njegovim zapovedim. Tako hlobalni kapitalizem ne bo imel problemov z demokracijo in njenimi omejitvami pri uresničevanju podjarmljanja mno6ic njihovemu kapitalu, saj bo to vse v imenu enega in edinega boga, ki ga najpogosteje imenujejo uradna znanost. V imenu uradne znanosti imrrjo miljarde, tako ali drugače. Včadih je to ptioritezo imel bog.
Je pa seveda tudi Znanost, uradna 100 % materijalistična in monistična, njena centralna dr6a je: kar ne moremo dokazati z znanostjo ne obstaja. Znanstveniki si domišljajo, da njihove naprave v povezavi z interpretacijami in blodnjami njihovega uma lahko dokažejo obstoj ali nrobstoj česarkoli. No, to je osnovna zmota uradne znanosti. In zato je vilgarni materijalizem prrkletstvo sveta.
Avtorica, Jezusovo eterično telo skupaj z zavestjo je vstalo in poletelo k Bogu. Po smrti naša zavest živi dalje, samo fizično telo strohni na zemlji.
Papeži in duhovniki so pa krščanske nauke malo po svoje spreminjali, kot je njim bolj odgovarjalo. Na primer pravi kristjan se ne prehranjuje s telesi drugih bitij ampak je vegetarijanec. To dejstvo so namerno izpustili, ker niso dovolj krščanski, da bi se zavedali, da Bog ne dovoli ubijati, tudi živali ne.
Anonimno 10292, 19.11.2024 ob 16:12
Avtorica, Jezusovo eterično telo skupaj z zavestjo je vstalo in poletelo k Bogu. Po smrti naša zavest živi dalje, samo fizično telo strohni na zemlji.
Papeži in duhovniki so pa krščanske nauke malo po svoje spreminjali, kot je njim bolj odgovarjalo. Na primer pravi kristjan se ne prehranjuje s telesi drugih bitij ampak je vegetarijanec. To dejstvo so namerno izpustili, ker niso dovolj krščanski, da bi se zavedali, da Bog ne dovoli ubijati, tudi živali ne.
Anonimno xyz, zadnji komentar, če ni citiralo:
Mene že to zelo čudi, da je Ne ubijaj! šele peta božja zapoved. Za m9je pojme je prav ta zapoved zdaleč najpomembnejša, zagotovo pa je pomembnejša od tega, da veeuješ v enega Boga, prva. Kar pa me fudi še bolj, je vatikanska interpretacija pete zapovedi!!! Njijova razlaga se namref nanaša zgolj na človeka – kristjan floveka ne sme ubiti, lahko pa nebrzdano pobija vse ostalo 6ivljrnje okoli sebe??? Torrj nekdo, ki je divjaško mučil in pobijal pse in mačke vso življenje in pri tem častil boga in hodil v cerkev, ni kradel in ni prešuetvoval etc. je zgleden kristjan, ker sledi vsem desetim zapovedim, če pa nek skromen človek, ki dela zgolj dobro in ne ubija in ne uživa živali ‘skruni Božje ime’ in enkrat v cerkvi zakriči, da Jezus Kristus ni bil božji sin in da veruje v svojega boga, ki mu ne zapoveduje, ampak ga hrani, recimo donce, je pa zagrešil največji greh: kršil je prvo zapoved, najpomembnejšo za Cerkev: ni verjel v enega in edinega Boga in oskrunil je božje ime. Takoj ga je treba ekskomunicirati iz Cerkve in ga razlastiti, kar bo opravil ‘rabelj’, zgledni kristjan, ki pobija pse in mačke, včasih pa tudi kokoši, svinje, podlasice, veverice, pa tudi ovce, goske in golobe, iz čiste objestnosti in izprijenosti, preprosto zato, ker lahko! Ker mu je to dovoljeno, posredno po deseti zapovedi, Ne ubijaj, ki tadeva zgolj človeka.
Spoštuj očeta in mater? Zakaj bi recimo neka hčerka morala spoštovati mater, ki je dovolila očetu zlorabljati njo, njuno hčerko, recimo? In zakaj bi moral din spošzovati mater, ki je zastrupila njegovega očeta?
Vseh devet zapovedi, razen pete, Ne ubijaj! je brezpredmetnih v primerjavi s peto, ki bi po vsej krečanski logiki samega Jezusa Kristusa morala biti prva in edina zapoved, ki bi zafoszovala za vseh deset, če bi jo razširili v: Ne ubijaj in ne uničuj! Že domača mačka razume, da ne dme uničevati foteljev s kremplji, kako ne bi človek vedel, kdaj uničuje. Tako preprosto je to vse v resnici. Druga, Ne skruni božjega kmena me tudi totalno nervira. To je čista cenzura. Vsaka izražena subjektivna resnica o Bogu je lahko že ‘skrunjenje božjega imena’! Ne pozabimo, koliko ljudi je utrpelo izobčenje in smrt zaradi teh zapovedi, ki se jim zdaj smejimo, pa se ob tem ne zavedamo, da v drugi obliki še vedno vodijo naša življenja. Danes si ‘oskrunil božje ime’, če ne verjameš v uradno znanost. In če nisi ‘pripaden podjetju’ kot delavec in zahtevaš svoje legitimne pravice do dvojno plačanih nadur v nedeljo, ne veruješ v enega boga, v šefa namreč in boš zato odpuščen, ekskomuniciran iz firme. Celo Zakon tukaj ščiti šefa, ne delavca.
Nisem veenik, sem bil pa krščen kot otrok. Rojen sem v prejšnem sistemu, ki ni promoviral vere kot vrednito. Starši pa me niso silili, k verovanju nečesa, kar sam nebi želel oz razumel.
Biblije nisem prebral ustavil sem se že na prvih 5 straneh, kjer sem imel dvome.
Pred nekaj časa sem slučajno naletel na video kristijana iz Anglije in njegov način razlage me navdušuje.
Priporočam, da greš na kanal SOCO films (soldier of christ) in tam najdeš osebo pod imenom BOB.
Sooča se z ateisti, fejk kristijani, muslimani, židi..
Zanimiva in logična debata, pravega moškega tipa krščanstva. To je to kar pogrešam pri slovenskih kristijanih, ni borbenosti, ni žara!
Anonimno 10977, 20.11.2024 ob 06:23
Nisem veenik, sem bil pa krščen kot otrok. Rojen sem v prejšnem sistemu, ki ni promoviral vere kot vrednito. Starši pa me niso silili, k verovanju nečesa, kar sam nebi želel oz razumel.
Biblije nisem prebral ustavil sem se že na prvih 5 straneh, kjer sem imel dvome.
Pred nekaj časa sem slučajno naletel na video kristijana iz Anglije in njegov način razlage me navdušuje.
Priporočam, da greš na kanal SOCO films (soldier of christ) in tam najdeš osebo pod imenom BOB.
Sooča se z ateisti, fejk kristijani, muslimani, židi..
Zanimiva in logična debata, pravega moškega tipa krščanstva. To je to kar pogrešam pri slovenskih kristijanih, ni borbenosti, ni žara!
Zato pa z veseljem poslušaš neumnosti.
Anonimno 7293, 02.11.2024 ob 10:03
Da takoj na samem začetku povem – sem iz krščanske družine, imam krst, obhajilo, birmo, cerkveno poroko, v času osnovne šole sem bil ministrant vsako nedeljo obe maši (9. in 10.), nisem nobene druge vere ali religije.
V času ministranta sem seveda odraščal in starejši, ko sem bil, manj sem razumel župnikova nakladanja, kot so, da je imel sposobnost zdravljenja, da je imel sposobnost obuditi mrtve ljudi, da je sam vstal od mrtvih, znal je izganjati demone, da je vodo spremenil v vino, da je znal pomnožiti stvari, ko bi naj kruh in ribe pomnožil, da se je zasvetil itd…
Mislim, kje jih pobirajo? Jezus se je po smrti s svojim telesom dvignil in odjadral v nebesa… Naj mi kdo razloži kako lahko človek nazaj oživi 100% priseben, ko so mu v pol ure po smrti možganske celice razpadle oz so možgani doživeli hudo in nepopravljivo okvaro? Mah, marsikaj ne sklada.
Ker zelo rad berem znanstvene knjige, sem si sposodil sveto pismo in jo celo prebral. Moje mnenje? Laži in nelogičnih dejanj je v knjigi toliko, da sem na hipe se kar smejal zraven ali odkimaval z glavo.
Zdaj sem ateist. Vse vere se zgrajene na isti laži in istem manipuliranji ljudi, nad katerimi imajo določeni ljudje, sekte in skupine moč in jih lahko manipulirajo.
V cerkev stopim samo na dan pogreba, ko ima župnik predavanje o lažeh in je umrli nekdo od ožjih članov sorodstva, ker se bi opazilo, da manjkam, ko umre prijatelj ali znanec, župnika še slišati nočem.
V glavnem, verniki, obrazložite mi zakaj se motim.
Tudi jaz imam vse, kot ti, razen ministrant nisem bila.:)
Jaz sem mnenja, da je nekaj nad nami, neka energija, nekaj. Lahko rečemo temu Bog ali to poljubno imenujemo. Nekaj, za vse na svetu isto.
K maši ne hodim več, občasno za kakšen praznik, v cerkev grem občasno(1-2x na leto), prižgem svečko in pomolim za zdravje, mir… Ker so to edine molitve, ki sem se jih naučila, molim pač krščanske.
To, kar nas učijo, so pravljice. Ob partnerju, ki ga je imela Marija, Jezus ni brezmadežno prišel v njen trebuh. In od mrtvih ni vstal. Morda še ni bil dokončno melrtev, le v globoki komi, veliko je takšnih primerov po svetu, in se je v mrzli jami pač zbudil in potem, ko so mu pošle zadnje moči, zares umrl. Če je sploh obstajal. In to nima nobene veze z Bogom in energijami.
Zelo intriganten podatek, ki smo ga na faksu omenili je bil dejanska samooploditev jajčeca krave, fenomen s svojim imenom, ki se ga trenutno ne spomnim, ki se sila redko zgodi, ker pa se to ne raziskuje, je zelo verjetno možna samooploditev jajčeca tudi pri drugih živalskih vrstah. Pri odkritju tega pojava v času znsnstvene obravnave biologije niso naleteli na ta pojav pri ljudeh, je pa tudi pri ljudeh odprta možnost, da se to zgodi tudi v človeški vrsti. Teoretifno znanstveno je torej ssmooploditev Marijinega jajčeca zares možna.
Kakec320, 20.11.2024 ob 16:30
Marsikdo, tudi taki, ki pravijo, da niso verniki, v stiski sklene roke in Boga prosi za pomoč. Nisem nek zagrizen vernik, a verjamem, da je nekdo nad nami.
Verjameš, da je ‘nekaj nad nami’? Jaz verjamem, da je nekaj med nami. Tudi nekaj vedno- in vseprisotnega.
Oče naš, ki si v nebesih,
daj mi, ovčka, d’nar pr’nesi.
Zgódi se tvoja volja,
ministrant mi vtira masažna olja.
Daj mi danes moj vsakdanji kruh,
kak mercedes tudi ni od muh
in odpusti nam naše davke,
da ne bo duhovne stavke.
In kar vpelji me v skušnjavo,
da si nabavim rolex napravo.
Vsega hud’ga nas odreši,
nam prilive malo pospeši.
Amen.
Seveda je nekaj nad nami. Kdor pravi, da ni, je aroganten in necimern. Enako kot tisti, ki ostale prepričuje, da je edini pravi “njegov bog”.
In prav zaradi slednjega so zame vse svetovne religije, ki svoje vernike prepričujejo prav to, da so edinole one zemeljska ideologija edinega obstoječega boga, odraz nižje duhovne stopnje. Zares duhovno bogati in globoki ljudje si tega ne bi upali trditi. Kdor pa zatrjuje to, želi predvsem manipulirati z množicami in si jih pokoriti.
Veruj v enega boga. Vsaka vera ima svojega boga in svoja pravila, ki jim ljudje verjamejo in jim sledijo. Sem rimokatoličanka, v cerkev ne hodim, da se ne dajem ljudem “v zobe”, verjamem pa, da ima vsak od nas angele varuhe. Spoštujem 10 božjih zapovedi in se jih tudi držim in to je vse, kar moram vedeti. Preživela sem stvari, pri katerih so zdravniki dvignili roke in čakali, da umrem, samo 1% preživetja in kasneje v življenju sem šla skozi nešteto stvari, tako s strani zdravja kot drugih škodoželjnih ljudi, ko sem vedela, da so vse samo laži in vedno sem rekla: če je malo pravice na tem svetu, naj tistemu, ki je to laž sprožil in razširil bog povrne. Vedno se laži, kraja, krivo pričanje obrne proti tistemu, ki je to sposoben narediti brez slabe vesti. Vedno plačaš z najhujšim možnim udarcem – navadno so to otroci, saj grehe staršev plačujejo otroci. Malo poglejte okoli sebe in se zamislite. Zato mi zadošča 10 zapovedi, ki se jih držim in tudi otroka sem vzgojila v tem smislu, če ne moreš pomagati, pusti pri miru ljudi in stvari in ne povzročaj hudo drugim z zlobo, lažmi in hudobijo. Srečno vsem, ne glede na ime njihovega boga.
Verujem v Boga, verujem v Sveto Trojico, Oče, Sin in Sveti Duh.
Vera mi daje smisel življenja. Vera je upanje, je moč, je pogum.
Seveda, vera in logika ne gresta skupaj. Prav zato pa je vera.
Res vas ne razumem, ljudje, hodili ste k verouku, k maši, prejeli ste vse zakramente, zdaj pa ste vse zavrgli. Zavrgli ste vero, s tem pa tudi možnost večnega življenja. Po smrti nas čaka sodba in od nas samih, od naše vere, od našega življenja je odvisno, ali bomo končali v peklu, ali bomo odrešeni.
Čakajo nas težki časi. Človeštvo čakajo hude preizkušnje. Poiščite nazaj vero. Obrnite se k Bogu. Pokesajte se svojih grehov in svojih napak in grdih dejanj.
Srečno vsem. Bog vas blagoslovi.