Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kredit prijatelja do prijatelja

Kredit prijatelja do prijatelja

Pozdravljeni!

Imam vprašanje oziroma zamisel, katera bi mi zelo pomagala iz finančnih težav tako meni kot mogoče nekomu drugemu.
Prijatelj kateri ima možnost pridobiti kredit na banki, bi namesto mene vzel kredit, mi izplačal celoten kredit v gotovini jaz pa bi njemu kot garancijo za čas odplačevanja prepisal avto v prb. enaki vrednosti vendar bi sklenila dovoljenje da ga lahko uporabljam naprej še vedno jaz. Glede odplačevanja kredita pa bi se dogovorila da mu takoj seveda za uslugo plačam neki del v gotovini in takoj tudi pokrijem obroke za 6 mesecev v naprej. Ko bo ta prijatelj plačal 5. obrok kredita bi mu jaz pokril že naslednjih 6 obrokov. Gre za znesek v višini prb. 6.000,00€ in dobo odplačevanja nekje od 24-36 mesecev.
Ali je to sploh dobra kupčija za oba in kakšni bi lahko bili zapleti ter kako bi jih lahko rešila?

Hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav,

Če gre vse tako, kot si ljudje želimo, potem je lahko to OK dogovor. Vendar se v življenju lahko spremeni marsikaj, kar lahko stvari lepo zaplete.

Garancija bi bil avto oziroma bi bil prepisan na prijatelja. To pomeni, da on nosi odgovornost za to, kar se z avtom zgodi. Kaj če ga razbiješ, kaj če dobiš kazen in točke? To nosi on kot lastnik avtomobila. Kaj če povzročiš nesrečo in zbežiš, nekdo si zapomni tvojo registrsko?

Kaj če z denarjem odideš in mu obrokov več ne plačuješ? Kaj ko se spremeni obrestna mera, če ne bosta vzela fiksne? Kaj če on želi vzeti nov kredit, pa ne bo kreditno sposoben? Kaj če se tebi kaj zgodi in kredita ne boš več odplačeval?

Kaj če se njemu kaj zgodi, avto je pisan nanj. Kaj če se njemu kaj zgodi, preden pride denar do tebe? Kaj če on proda avto, saj je njegov lastnik:)

Veliko je kaj če-jev. Ni mi pa jasno, kako boš potem lahko odplačeval kredit, če ga sedaj ne dobiš. Si prepričan, da bo šlo? Da mu boš lahko dal vnaprej kar celih 6 obrokov? Praviš, da imaš finančne težave, kako bo potem to šlo?

Predlog – prodaj avto in si reši težave. S takšnimi prijemi si jih lahko oba nakopljeta samo bistveno več. Ni nujno, se pa res rado zgodi.

Tak primer mi je znan. Samo prijatelj ni več dajal za obroke, uni prvi ni mogel sam kriti obrokov, sledila je gora opominov, izvršba, trenutno je stvar na sodišču…
Pa so se pred tem vse lepo zmenili in zapisali in overili… Moj nasvet: ne delaj tega.

New Report

Close