Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kredit za s.p.

kredit za s.p.

A mogoče kdo ve na kateri banki pri nas v ljubi Sloveniji bi dobila kredit na 8 let. Sem sicer s.p. in mi je na a banki pravkar povedala da pri njih lahko dobi s.p. kredit samo na 6 let. Kar je več moraš moraš zastaviti nepremičnino, hipotekarnega kredita pa ne mislim jemati. In koliko sem razumela na banki tudi obrok naj nebi bil višji od 120 €. Imam redne prilive tako na poslovni račun kot na osebni in sem bila kar mal šokirana. s.p- ji vedno potegnemo takratko glede tega. Tudi na obroke v trgovinah nič ne dobimo, tretirajo nas kot najhujše kriminalce.

Poskusi na SKB, ampak ne garantiram.

Ne, za nas v tej ljubi državi ni kreditov, na nobeni banki. Mož je dobil maksimalno 7500 kredita na osem let, z obrokom 94 evrov. In to je bilo to

Moj mož je dobil na Ljubljanski banki kredit za pol leta 6000 eur, obrok 1000 eur. Ne vem pa, kako je z daljšim rokom odplačila.

Ker je kreditno sposoben, za tak obrok je potrebno imeti soliden dohodek. No, saj to si verjetno želela s svojim prispevkom tudi povedat…:)

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Malo si me prestrašila.
Jaz nameravam vzeti kredita 50.000 € na 5 let. Sem s.p. in nočem hipotekarnega kredita.

pri nas je dobil 8000€ pri SKB na 3 leta brez problemov. Bi lahko še več glede na svoje bonitete. Pri SKB je 19 let od začetka svojega s.p.-ja.

Uh, sploh ne vem, če takšen znesek komurkoli dajo brez hipotekarnega jamstva. No, mogoče nekomu, ki ima približno toliko mesečnega priliva.

Uh, sploh ne vem, če takšen znesek komurkoli dajo brez hipotekarnega jamstva. No, mogoče nekomu, ki ima približno toliko mesečnega priliva.[/quote]

Malo brskam … omejitev za zavarovanje kredita pri zavarovalnici je 25.000 evrov, kar je več, moraš zavarovati drugače (hipoteka, poroki).

Uh, sploh ne vem, če takšen znesek komurkoli dajo brez hipotekarnega jamstva. No, mogoče nekomu, ki ima približno toliko mesečnega priliva.[/quote]
Kaj pa če si imel pred kreditom na računu čez 100.000€, z rednimi prilivi, ne ravno 5000, ampak vseeno

Kaj pa če si imel pred kreditom na računu čez 100.000€, z rednimi prilivi, ne ravno 5000, ampak vseeno[/quote]

He he, sem imela na računu dobrih sto jurjev in takrat so se v podružnici cedili okoli mene. Porabila za stanovanje in kmalu za tem prosila za začasen višji limit na evrokardu – kaj misliš, kaj se je zgodilo? Njet! NLB.

Šele ko sem malo zaropotala, so se me usmiili im ni zvišali limit za en mesec na 1500 evrov namesto klasičnih 600 ali koliko evrov že. Banko sem seveda takoj po dopustu zamenjala.

Dobila 50.ooo pri Raiffeisen na 10 let, hipoteka na hišo + porok. So pa bili edini, ki so mi sploh bili pripravljeni dati kredit.

Ravno te dni se intenzivno pogovarjam glede ohranitve trenutnega limita na TRR. Komitent sem dolgo, nobenih težav nimam, pa težijo, ker nisem več zaposlena za nedoločen čas ampak sem odprla s.p. in delam tako. Prihodki so v podobni višini kot prej.
Menda je vse odvisno od “zgornje meje zadolževanja”, kar po nekih formulah preračunajo iz vsega živega. Zdaj čakam na odločitev.
Saj če ne bi bilo ravno NLBja polni časopisi o čudnih kreditih, nevem koliko tisoč so jih spravili skozi MIMO internih pravil se mi še ne bi zdelo čudno. Tukaj pa “navadne reveže” je..jo za drobiž in se mi prav fržmaga.

Navedeno
ana250
Moj mož je dobil na Ljubljanski banki kredit za pol leta 6000 eur, obrok 1000 eur. Ne vem pa, kako je z daljšim rokom odplačila.
BMW:
Ker je kreditno sposoben, za tak obrok je potrebno imeti soliden dohodek. No, saj to si verjetno želela s svojim prispevkom tudi povedat…:)

Ne, nisem želela tega povedat. Želela sem pomagat s svojimi izkušnjami, kolikor sem pač lahko. Tvojega nasveta ne vidim nikjer?

Kaj pa če si imel pred kreditom na računu čez 100.000€, z rednimi prilivi, ne ravno 5000, ampak vseeno[/quote]

V času recesije in bančne krize so vsi ponudniki kreditov izjemno previdni. Kar je bilo prej, je bilo, nič več ni enako ;)) Nihče se ne bo zanašal na lepe prilive iz preteklosti, ker sedanjost ni rožnata v nobeni branži – recesija pa pri nas še ni dosegla t.i. najvišje točke……

New Report

Close