Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo kredit-nujno!!

kredit-nujno!!

Pozdravljeni!

Doma smo se znašli v krizni situaciji, prišlo je že tako daleč, da ne vem več kaj bo sledilo, saj so vsakodnevno na sporedu samo še prepiri in živčnost. Oče ima s.p. , pri njem je zaposlena mati, ter začasno še par delavcev, ki mu pomagajo pri večjih delih. Pred leti smo začeli graditi in seveda je bilo treba vzeti kredit, ki smo ga uspeli redno odplačevati. Potem pa sem ter tja marsikdo ni očetu plačal opravljenega dela in je moral spet vzeti kredit, da je sploh lahko nabavil material za vnaprejšnje delo. In potem sledi začaran krog…..mati je vzela kredit na svojo plačo, oče je vzel kredit na svojo plačo, itd, kredit na s.p., itd…. Na koncu plačujeta že samo obresti toliko, da bi s tem lahko pokrivala malo večji obrok za kredit (recim okoli 100.000). Problem pa je, da sedaj ko imata že oba kredite “na vseh koncih”, nikjer več kredita ne dobita, saj vsi gledajo na plačo, ne glede na to, da bi kredit ravno tako lahko odplačevala. Poskusili smo že na vseh bankah, pa je povsod isto. Sedaj se je zataknilo, ko bi oče moral spet nabaviti material za svoje delo, za stranke, pa denarja ni od nikoder. Edina rešitev bi bil en kredit, s katerim bi odplačal vse ostale, ter tako odplačeval samo tega. S tem bi prišel na čisto, ter se tako ubadal samo z enim odplačilom, ne pa z večimi na več koncih. Odplačevanje tega kredita ne bi bil problem, glede na to koliko obresti plačuje že sedaj.
Znesek ki bi ga potreboval da bi se rešil iz zagate bi bil okoli 5-8 milijonov, kar pa na banki sploh ne pride v poštev. Ker ne vem več kako jima pomagati, saj sta že čisto na koncu z živci, prosim vas za nasvet, kje bi bilo še možno dobiti kredit ne glede na plačo in prejšnje kredite.
Za vsak nasvet bi bila zelo hvaležna.

Stranke, ki mo dulgujejo obvestiti z IOP , o stanju dolga, izpisati ali kopirati si vse neplačane račune, vseh strank, nato pa v tožbo preko odvetnika, ali pa prijava na policijo za kaznivo dejanje namernega in zavestnega zavajanja
poslovnega partnerja ( Gospodarski kriminal ) in tretjič preko DURS-a speljati blokado TRR teh strank, ena bo sigurno ” opalila ” predvsem tista z policijo, ker nihče nima rad, da se mu policijski avti, vrstijo pred obratovalnico.

LP, Starček

Mogoče je rešitev hipotekarni kredit.

Ja, v tožbo se ne bo spuščal, ker je odvisen od strank, glede hipoteke smo že nekaj razmišljali, vendar ker je hiša vse kar ima na tem svetu, je malo skeptičen glede tega. Samo če drugo ne bo šlo….

Menda ne posluje še vedno s strankami, ki mu ne plačujejo in še denar zalaga zanje??? Če več ne posluje z njimi, ni nobenega razloga, da jih ne bi tožil, če pa še posluje, se pa bojim, da mu nobeni krediti ne bodo dolgo pomagali.
Oprosti, res nočem kritizirati, samo sem videla že toliko ljudi, ki so zaradi tega, ker so predobri, veliko izgubili. S strankami, ki ne plačujejo, je treba čimprej prekiniti tako poslovne kot osebne stike. Zdaj je kar moderno, da se ne plačuje dolgov, vendar ko zagroziš nalo bolj na oštro, se denar ponavadi kar hitro čudežno najde. To pomeni, da večina denar ima, samo morala je na psu.
Žal, v poslovnem svetu se moraš naučiti braniti svoje koristi, pa čeprav na račun kakšnih zamer.

Kaj pa podjetja, ki odkupujejo terjatve in jih potem sami poskušajo izterjat?
Ne vem sicer, kako to točno deluje, mislim, da tebi izplačajo en del terjatve, potem pa to podjetje poskuša izterjat terjatev v celoti, zase seveda. Če ne misli tožiti in ne verjame, da bo kdaj dobič plačano, je vsekakor bolje nekaj kot nič. Mislim, da je bil članek v zadnji Gazeli, prilogi Dnevnika v četrtek, 28.4.2005.

Svetujem Vam, da se ne zakreditirate še bolj.Neredne plačnike ovadite preko odvetnika na sodišče( stvar se lahko zavleče 6-12mesecev). V kolikor takoj rabite denar prodajte še nezapadle terjatve podjetjem , ki odkupujejo terjatve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close