Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit-hipoteka -izbris iz zem. knjige

kredit-hipoteka -izbris iz zem. knjige

sicer ne vem če spada vprašanje sem,ampak ker ste bančniki bom vprašala. imamo kredit-hipotekarni na avstrijski banki-že dolgo-sedaj smo starega poplačali z novim in vzeli še malo zraven-isto na hipoteko.me pa zanima kako je z izbrisom prvega kredita iz zemljiške knjige.na banki so rekli da ni nujno da damo starega za izbris in potem čez leta še enkrat(dvojni stroški),ko bo odplačan zadnji kredit,ker smo na isti banki.Odvetnica pa je pri vpisu nove hipoteke rekla naj dobimo pobotnico za starega da se izbriše iz ZK.sedaj pa ne vem, če je lahko tu kakšna finta ali slabost za nas,ker so vpisane še 2hipoteke,kljub temu da je ena odplačana?

Ko je kredit plačan, bi morala banka v vsakem primeru izdati izbrisno pobotnicom (če ne, jo kar zahtevajte) , kaj delate z njo, je vaša stvar.
Če je torej ne predložite v ZK s predlogom za izbris, ostane pač hipoteka vpisana.
Pravno-formalnih slabosti vpisane hipoteke ni (ker upnik nima več nobenih upravičenj iz tega naslova), so pa mogoče predvsem “čustvene” (…jooj, vpisan hiptokea, kaj pa če..) . Pa če bi prodajali, bi kakšen kupec tudi mogče postal malce nezaupliv.

Ploma se izbriše na predlog, avtomatsko pa po nevem koliko letih… Če boste prodajali in bodo plombe še vedno vpisane, boste to pač uredili takrat, se pravi oboje hkrati.

To pa prvič slišim, da se plomba/hipoteka izbriše avtomatično. Torej moram kot upnik paziti da mi nek uradnik ne zbriše moje hipoteke avtomatično?

To pa prvič slišim, da se plomba/hipoteka izbriše avtomatično. Torej moram kot upnik paziti da mi nek uradnik ne zbriše moje hipoteke avtomatično?[/quote]

to bi znal biti resen problem, še posebno če si dolžnik, haha

http://www.slonep.net/subareas.html?lev0=1&lev1=5&lang=&lev2=53&lev3=&filt=&view=vprasanja&direct=1274&podr=

Avtomatsko – brez vpletanja kogarkoli – ne bi rekel.

New Report

Close