kredit 5000 eur – neugoden
Spoštovani,
trenutno sem konkretno razočarana nad ponudbo moje banke. 15 let sem že njihov komitent, z rednimi prilivi, OD nekaj nad 1000 eur mesečno, regres, občasno kakšna finančna nagrada, nikoli v limitu, brez ostalih kreditov. Uporabljam njihovo kreditno kartico.
Trenutno potrebujem 5000 eur (ker se selim, za plačilo obrtniku in nakup stanovanjske opreme, gospodinjskih aparatov – pri večini prodajalcev sem si izborila lep gotovinski popust), doba odplačevanja kredita je 48 mesecev. Zaprosila sem za gotovinski kredit, ponudili smo mi naslednje pogoje: “Naša posebna ponudba kreditov nudi ob sočasnem namenskem ali rentnem varčevanju obrestno mero EUR + 2,90 o.t., ali nominalno 6,80%. Še nižja obrestna mera ni možna, lahko vam le damo polovične stroške odobritve kredita (celotni strošek znaša 75,00 eur). Doba odplačevan ja kredita je 48 mesecev.
Dodatnih storitev banke ne potrebujem (brez dodatnih storitev je obrestna mera EUR + 3,15 o.t., oz. fiksna 7,05 %) , zato se mi zdi njihova ponudba resnično neugodna, nimam občutka, da me cenijo kot stranko. Kaj menite vi? Imate kakšen nasvet? Naj vzamem pot pod noge in se z njihovo ponudbo odpravim h konkurenci, kateri?
Je bolje, da stisnem zobe in vzamem kredit za krajše časovno obdobje, z višjo mesečno obveznostjo. To bi bilo kar težko, ker ob vselitvi potrebujem denar še za tekoče stroške.
Res sem zapečkar na tem področju, a trenutno tako nejevoljna, da z lahkoto zamenjam banko.
Najlepša hvala za vsakršen nasvet, Nike
Koliko bank je v tvojem kraju.
Različne banke – različne ponudbe. s sabo pa vse ostale ponudbe, ki jih zbereš pred tem.
Mogoče boš celo menjal banko. Zakaj pa ne?
Ponudba in povpraševanje.
Vi ste tisti od katerih so plačani oni.
Začnite se obnašati kot gospodar svojega denarja, ne kot prosilec za nekaj kar je tako ali tako vaše.
Pa lep pozdrav.
Čigav denar pa ponujajo banke, a svojega. Oprostite kolikor je mani znano banke plasirajo in ponujajo naš denar.
Ja obnašajo pa se kot da je njihov. Povrhu vseha pa hvala bogu za konkurenco.
Če lahko negdo dobi tajkunski kredit, ki ga bomo sedaj plačali vsi davkoplačevalci, zakaj potem negdo nebi dobil svojega denarja, ups bančnega denarja.
Res si mi stopil na rep BIEVRO. To pa zato ker nisem prisoten na tem forumu, da bi čvekal ampak da dobim ali pa dam naprej kakšno koristno informacijo. Pa ta informacija naj bi bila kratka in jedrnata.
Če bom še kdaj vprašal kaj na tem forumu bi želel da mi ne odgovarjaš Bievro.
Pa lepo se imejte naprej pri čvekanju.
Bom ukrepal…