Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kredit na Abanki

Kredit na Abanki

Zanima me, katere prilive gledajo na banki (konkretno na Abanki) pri odobritvi kredita. Upoštevajo samo neto plače, ali tudi lastne pologe gotovine, otroške dodatke, nakazane preživnine…? Kakšno obdobje uporabijo za izračun, zadnje 3 mesece ali več?

Hvala.

Gre za to, da me zanima, če mi bojo odobrili določen znesek kredita, glede na to, da mi mora po odtegnitvi obroka ostati znesek v višini minimalne plače.

Pa še to: ve kdo, od kdaj velja to, da mora po odtegnitvi obroka kredita ostati minimalna plača?
Kolegica ima namreč nižjo plačo od mene, obrok kredita (pri drugi banki) pa višji, kot bi ga jaz potrebovala, zato mi ni jasno, ali se je zadeva spremenila v zadnjem letu, ali pa upoštevajo tudi ostale prilive na TRR. Od banke do banke najbrž ni razlik, saj je zakonsko določeno, da ti ne smejo trgati preko zneska minimalne neto plače, ne?

Nihče ne ve? Toliko ljudi ima kredite (jaz ga jemljem prvič), pa nihče ne ve, če so mu upoštevali vse prilive na TRR ali zgolj nakazilo neto plače?

Po mojih zadnjih izkušnjah, zadnje čase vse banke upoštevajo samo neto plačo in mogoče kake redne mesečne prihodke dela po pogodbi. Preživnin in drugih občasnih dohodkov pa ne in niti ne upošteva več nobena banka malice in potnih stroškov, včasih so nekatere banke to upoštevale.

lp.

Hvala, lory05. Najbrž tole, da ti mora od neto plače ostati minimalna, res ne velja prav dolgo.

Ko se jaz spomnim je to Semolič zahteval par let nazaj.

Ko se jaz spomnim je to Semolič zahteval par let nazaj.[/quote]

Mislim, da so prej upoštevali tudi dodatke k plači, sicer kolegica s 600 neto ne bi dobila pred letom in pol kredita z obrokom 160 eur.

New Report

Close