Kredit; kje najugodneje?
Tudi na banki se ne obnašajo do vseh strank enako. Moji sodelavki so dali na NLB krasne pogoje, ko sem šla pa jaz vprašat, sem dobila samo “ja to pa ne gre, gospa”. Sodelavka je potem povedala, da je pač tam nekoga poznala.
Banke tudi same postavljajo pogoje glede pristopa k njihovemu življenjskemu zavarovanju, ali skladom ali prenosom računa. Na eni banki se je moja plača smatrala za solidno (dobrega jurja), nekje pa občutno premalo (za isti, hipotekarni kredit). Spet drugače so tretirani tisti, ki so v službi v JU, drugače tisti, ki so pri kakšnih privatnikih.
Sama sem se na koncu odločila za Unicredit banko, tega je sicer že nekaj časa, ampak mislim, da je še vedno med ugodnejšimi.
Trenutno kot najbolj ugodna banka za stanovanjski kredit slovi BKS banka, vendar bodite pozorni na celotnen paket, saj vam za najugodnejšo varinato želijo vsiliti še neko brezvezno zavarovanje, varčevanje in osebni račun hkrati. Mislim, pa, da v ponudbi ni več 1,6, ampak 1,85 pribitek.
Na to ne smete pristati, vztrjajate le pri osebnem računu – pa tudi če bo obrestna mera malenkost višja.
Sicer pa ne pri nobeni banki pristat na višji pribitek od 2%, ali na sklepanje kakšnih zavarovanj itd. Zavarovanje sklenite samostojno, pri zavarovalnici – samo za primer smrti s padajočo zavarovalno vsoto – priporočam Wienerstaedsiche.