Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kredit z zaposlitvijo za dolocen cas

Kredit z zaposlitvijo za dolocen cas

Pozdravljeni. Imam zaposlitev za doloceni cas, konec leta sledi redna zaposlitev, vendar je nakup nepremicnine do poletja skoraj da pogoj.
Imam nekaj denarja, vendar potrebujem se priblizno 20.000eur.
Kredit lahko zavarujem z preko zavarovalnice in s hipoteko. Je to dovolj, ali je potreben porok?
Je lahko porok nekdo, ki prejema minimalne prihodke s strani ZPIZA?

Hvala lepa za vas odgovor.

LP

Spoštovani!
Banka zahteva garancijo. Ena od teh je zaposlitev, redna če se le da.
Glede na višino kredita menim da bi se dalo dogovoriti tudi z začasno zaposlitvijo z najemom kratkoročnega kredita.
Če pa vas delodajalec ima namen zaposliti trajno, potem bi se osebno poskušal dogovoriti z njim da pogodbo spremeni že sedaj.
Kar se tiče poroka z minimalno plačo pa naj bo ta iz strano ZBIZA ali delodajalca, pa po mojih informacijah ne gre skozi.
Sprehod in pogajalska žilica pa nikakor niso odveč.
Lahko pa se slišimo preko zasebnega sporočila.

Hej, hvala lepa za odgovor. Sem pošiljal e-maile po bankah in veliko odgovorov je temeljilo na tem, d aje odvisno od kreditne komisije…
Ammm…ne najdem možnosti za pošiljanje zasebnih sporočil:)

Velikokrat se zgodi, da referent stranko zaprosi za določene dokumente, ko stranka te priskrbi pa rečejo: Ja veste rabimo še to pa to. Nazadnje si komisija še omisli kaj in tako stranka zapravi veliko časa, energije in živcev ko teče od banke do banke, da posled izve, da jo je banka zavrnila iz tega ali onega razloga.
Zasebno sporočilo se lahko pošilja z klikom na Odgovor preko zasebnega sporočila ki se nahaja ob psevdonimom.
Lep pozdrav.

Imam drugačne izkušnje. Namreč vzela sem kredit na banki in so mi ga odobrili, čeprav takrat sploh nisem bila zaposlena. Kredit je bilo možno brez problema vzeti do 12 000 EUR, se mi je pa zdelo, da bi za lahkoto vzela še več. Imela sem poroka, ki pa je imel že kredit, na drugih bankah tega nebi odobrili. Potem sem zamenjala banko, pa so seveda hoteli to preprečiti, tako da bi mi na koncu kredit odobrili. Na koncu mojih bančnih izpiskov niso potrebovali, dobesedno se mi je zdelo, da veljajo ustna zagotovila, je pa imel moj porok tam že 15 let odprt račun, večkrat vzel kredit, plača je bila redna in dokaj dobra, smo lastniki nepremičnine in tam smo odprli račun za podjetje. V bistvu sploh niso potrebovali dokazov, pogledali so edino bančne izpiske poroka.

Mislim, da je odvisno od pogajalskih sposobnosti, stopnje izobrazbe, poklica – na podlagi tega osenijo, kakšne možnosti imaš.

Zaposlenim za določen čas so namenjeni krediti iz Jamstvene sheme – nimajo jih vse banke in niso najugodnejši – so pa 🙂 Vpiši v iskalnik za več info.

Jaz nisem dobila tega kredita iz jamstvene sheme, ker te sheme takrat še ni bilo. Poleg tega mislim, da imam zelo ugoden kredit glede na te pogoje.

New Report

Close