Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kredit in minimalna plača. Jezna sem!!

Kredit in minimalna plača. Jezna sem!!

Prej je bila minimalna plača okoli 420€ in če si dobil plače 800€ si lahko imel mesečne anuitete 380€, saj ti je moralo ostati na računu 420€
Sedaj ko se je zvišala minimalna plača na 562€. Sedaj tudi banke zahtevajo, da mora na računu ostati 562€. Torej jaz na svojo plačo koristim še samo 238€ anuitete.

Lansko leto sem vzela kredit za starejše manjše stanovanje in se dogovorila s kupcem, da mu plačam 20.000€ sedaj in naslednje leto ko bom imela večjo plačo (ker sem sedaj v porodniški) vzela še dodaten kredit. Sedaj od kar so ti novi pogoji ne bom morala vzeti več kredita in ne vem sedaj kje naj dobim teh 10.000€. Full sem jezna!.
Pogoji bi morali ostati enaki, da bi lahko tudi tisti z minimalno plačo lahko vzeli si kakšen kredit za manjše starejše stanovanje. Torej je ta minimalna plača marskikomu naredila več slabosti kot koristi.
Hkrati pa je še inflacija in teh 562€ ni nič kaj več vredno, kot je bilo tistih 420€

Kaj narediti imate kakšen nasvet

Predlagam da greš v vsakem primeru na osebni posvet na banko. Mogoče se bo dalo pa osebno kaj drugače zmenit. Lahko pa povprašaš še na kakšni drugi banki. Včasih tudi oni kreditirajo, pa ni rečeno da si njihov komitent.

Želim da bi dobro uredila. Lp, ela s

Kaj pa kompliciraš, pojdi v banko, z zastavo hipoteke in mesečno anuiteto 238 EUR dobiš 10.000,00 EUR posojila za čas 47 mesecev (NLB) – poglej pa še drugje.

Saj v tem je finta, banko skrbi da ne boš mogla preživeti. Poišči boljše plačano službo, drugače ne bo nič z dodatnim denarjem.

Problem je v tem, ker imam že sedaj kredita 230€ in sem mislila še septembra vzeti cca. 18.000€ na 25 let in bi bila anuiteta 100€, da lahko še za 8.000€ renoviram stanovanje. 10.000€ pa je za drugi del kupnine, ki ga moram dati konec septembra 2010.

100€ kredita imam od prej
130€ sem lahko vzela še dodatno za stanovanje, ker več nisem dobila ker imam porodniško.
In sem se zmenila z kupcem stanovanja da mu plačam v dveh obrokih. Lani v oktobru sem mu dala 20.000€ in letos v septembru mu moram še dati 10.000€
100€ pa bi nekje še dobila, ko bom šla v službo in bo seveda več prihodkov.

V tem je problem.

Hvala Elas!!!

Kakor, da je bilo ženski kdaj težko priti do 10.000 €!? Razen, če si tercijalka….hi, hi!

problem je samo v tem, da 420 EUR ni dovolj za minimalne stroške, zato se je pa minimalna plača dvignila.

kako misliš živet s 420 evri na mesec?
še s 600 ti bo šlo na tesno

na koliko let pa imaš sedanji kredit? če tega podaljšaš na daljše obdobje, malo zmanjšaš obstoječi obrok, pa je luft za dodatno zadolžitev. nekaj časa pač ne boš mogla renovirat.

Z možem imava skupaj denar. Tako da se potem z moževo plačo in tudi seveda z mojo preživljava.
Mož pa ne more kredita vzeti, saj je še nima dovolj dolgo s.p.

Krediti so očitno namenjeni tistim, ki imajo tako plačo, da ga ubistvu ne potrebujejo. Subvencija za odprtje s.p. je pesek v oči – preverjeno. Če rabiš poroka, rabiš dva, ki jih (verjetno) ne boš našel, ker poroka obremenijo enako kot da bi oba vzela kredit + tebe. Super je naša država, lepo tolče po ljudeh, ki bi si s pomočjo kredita v višini cca 10.000 EUR lahko odprli nek normalen s.p. ter s tem ko bi delali prispevali z davki (ki so previsoki) več državi kot pa z minimalno plačo… Pol se pa sprašujejo zakaj ljudje delajo na črno… dejte no… sej ne morš na svoje začet, če pa rabiš začetni kapital. Za poslovno idejo pa rabiš hitro izvedbo sredstev, če želiš uspeti – a zdj naj pa 20 let šparam, da bo lahko odprl firmo… itak ja.

lp

Se popolnoma strinjam. Predvsem zmanjka denarja za predrage oglase in zato v Sloveniji 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}podjetji propade v roku 5 let. V drugih državah imajo za mala podjetja veliko bolje priskrbljeno, kot pri nas. Sama poznam kar nekaj manjših podjetji, ki so morali zapreti s.p. ali pa padajo v velike dolgove, ker jih je sram priznati, da jm ne gre.

In zato ti ne moreš dobiti kredita, ker je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti da bo sp tvojega moža propadel, ker nima pravega projekta.

Isto se je zgodilo tudi nama..

Če bi kredit vzela pred 1 mesecem (v februarju) bi lahko zdaj že živela na svojem, zdaj pa sva še naprej prepuščena najemnini 🙁

Je pa rekla teta na banki, da je zaradi tega dviga ful ljudi postalo kreditno nesposobnih (za stan. kredit) in da se bo slej kot prej kaj moralo spremenit.

Tak da malo počaki in ne obupat :)))

moj nasvet malo počakaj. Potem pa na drugo banko ene banke bremenijo izpod minimalno plačo do 477 € z odplačilno dobo 8 let.

ja kreditna sposobnost je blazno padla, sploh upokojencem. Ma groza. Se strinjam, da je 562€ minimum za preživetje, ampak kaj vse je pa to potegnilo za seboj,se pa tisti ki so to sprejemali sploh ne zavedajo. In jaz ne verjamem da s bo kaj spremenilo, se bo pa marsikaj sesulo. Kar zračunajte koliko sta kreditno manj sposobni dve osebi, torej partnerja, če jemljeta stanovanjski kredit na 20 let. Katastrofa v obsegu…

hja, boljše, da sta kreditno nesposobna, kot pa da se gresta toliko zakreditirat, da ne bosta mogla odplačevat.
in stroški bodo samo narasli. ko se plače dvignejo, grejo cene za njimi hitro gor.

Z mojo plačo 650€. Sem lahko prej vzel stanovanjski kredit v višini 44.250€. Anuitete bi imel 230€ na mesec na 25 let. Sedaj pa 17.250€. Torej če bi še žena imela isto plačo bi prej lahko kupila stanovanje v vrednosti 88.500€. In plačevala namesto najemnine raje kredit. V tem novem primeru pa bi dobila samo 34.500€ kredita. Zato pa lahko dobiš kakšno garsonjero v kakšni podrtiji.
Torej če bo tako ostalo bodo ljudje z nižjimi dohodki vse življenje živeli v najemu. Kaj bo takrat ko bodo šli v pokoj in ne bodo morali z nizko penzijo plačevati najemnin. Kaj še le, če nekdo od partnerjev umre. Ali pa bodo kupovali samo še garsonjere v slabem stanju.
Pravijo, da je nepremičninski trg zamrl. Torej s tem so pa ga čist uničili.

meni se je zgodilo isto… zaposlena sem v državni službi imam pa 600€ osnove (neto). februarja sem bila kreditno sposobna 140€/mes sedaj sem le še dobrih 30€/mes, kar pa je premalo, saj minimalni obrok znaša vsaj 65€. Sedaj lahko pozabim opremljanje neobdelanega stanovanja.

Preverite se na hranilnici Lon. Imajo ugodne rešitve, poleg vsega pa imajo nižji znesek ki mora ostati mesecno na racunu za prezivetje.
LP

Vse vec je taksnih kot si ti, drzava pa se naprej lepo zivi. Sprasujem se, kaj je tako lepega in kje roze cvetijo, ki jih je obljubljal g. Kucan ??!! Prej je bivsa jugoslavija “baje” jedla denar z veliko zlico, kdo ga pa sedaj. NIKOLI NAM NI TAKO SLABO SLO!!!! Vso gospodarstvo smo unicili, ministri in razni tajkuni pa denar pospravili v svoje zepe ali pa na kaksne tuje banke, pa ne sami, ker to se jim ne bi izslo, vsem je dovoljeno in to z drzavno roko. Srednjega sloja ni, je le revni in bogati svet. Me je prav sram da sem rojena in zivim v tej nasi Sloveniji, saj pocasi se za kruh denarja ne bo. Lp

New Report

Close