kredit- finančni leasing
Imam eno vprašanje.
Končno se nam je ponudila možnost, da kupimo stanovanje po zelo ugodni ceni – prodajajo ga prijatelji.
Nastane pa problem, ker sva oba s partnerjem zaposlena pri privatniku in dobivava plačo na roke. Sicer vredu plačo, ampak zato ne moreva vzeti kredita na banki.
Jaz sem sicer zmenjena, da bi mi lahko 6 mesecev nakazovali na trr, da bi dobila kredit, ampak 6 mesecev ne moreva čakati, saj prijatelji rabijo denar takoj, ker kupujejo večje stanovanje.
Kaj sploh sprašujem???
A mi lahko poveste, če imava sploh kakšno možnost, da bi dobila kredit – rabiva okoli 10 mio.
Kako pa je s finančnim leasingom??? Ali kreditom s hipoteko? Moraš imeti tude redne prilive na trr?
Se to sploh splača oz. kaj od tega se bolj splača?
Vem, da stanovanje ni tvoje, dokler ne odplačaš, oz. ga imaš v drugem primeru plombo na Zk-ju, ampak ko kredit odplačaš, pa je!
Kje se to da dobiti??? Kam naj se obrneva???
Če seveda sploh imava kakšno možnost.
Najlepša hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Kredita na žalost ta moment ne moreta dobiti. Ta denar, ki ga dobita na roke, ne moreta dokazati. V šestih mesecih lahko postanete bonitetni, prej pa ne vidim možnosti. Lahko se že sedaj dogovorite z banko, kaj morate početi, da boste čez 6 mesecev kreditno sposobni za željeni znesek kredita.
Hitrejša rešitev bi bila s finančnim leasingom. Leasinga ne morete dobiti v 100% vrednosti stanovanja, ampak med 50% in 70%. Odvisno je od lokacije, starosti, ohranjenosti stanovanja, vaše bonitete… Poznam leasing hišo, kjer bi se verjetno lahko kaj dogovorili, ker ne potrebujete izkazovat bonitete s plačo.
Obrok je malo višji kot pri kreditu. S plačilom zadnjega obroka, se uredi lastništvo stanovanja na vas.
Za več informacij me kontaktirate.
Lep pozdrav!