kredit
Spoštovani!
Zanima me ali lahko kako ukrepam?
Naj opišem situacijo. Na banki Unicredit sem želela gotovinski potrošniški kredit z zneskom 15.000€. Nakazila plače so bila primerna, tako da sem čakala le na odobritev. Pred je bil opravljen tudi izračun za mesečno anuniteto. Vloga je bila na banki oddana 23. 2 (torek), referentka na banki ni povedala nič, razen da se slišimo v petek 26ega, da mi javi točen datum izplačila.
Seveda pa enkrat v tem tednu izvem (skratka že v marcu), da so na zavarovalnici kredit odobrili, vendar samo znesek 9000€, ker z 1. marcem velja višja minimalna plača. Se lahko kako pritožim? Dobila sem obljubljeno, da bom dobila takšen znesek na banki, seveda če bi bila vloga obravnavan a (predvidevam do 1.3. bi dobila odobrenih celih 15000. Sedaj nevem če lahko več kaj, najraje bi šla kar na drufgo banko, tukaj pa vse skupaj zavrnila. Da na kredit čakaš toliko časa še ni hudo, vendar da te nekdo pošteno nategne, pa je višek!
Spoštovana!
Kot je zapisal mp25, dokler ni podpisa ni veljavne pogodbe ne za vas ne za banko.
Banka pač ima svoje postopke ki jih s pridom izkoristi, vi pa imate pravico koristiti njih, seveda če se s pogoji banke tudi strinjate.
Pri vas je prišlo do situacije ko so se spremenili določeni pogoji. To je minimalna plača ki se je povečala za cca.:100 € seveda pa je to prineslo tudi višji prag potrebnih dohodkov za pridobitev kredita oziroma kreditne sposobnost.
Vi niste nič krivi, kriva ni niti banka, ste pa žrtev.