Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit….

kredit….

Pozdravljeni!
Imam vprašanjce.
Moja plača letno zaniha od 100.000 do 300.000 sit. Zanima me, je sploh možno na podlagi podpovprečnih prejemkov dobiti kredit v višini 10 mio.?
zaposlen sem za nedoločen čas v ugledni firmi. Bi moral zastaviti kdo od staršev nepremičnino? Zanimam se za nakup zemljišča ( zazidljivega )

hvala,
lp

Pozdravljeni!

Težko odgovorim na vprašanje samo na podlagi teh podatkov. Pri dohodkih se gleda povprečje. Če je velikokrat 100.000 potem zelo težko dobite kakršnikoli kredit. Verjetno bi bilo s porokom ali dodatnim zavarovanjem s hipoteko izvedljivo.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

če bi bilo povprečje 170.000 ?
Kakšno obdobje se gleda?

hvala
lp

Banka gleda obdobje zadnjih 6 mesecev, za nekatere je dovolj zadnje 3 mesece.

Če imate povprečje neto 170.000 SIT, potem trgajo cca. 55.000 sit mesečno, kar je dovolj za vaš kredit.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Sortirc,

nihanje tvoje plače je lahko nevarno zate, saj terja veliko finančne discipline, da v bogatih mesecih dejansko na stran daješ finančni višek za revne mesece. Če je cikel plač sezonski (polletni), potem lahko dobiš tudi do 600 EUR kredita, če zanj zaprosiš po bogatem delu cikla, ampak to je ca 200 EUR več, kot jih prejemaš v suhih mesecih. Zanima me tudi ali in kakšno imaš lastno udeležbo – privarčevana sredstva? Koliko je dejanska cena parcele: 10 mio, ali več in imaš višek privarčevan ter kako je s prispevki? Kakšni so pa drugi družinski prihodki, ženini npr.? Pa otroci, jih imaš kaj? Kje živiš oz. živite danes?

Že za parcelo nameravaš vzeti 40.000 EUR kredita, kako boš šele gradil, saj potrebuješ potem še vsaj 50 do 60.000 EUR?! Seveda ti hipoteka na nepremičnini staršev pomaga pri odobritvi kredita, vendar naj ti bo osnovno vodilo to, da si s kreditom ne boš poslabšal življenjskega standarda.

New Report

Close