Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kredit-ponudba

Kredit-ponudba

Prosim za mnenje o tem, kakšna je ta ponudba za kredit:

referenčna obrestna mera: 1,58%
obrestna marža: 2,45%
pogodbena letna obrestna mera: 4,03%
stroški odobritve: 300 €
EOM: 4,30%

lahko dobiš nižji pribitek, jaz sem dobila 2,1, vem, da so še ugodnejši…

Drago. Pribitki so tudi pod 2. Pojdite še drugam po ponudbo.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala obema. Grem v akcijo!

Obiskala sem 7 bank. Žal, stanje na trgu ni rožnato.

1. Pribitek pod 2% dobim lahko pri eni banki, seveda pod določenimi pogoji: mastercard, zavarovanje/varčevanje, elektronsko poslovanje. Ničesar od tega seveda ne rabim, ampak to je cena, da bi dobila maržo 1.9 %.

2. Potem matična banka, a sosednja poslovalnica: prenos računa k njim, e-poslovanje, kreditna kartica, zavarovanje za primer smrti, varčevanje – pribitek okoli 2% pri 3 mesečnem Euribor.

3. Čisto matična pa pribitek 2,4% pri 3 mesečnem Euribor brez dodatnih pogojev.

4. Ugodna je še ena banka pri 6 m Euribor pribitek 2% – samo da postanem njihov komitent, ostalih pogojev ni.

Ima razlika 3m ali 6m Euribor zelo pomembno vlogo pri obroku kredita? Kakšno vlogo igrajo ti določeni pogoji, ki jih ne potrebujem, a predstavljajo dodaten strošek, ki si ga ne želim? Je bolje malo večji pribitek brez prtljage ali manjši s prtljago?

0,10% večji pribitek pomeni letno pri kreditu 50.000eur okoli 50eur – potem pa vsako leto manj.
Pojdite z najugodnejšo ponudbo na matično banko in se spogajajte vsaj za 2% pribitek.

Euribor se je zdaj spet znižal in je že nekaj časa zaradi recesije rekordno nizki, pred par leti je dosegel že okoli 5% zdaj je 1,25%. Jaz stvari kot so elektronsko bančništvo, kreditna kartica potrebujem in to zame ni prtljaga. Lahko pa je prtljaga varčevanje oz. zavarovanje, vendar je to spet odvisno od oblike zavarovanja. Meni so na nekaterih bankah ponujali minimalno zav/var v znesku 50 evrov na mesec za 20 let, pri čemer zavarovalna vsota ni niti v višini kredita. Po drugi strani sem pa takoj sklenila živ. zavarovanje z zavarovalno vsoto, ki bi pokrila kredit, tako zase kot za moža, saj se mi poleg dveh majhnih otrok zdi pomembno, da se kredit odplača v primeru, da se kateremu od naju kaj zgodi. Vendar to zavarovanje ni vezano na banko.

Jaz sem septembra vzela kredit za novo stanovanje. poiskala oz. naredili so mi na 4 bankah ponudbo za kredit v višini 80.000€. na koncu me je najbolj ugodno zadeva prišla na Hypo banki, takoj za Hypom pa je bila ponudba na Unicreditu. Nimam pred sabo točnega izračuna vendar pa odplačujem kredit za dobo 20 let oz. 240 mesecev in imam obroka mislim da okrog 600€ mesečno. Je pa res da sem komitentka Hypa že lep čas in je ne vem ali mi je to kaj pomagalo ali ne, so mi pa zagotovo šli zelo na roko…

to pa je hudo preplačano so te malo nategnili

če greš na NLB in narediš osnovni izračun te pride na 20let polog 500eur na mesec za 80.000eur.

mogoče je opcija samo da si greš znižat obrok, če ti odobrijo.

Jaz sem bila na NLBju in dobiš pri njih kredit ki je najdražji in sploh ni res kar govoriš! Jaz sem ga tudi dobila najceneje na Hypo banki, pa nimam nikakršnih vez! Sem imela pa v roku ponudbe tudi drugih bank!

kaj ti ni jasno?

Pejt na nlb.si in si naredi informativni izračun na zgoraj omenjen znesek in mesečni obrok.

To da si ti bila na NLB še ne pomeni nič. Mogoče si pa rekla da hočeš dražji kredit :)))

New Report

Close