Kredit ali leasing
Pozdravljeni!
Takšen kredit je možen. Poznam kar nekaj bank (tudi do 20 let odloga). To gre za neke vrste najem denarja, za katerega plačujete obresti (ceno denarja), za kompletno glavnico skozi vso dogovorjeno dobo enako. Glavnica se ne zmanjšuje, ampak jo vrnete v enkratnem znesku na dogovorjen datum. Da bi bil odlok plačila mogoč tudi za obresti pa ne poznam.
Pri takšnem kreditu banka zahteva dobro zavarovanje. Če lahko zastavite nekaj, kar je vredno več kot vredna nepremičnina potem je izvedljivo. Ali bo banka zahtevala zavarovanje v 20 %, 30% ali 50% večji vrednosti je stvar dogovora.
Potrebno je pa biti izredno previden, ker ko rok vračila preteče začnejo teči zamudne obresti in dolg se rapidno povečuje. Poznam nekej primerov, ko so se zakalkulirali in je bilo res hudo, ko smo iskali rešitve. Lahko bi ostali brez vsega. Najmanj dobra življenjska zavarovalna polica je nujna.
Lahko še omenim, da je takšen kredit na daljši rok precej dražji, kot anuitetni, ker ves čas plačujete drage obresti za kompetno glavnico. Največ se koristi ko imamo dobre vrednostne papirje, ki pa bi jih bilo škoda prodati in jih raje zastavimo za kredit, ker nam ustvarjajo visoke donose s katerimi lahko direktno plačujemo obresti. V najboljšem primeru nas kredit ne stane nič, ampak celo zaslužimo. Je pa rizično.
Lep dan!
Lep dan!
zanima me kako da ne morem dobiti 6 odloga plačila za kredit ki ga redno plačujem in bi želel poravnati nekaj dolgov in vzeti 3 mesečni neplačan dopust za radi zagona s.p.-ja .če je možno prosim povejte kateri obrazec izpovnim ker sem bil na hranilnici lon zavrnjen z odgovorom da zavarovalnica ne bo odobrila če nisem zgubil službe (da je šla firma v stečaj) odgovor se mi zdi privlečen za lase ker ni možnosti izpolniti niti zahtevka in niti na odgovor pritožbe .ali se da to kako izpeljati.zanima me pa še na katero banko se lahko obrnem za izdajo kredita na podlagi samo hipoteke na hišo.pri nas ali v uniji ker vsi hočejo še plačo.