Krediti – pogajanja – ni mi jasno
Lep pozdrav,
napočil je čas, da se tudi sama odpravim v lov na najboljše kredite. Seveda sem pred tem malo prebirala forum in se spoznavala s pastmi Euriboraj, Liborja, itn in spremljala debate o tem, kako poskusiš z boljšo ponudbo na drugi banki doseči še boljšo.
Zdaj me pa zanima, kako je vam to uspelo. Včeraj sem bila na obhodu bank.
Gre za hipotekarni kredit za stanovanje vredno 120.000 EUR, plača je OK, nobenih drugih obveznosti.
1. banka
Znesek kredita 45.000 EUR na 15 let
6 mesečni Libor 2,918% + pribitek 1,80%
Skupna obrestna mera 4,718%
EOM 4,93%
Anuiteta 349,28 EUR
Stroški kredita 315 EUR
2. banka
12 mesečni Libor + pribitek 1,65%
Skupna obrestna mera 4,75%
EOM 4,96%
Anuiteta 352,39 EUR
Stroški kredita 100 EUR
3. banka
6 mesečni Libor 3,113% + pribitek 1,55%
Skupna obrestna mera 4,6633%
Mesečna OM 0,39%
EOM 4,90%
Anuiteta 348,02 EUR
Stroški kredita 396 EUR (vključujejo že odvetnika)
No, in ko sem šla z zadnjo ponudbo na 1. in 2. banko, če lahko ponudijo boljšo ponudbo od svoje prvotne, sem povsod dobila odgovor, da to ni v njihovih močeh, da morajo zaprossiti odbor za kredite. Ampak da se to naredi, moram oddati vlogo in vse papirje.
Zdaj pa meni ni jasno, al sem res tako nesposobna, da se ne znam nič zmenit al je to res to.
Kakšne se vam zdijo zgoraj napisane ponudbe?
Če gledam znesek obroka; a je pri 3. banki zaradi tiste mesečne OM višji ali zaradi Liborja, ki je višji kot pri 1. ponudbi. Glede na to, da je pribitek kar nekaj manjši.
Andreja
To me kot moderatorja moti. Smisel je, da vsi nakaj izvemo in se naučimo. Ne vem zakaj ne morete pisati na tukaj forum ampak samo na e-mail.
Lp,
Tudi jaz sem se na bankah pogajala in se dobro spogajala . Ne vem ali ima vpliv tudi plača, ki se potem mesečno zliva na njihovo banko , ampak vse se da. Odbor za kredit je moral tudi meni odobriti take “ne-napisane” pogoje, je pa vse papirje že imel moj referent in me je potem tudi poklical, da je OK.
Celo tako so mi šli na roke, da so mi odobrili kredit brez ZK izpiska, ki ga še nisem imela.
Ponudbe so bile od Hypo, Unicredit in Volksbank (v tem vrstnem redu).
In še rezultat našega tekanja bo bankah:
nisva se odločila za Libor, ampak za fiksno obr. mero pri moji matični banki, ker so mi ponudili enak obrok kot pri Euribor. In glede na zaplete, ki smo jih imeli kasneje, so mi šli zelo zelo na roko, tako da sem vesela, da sem ostala pri njih.
Vzela sem pa 45.000 EUR na 15 let, obr. mera 6,3%, obrok kredita 388 EUR.
Jutro…mene pa zanima,kaj menite o tej ponudbi in kaj pomeni
EURIBOR + 1,3%/REDNI PREJEMKI IN DRUŽ. PAKET Z VARČEVANJEM
PODATKI O KREDITU
Znesek
22.000,00 EUR
Odplačilna doba v mesecih
240
Mesečna revalorizacija
0,00
Letna obrestna mera
6,32
Način izračuna anuitete
EURIBOR + 1,3%/REDNI PREJEMKI IN DRUŽ. PAKET Z VARČEVANJEM
Korekcijski faktor
0,00
Znesek anuitete
161,71 EUR
Datum prenosa v odplačilo
31.7.2008
Način plačila interkalarnih obresti
Efektivna obrestna mera (EOM)*
6,40
* v izračun EOM se vključujejo obresti in nadomestilo za obdelavo kreditnega zahtevka. EOM se spreminja, če se spremeni kakršenkoli podatek, ki smo ga uporabili pri njenem izračunu.
STROŠKI KREDITA IN INTERKALARNE OBRESTI
Vrsta stroška
Znesek
Ureditev zavar.z zast.pravico na podl.notar.zapisa
65,00 EUR
Gospod Tomc…..vprašanje sem vam poslala na mail,pa vidim,da samo tukaj odgovarjate….prosim za odgovor
lep pozdrav
a.
Dobim po 100 emailov na dan in kakšnega spregledam. Lahko pošljete še enkrat, čeprav je tukaj zelo primerno mesto za to. EOM 6,4 %, glede na to, da ni fiksna obrestna mera je izredno drago in neugodno. Ne vem kakšna je vaša boniteta, če je solidna mora biti EOM odstotno točko nižji.
>>>EURIBOR + 1,3%/REDNI PREJEMKI IN DRUŽ. PAKET Z VARČEVANJEM