kredit
Pozdravljeni, ker prvič iščem in jemljem kredit in sem čisto nova in polna neznanja na tem mestu vas prosim za mnenje:
Sem zaposlena pri S.p. za nedlolečn čas, račun imam 7 mesecev odprt pri NLB kjer prejemam plačo. neto plača 160.000 + 20.000 prevoz se pravi bruto znaša tam nekje vse skupaj okoli 180.000 sit (750 eur), dosedaj nimam nobenega kredita razen limit.
kredit potrebujem zaradi izplačila deleža partnerja ob prekinitvi razmerja po 6 letih skupnega življenja.
včeraj sem šla na delavsko hranilnico in bila sem šokirana, ljudi ki so zaposleni pri s.p. jemljejo kot neredne in brezbrižne plačnike, komitente. Hudo!
Potem sem šla na NLB, sicer se ne spoznam ali je to zelo drag kredit, srednje drag pa vas prosim za mnenje:
znesek kredita: 12.000 E
Število obrokov: 80 mesecev
začetna mesečna obveznost: 190,60 E
str odobritve:41,73 E
str zavarovanja:530,63 E
interkalarne obresti:38,90 E
efektivna obr. mera 9,38 %
pri izračunu je uporabljena obrestna mera Euribor + 3,50 % kar zanša 7,42 % nominalno letno, pri izračunu obrestne mere se uporablja 6 mesečni Euribor
moj povzetek: 611 E -stroški
3.248 E -preplačilo
in druga varianta:
znesek kredita: 12.000 E
Število obrokov: 80 mesecev
začetna mesečna obveznost: 191,66 E
str. odobritve:41,73 E
str. zavarovanja:498,32 E
interkalarne obresti:39,85 E
efektivna obr. mera 9,48 %
pri izračunu smo uporabili 7,60 % nominalno letno obrtestno mero
moj povzetek: 580 E – stroški
3.333 E – preplačilo
kateri je bolj ugoden in kakšna je pravzaprav razlika med obrestno mero euribor in nominalno letno obrestno mero, ter enim in drugim kreditom?
Hvala vam za informacije!
Predvidevam da drugje ne bom dobila kredita glede na to da sem zaposlena pri S.p.-ju!
Pozdravljeni!
Obstajajo boljše ponudbe, tako, da kar pot pod noge in boste presenečeni, koliko je lahko ugodnejše. Svetujem vam, da primerjate ponudbe po tem, koliko kredit preplačate. To je za nepoznavalce najprimernejši kriterij.
Lep dan!
Banko je danes resnično lahko zamenjati. Torej, ko se pogajaš za kredit, izrazi pripravljenost, da postaneš komitent banke.
To, da si zaposlena pri s.p. ju ne bi smela biti nepremagljiva ovira. Kot zaposlena za določen čas, ti lahko povem, da sem vseeno dobila ugoden stanovanjski kredit. Vse se torej da. Glede na to, da tvoj znesek kredita ni visok, pa sploh ne bi smela imeti težav.
Veliko sreče!
Kako to mislite pri vas?
Če je kredit brez zavarovanja je za vas ceneje in manj rizično. Ponekod se dobi pri svoji banki za nižje zneske. Za kakšen znesek gre? Da se kaj skriva ne vem, ker ne poznam pogodbe. Predno podpišete jo preberite. Lahko je zaradi tega višja obrestna mera in manj ugodno. Napišite kakšne pogoje so vam ponudili in bomo lahko komentirali.
Lp,