KREDIT ZA GRADNJO HIŠE – vaše izkušnje in splošni pogoji bank?
Avtorica pravi, da bi prodala tudi stanovanje, ki ga imata + mož zasluži več, le da utajujejo davke, ker dobi del plače prikazan ne kot plačo, ampak jo dobi več kot 1/4 izplačane kot dnevnice/potne stroške.[/quote]
Ja in računata še, da starši umrejo in bosta prodala obe hiši… To je pa največji absurd.[/quote]
Ej, pardon izrazu, ampak tukaj ste eni res prave budale! Moji straši imajo DVE hiši, v eni stanujejo, v drugi imata podnajemnike. In to drugo bi sčasoma prodali. Ker imam mlada starša, si želim in upam, da bom prej sama konkretno stara, preden bom njiju pokopala. Sicer pa, kdo kaj takega napiše, običajno sodi po sebi. Zamisli se!
odgovarjam ti samo na podčrtano; hipoteko lahko vzameš samo na obstoječi objekt(hiša-delavnic-zemljišče),tako,da dokler ne bo tvoja nova bajta pod streho(goli zidovi) tudi hipoteke ni mogoče dobit za njo.
Hipoteko pa sama preneseš iz stare na novo in vi se greste privatnik(še dobro,da so starši ali tast lastniki firme) in tega ne veste,…..žalost
Naše načelo oz. ZAVEDANJE: življenje je omejeno, zdaj smo mladi in zdaj bomo gradili, ustvarjali. Pa če je država v ne vem kakem dreku. Ker ko/če bodo enkrat lepši časi, je vprašanje, če jih bomo mi dočakali. Znajdemo se, utajamo davke, delamo na črno, vse sorte. Hodimo na morje, na drage dopuste v dobre hotele in ustvarjamo lepe spomine. Imamo se fajn, uživamo življenje tukaj in ZDAJ. Ker naš čas je zdaj, ne enkrat v prihodnosti, ko bo mogoče bolje. Ne šparamo denarja in bolj malo se obremenjujemo za prihodnost. Država je pokradla juhuhu denarja in mi smo toliko brihtni, da si znamo kdaj kakšno drobtinico vzeti nazaj. Mož gre lepo na zavod (istočasno dela normalno dalje preko podjemne ali kot ožji družinski član), firma nekaj mesecev prišpara njegove prispevke in plače, doda mu samo toliko, kolikor na zavodu dobi manj. Potem ga lepo zaposlijo nazaj. Hkrati firma prišpara in zaposli mene, da imam 9 mesecev plačane prispekve in plačo, nakar grem spet jaz malo na zavod, cel cajt mam plačane prispevke in vsi lepo živimo. 🙂 Plače imava ravno prav visoke/nizke, da nam ne dvignejo vrtca in vzamejo OD-ja. Ker so oboji starši v dobrih časih pridelali višek nepremičnin, vsi skupaj živimo brez kreditov ali najemnin. Samo za avto imava majhen kredit.
Hiška ni nobena nuja, ker imava stanovanje v bloku (po njegovi babici, lepo sva ga adaptirala) in en cel štuk v novi hiši mojih staršev. Nova hiška je neka taka želja po ustvarjanju in želja po nekem malo večjem projektu, je življenjska želja. To bo samo najino in vse bo tako, kot si bova zamislila. Trenutno še nismo prodali nobene nepremičnine in zato bi midva zaenkrat vzela nekaj kredita, da kupiva parcelo (ki se bo sicer takoj prodala, ker je res lepa) in pridobiva papirje za gradnjo, potem pa lepo počasi dalje. Ko se bo prodalo, kar nama je obljubljeno, pa dobiva toliko, da kredite vrneva. Zato pač zdaj iščeva banko, ki ima malo manj stroga merila. 🙂
(že čakam napad ljubosumnih in od faušije besnih mon, ki se bodo naenkrat spremenile v “bolj papežke od papeža” in začele bluziti, kako si država tako nikoliko ne bo opomogla, ker smo eni taki tajkuni… hahahahah :))) )
Kako lepo je živeti na račun drugih…in zato se v Sloveniji ne bo nikoli nič spremenilo…vidva sta živ dokaz, ki tudi naprej širita tako miselnost…upam, da vsaj potomcev ne bosta imela, da bi počeli enako.[/quote]
Evo odgovor: jih že imava in ja, naučila jih bova, kako poskrbeti zase in kako se v lajfu čim bolj znajti! 🙂 Naučila jih bova, da je življenje minljivo in da nimaš kaj čakati, živeti je treba ZDAJ. Poleg tega jih bova tudi naučila, da je najslabša pot do sreče ta, da gledaš druge, ki imajo več od nas.. ker taki bodo vedno. Naučila jih bova, kako biti hvaležen za vse, kar imamo in se znati boriti za to, da smo srečni ter zdravi… imeti želje in verjeti vase! Ter seveda po svojih najboljših močeh pomagati tistim, ki nimajo. Ker dobro se z dobrim vrača!
Med tem, ko ti verjetno vzgajaš faušljive nesrečnike, ki samo gledajo, kako imajo drugi več in se zgražajo, če kdo kaj dobi “neupravičeno”. Med tem, ko se ne vprašate, kako to, da enim življenje nameni toliko, drugim tako malo. Hmmm… ja, in še veliko življenj boste morali takole v temi prebroditi, da vam bo mogoče enkrat klinilo. Da je edina pot ta, da se brigaš zase in poskrbiš za svoje dobro. Drugim pa hkrati iskreno privoščiš vse najboljše. Tega mone pač ne zmorete, sej smo že vajeni. 😉
Kako lepo je živeti na račun drugih…in zato se v Sloveniji ne bo nikoli nič spremenilo…vidva sta živ dokaz, ki tudi naprej širita tako miselnost…upam, da vsaj potomcev ne bosta imela, da bi počeli enako.[/quote]
Evo odgovor: jih že imava in ja, naučila jih bova, kako poskrbeti zase in kako se v lajfu čim bolj znajti! 🙂 Naučila jih bova, da je življenje minljivo in da nimaš kaj čakati, živeti je treba ZDAJ. Poleg tega jih bova tudi naučila, da je najslabša pot do sreče ta, da gledaš druge, ki imajo več od nas.. ker taki bodo vedno. Naučila jih bova, kako biti hvaležen za vse, kar imamo in se znati boriti za to, da smo srečni ter zdravi… imeti želje in verjeti vase! Ter seveda po svojih najboljših močeh pomagati tistim, ki nimajo. Ker dobro se z dobrim vrača!
Med tem, ko ti verjetno vzgajaš faušljive nesrečnike, ki samo gledajo, kako imajo drugi več in se zgražajo, če kdo kaj dobi “neupravičeno”. Med tem, ko se ne vprašate, kako to, da enim življenje nameni toliko, drugim tako malo. Hmmm… ja, in še veliko življenj boste morali takole v temi prebroditi, da vam bo mogoče enkrat klinilo. Da je edina pot ta, da se brigaš zase in poskrbiš za svoje dobro. Drugim pa hkrati iskreno privoščiš vse najboljše. Tega mone pač ne zmorete, sej smo že vajeni. ;)[/quote]
Daj, ne provociraj, no, raje si še kaj neupravičeno pridobi, da ti kredita niti jemat ne bo treba.
Ciganom gre neupravičeno pridobivanje kovin kar ok. Mogoče poskusiš še ti s tem kot z dodatno dejavnostjo?
Z mozem sva skupaj s parcelo za gradnjo hise zapravila 80.000 eur. Sva oba gradbenika, tko da smo res veliko delali sami, pa ce poznas privatnike, verjem, se veliko zmenis izpod cene oz za usluge. Ko berem ta forum…ne vem…midva sva brez problema dobila kredit na 900neto in to samo mozeva placa…sama sem vzela 15.000potrosniskega kredita. smesno je, ko mi za streho zaracunajo 15.000 eur, naredil smo jo za 7.000…pa da ne govorimo o najemu avtodvigala, opažu, pa eventuelno tudi placilo delovne sile. Imava greznico, ker priklop na kom omrezje ni mozno, eleltrika je bla ze na parceli. nacrte sva narisala in podpisala sama, prav tako sva sama izdelala vso dokumentacijo. Ce pa clovek sedi doma,
Kdaj sta pa vidva to dekala. Ker greznice uradno sigurno nimata ce sta delala v zadnjih 5tih letih[/quote]
Moja starša sta tudi tastaro hišo prekrila za 7000 eur, prvi predračun je bil pa 15000 eur. Zanimivo… je pa res, da so jima za pol manj naredili pač na črno. En vikend so delali in upali smo, da nihče ne bo prijavil, čisto pošteno povedano. 🙂
Ljude, ki s(m) pripravljeni narediti kaj s svojimi rokami in poznamo še kakega mojstra, vemo, da se da zgraditi za veliko manj, kot dajejo gradbene firme predračune za hiše na ključ ipd. Nikoli ne bi dala delati hiše na ključ, ker te tako opalijo, da je groza. Sem videla par predračunov in točno vem, da se da za manj narediti marsikaj. Povsod si pribijejo astronomske provizije, na vsako ploščico. In še določijo, kjer si lahko izbereš material. Torej avtomatsko odpade, da se malo znajdeš in iščeš material, kjer imajo kakšne fajn akcije ali kakšne odprodaje.
Ah jej. Ja tako mi je kolega rekel. Rekli so ji, da naj bi jih toliko dobila in jih tudi je. Če ona nebi dobila kredita potem sploh hiše nebi kupila. Pa v njej živita že 2 leti.[/quote]
Ja ampak ti je povedala neto ne bruto. Na neto dobiš tak znesek. Bruto 800€ je minimalc in ne dobiš nič kredita.[/quote]
800€ dobi ona nakazanih z vsem vred.
Jah, kot si rekla, problem je v tem, da ima mož del plače izplačan z dodatki. V realnosti se pa gleda predvsem neto plačo. Že hiter izračun na moj-kredit.eu ti pove koliko približno kredita bi lahko dobila…
Med tem, ko ti verjetno vzgajaš faušljive nesrečnike, ki samo gledajo, kako imajo drugi več in se zgražajo, če kdo kaj dobi “neupravičeno”. Med tem, ko se ne vprašate, kako to, da enim življenje nameni toliko, drugim tako malo. Hmmm… ja, in še veliko življenj boste morali takole v temi prebroditi, da vam bo mogoče enkrat klinilo. Da je edina pot ta, da se brigaš zase in poskrbiš za svoje dobro. Drugim pa hkrati iskreno privoščiš vse najboljše. Tega mone pač ne zmorete, sej smo že vajeni. ;)[/quote]
Takole brihtna, ampak od banke pa ne moteš izstisnit tistih 60 jurjev? Ne padajajo na zgodbice, a?
Živijo,
grozljivka!
Goljufata državo, Znajdeta se, drugače bi životarila, praviš. Ma ne me j… Za prijavit ste, nič drugega. Minimalec, japajade. Pravzaprav živita na naše stroške, na stroške državljanov RS – tudi na moje. Vrtec plačujeta minimalno, ker sta revčka, jaz ga moram v celoti, imam pač 1300 EUR neto plače brez vožnje in malice. Nimam česa skriti, plačujem vse na polno. GROZLJIVKA!
Upam, da vas dobijo. Jaz bi take prijavila.
Po možnosti še na Karitas kaj dobite in mečete stran. Poznam tudi takšne primerke.
Čisto prav je, da vama ne odobrijo kredita.
Dve družinski formi, pa vsi na minimalcih. ZA PRIJAVIT. In potem sprašuje tule, kako naj najde čim b9olj ugoden kredit. Saj ne moreš verjet.
Je pa res – vse se vrača, vse se plača- nekje vaju bo udarilo. sooner or later.
L