Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit za 4 mesece

kredit za 4 mesece

Rabili bi kredita 80.000,00 € za dobo 4 mesecev.
Prodali smo nepremičnino na obroke in šli zidat hišo, zadnji obrok nam zapad oktobra, ko pa bi morali biti že vseljeni, ampak nam je že zdaj zmanjkalo denarja. In tako bi rabili kredit za 4 mesece.
Banka nam sicer ponuja premostitveni kredit , ki pa je kar precej drag. In sicer 400€ odobritev in mesečne obresti 500E, kar pa znese vse skupaj 2.400 € stroška. štos je tudi v tem, da mi naenkrat ne rabimo vseh 80.000 €, ampak banka ne dopušča možnosti sprotnega črpanja, samo vzemi vse in plačaj obresti.
Mogoče kakšna ideja, kaj narediti???
Hvala!

Sicer nimam ideje kaj narediti. Se mi pa zdijo tile pogoji banke čisto ok, dvomim da bi kje dobili boljše. In lahko ste srečni, da vam je banka sploh pripravljena denar posoditi. Če poveste na kateri banki ste, se lahko pozanimam, če se da kakšen strošek malo znižat.

Če pa ne boste vsega denarja rabili na enkrat, lahko še vedno vežete neporabljena sredstva. Ampak 4 mesece je tako precej kratka doba.
Tako pač je, denar stane.

No, mogoče se bo pa našel kdo, ki ima viška 80.000 EUR in vam jih posodi za par mesecev…

Veliko sreče!

Ok se vam zdi, da banka želi imeti 9% EOM – ste v banki v službi ?

Kakšna izjava…saj banke vendar posojajo denar, da služijo in zdaj naj jim bomo hvaležni….

Jasno je da denar stane, po drugi strani pa je znana tudi cena denarja…namesto da bi predlagali da gre še na kako drugo banko, kjer bi moral dobiti približno polovico ceneje…to bi bilo normalno…

In potem še tak stavek na koncu…poznam nekaj takih bančnikov…ker nekaj jih je danes brez službe zaradi takega odnosa…

Ta banka je NLB d.d.

z Natasinim nasvetom lahko clovek kaj pocne.Lepi pri tebi pa imam obcutek,da si specializiran na rubriko:”vse vem bolje”,to pa v forumu nikakor ni uporabno,ce je smisel foruma dati nasvet ali izkusnje.
Taksen nacin me ujezi,ker je popolnoma neproduktiven

S katerim delom nasveta gospe Nataše lahko človek kaj počne ?

Moj nasvet je bil, da poskusi iti še na drugo banko ter približno koliko je normalna cena tega denarja…

Ti le pojdi še na kakšno banko vprašat (predlagam tuje banke, nebi pa tukaj o konkretnih), ampak to je strateška odločitev. Banke imajo namreč zelo rade, da imaš vse pri eni banki in da imajo potem vpogled v tvoje poslovanje. Se pravi da preneseš celotno poslovanje. Tudi pa ni dobro da preveč menjaš banke.
Vsekakor pa bi šla jaz še na kakšno banko vprašat in potem s to, ponavadi boljšo ponudbo šla še na svojo banko. In potem se odločiš.
Vsekakor se pa na vsaki banki “dol vsedi” in dlje časa boš tam sedela, bolj ugodni bodo pogoji.
V aprilskih mojih financah je primerjava obrestnih mer za vezavo sredstev pri različnih bankah. Za en mesec je na žalost samo 0,2%, za tri mesece pa od 2,7% do 4,7%, za eno leto pa tudi do 5%.

New Report

Close