Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit

kredit

Pozdravljeni!

Zamenjal sem službo in dobil pogodbo za nedoločen čas z poskusno dobo tri mesece.Ali lahko dobim kredit ali morajo miniti trije meseci, pa šele potem najamem kredit.

Hvala za odgovor.

Ko sem jaz jemal kredit za stanovanje pred nekaj meseci sem samo izpolnil neki vprašalnik kjer sem potrdil da sem zaposlen za nedoločen čas in to je to.

Potrebne bodo najmanj 3 plače, nakazane na vaš TRR.

Nujno bi potrebovala 5200eur.zdaj me pa zanima kateri kredit mi priporočate. moja bruto OD je 642eur.

hvala in lp.

kako ga boš pa odplačevala?

Mene pa zanima, če že vzameš kredit in ga potem ne rabiš oziroma želiš “vrniti”, moraš kaj plačati in koliko? Upam, da veste kaj mislim 🙂

V vsakem primeru ga moraš vrniti. Če prenehaš izpolnjevati kreditne pogodbe (plačevti obroke) banka začne postopek izterjave. Usedejo se na plačo ali TRR, ali rubijo vaše premoženje. Če pa nimate čisto nič in nimate prihodkov pa tudi ne kaže da jih boste v prihodnosti imeli pa odpišejo terjatev. Pridete pa na črno listo in nikoli več ne boste na nobeni banki dobili kredit.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

To vem, da ga moraš vračati…
Zanima me samo, če so ti že odobrili kredit in nisi še nič zapravil in bi rad celoten kredit takoj vrnil, ker ga ne rabiš, ali moraš v tem primeru plačati, ker si na nek način kredit zavrnil ne da bi ga sploh uporabil?

Da bo bolj razumljivo 🙂 Oče je vzel kredit za morje, ker pa je prišlo nekaj vmes na morje ne bo šel, zato tega kredita zdaj ne rabi. Zanima me, če ga lahko takoj vrne v celoti ali vseeno po obrokih?

Vsak kredit se lahko poplača pred iztekom. Je povezano z nekimi stroški (max. polovico stroškov odobritve) in naj na banki izračunajo kaj se bolj splača. Načeloma se splača, ker ne plačujete obresti, vseeno pa preverite.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close