krčne žile, voda, vraščene dlake itd
Nekaj vprašanj:
1. Imam krčne žile, kako se boriti proti njim? Mazala sem jih s kremo proti krčnim žilam in jemala Detralex, pa ne vem, če je bilo kaj bolje, ne vem, če je sploh kak učinek. Noga me boli in žile izstopijo, če dolgo stojim ali sedim. V lekarni so mi priporočili navaden Aspirin, tega še nisem probala.
Kako se boriteproti krčnim žilam oziroma kaj jih ublaži?
2. Otekanje nog. Spet, ta noga s krčnimi žilami mi oteče, če dolgo stojim ali sedim. Oteče mi samo del od gležnja do kolena, stopalo ne oziroma redkeje. Mislim, da se mi včasih tudi voda zaržuje v telesu, sploh po kakšnih krajših, nekajdnevnih potovanjih.
Kako naravno spraviti vodo ven iz telesa?
3. Depiliram se z mašinico, ki dlake populi. To počnem že 25 let. Nikdar nisem imela vraščenih dlak, v bistvu sem se vedno depilirala na 3 tedne in se nisem ozirala na dolžino dlačic. Letos sem se začela depilirati na 10-15 dni in so se mi začele vraščati dlake.
Kako se borite proti vraščanju dlak? Kakšne piling mogoče?
Vsako uro se moraš sprehodit, ne smeš dolgo sedet. V službi torej zaokroži po pisarni ali delovnem prostoru.
Vsak dan moraš gibat. Najboljša je hoja, kolesarjenje, plavanje. Ko utrdiš mišice na nogah, te lahko bolje suportirajo žile. Kreme niso ravno učinkovite. Nadaljuj z Detralexom. Noge bi te morale boleti manj.
Noge ti otekajo zaradi žil. Imej kompresijske nogavice, če ti ustreza in delaj vse, kar sem ti napisala zgoraj. Vsak dan pojdi na sprehod. Doma večkrat ko počivaš dvigni noge, da so nad višino srca. Hodi po stopnicah, ne uporabljaj dvigala. Hodi peš, kjer lahko.
Žile, ki so že poškodovane, se ne bodo izboljšale. Lahko pa zelo zaustaviš napredek te bolezni.
Za odvajanje vode je najpomembnejše, da veliko piješ. Zdi se čudno, a je res. Popij najmanj 2 litra navadne vode dnevno. Omeji slane prigrizke. Limfna drenaža je zelo učinkovita za odvajanje vode iz telesa.
Suho krtačiti se vsak dan ene 10 minutk.
Jaz imam to krtačko iz lepa sem http://www.lepasem.si