Kredit za poplačilo dolgov
Pred leti sem imela finančne težave in sem uspela vse rešiti do te mere, da ni bilo tragedije. Ostal je en večji znesek, kredit za nepremičnino za katerega bi rada najela kredit na eni izmed bank ter tako na bolj normalen način zaključila vse skupaj (sedaj ta dolg tudi odplačujem, sm da ni kreditna pogodba).
Ker pa v Sisbonu imam zabeleženo v evideci da je bila sprožena izterjava, katera je kasneje ustavljena, me zanima kakšne možnosti so za pridobitev kredita na katerikoli izmed bank.
Ali se podatek da je nekoč bila sprožena izterjava, kljub temu da je bila tudi ustavljena, smatra za negativno bonitetno oceno?
Ima kdo podobne izkušnje? Je komu uspelo pridobiti kredit na banki kljub predhodnim finančnim težavam?
Poznam podobne prmere in so praktično zapečateni za kakršenkoli kredit na banki. Če dobite poroka ali kako drugo dobro zavarovanje kredita morda lahko kako banko prepričate. Vsekakor bodo pogoji (visoka obrestna mera) precej neugodni.
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Žal se lahko samo strinjam z vami, da je pridobitev kakršnegakoli financiranja nemogoča. Za navadne državljane je pač tako, smo ožigosani za celo življenje. Čeprav plačuješ in dokažeš, da nisi eden od številnih velikih prevarantov in tajkunov kateri so spravili na kant marsikoga, si ožigosan in drugače obravnavan. Nismo vsi državljani enaki. Veliki prevaranti dobijo financiranje, majhen človek pa ne. Tako pač je v Sloveniji.
Lep pozdrav!