Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kredit,dedovanje in še kaj

kredit,dedovanje in še kaj

Pozdravljeni!
Tudi jaz vam pišem v upanju na kak dober nasvet kako rešiti nastalo situacijo.

Sem zaposlena za nedoločen čas, mesečno imam cca. 215.000 sit plače. Zaradi reševanja stanovanjskega problema sem pred dobrimi 3 leti vzela kratkoročni kredit, mesečno plačujem okoli 43.000 sit. Kredit bom odplačala spomladi 2008. Avgusta 2008 se mi izteče tudi NSV (1 lot).

Po sklepu o dedovanju moram do marca 2007 dedičem izplačati še dodatnih 1.200.000 sit. Seveda tega denarja nimam. Razmišljala sem, da bi vzela stanovanjski kredit na daljši rok (posledično tudi z nižjim mesečnim obrokom), poplačala stari kredit in izplačala dediče. A je to sploh možno, tudi glede na to, da je dedič pravzaprav moj oče in ne jaz? Je pa oče že sedaj pripravljen prepisati stanovanje name (kaj je s plačilom davkov?). Kaj pa varianta, da vzamem spet kratkoročni kredit na pet let in potem, ko se mi izteče NSV ta denar namenim za delno poplačilo kredita (ali lahko na ta način znižam mesečni obrok)?

Za odgovore že vnaprej hvala lepa

Pozdravljeni!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close