Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krediti za avto

Krediti za avto

Zakaj večina ljudi kupuje avte ne kredit? Zakaj ne kupite raje cenejših avto pa z gotovino? Kupujete avte za nekaj deset jurjev, zakreditirani do grla.

A ne bi bilo bolje kupit cenejši avto, za denar, brez kredita?

Poznam precej ljudi, ki so večino življenja zakreditirani, zaradi avta. Enega izplačajo, kmalu že nov kredit za drug avto.

zato, ker na cesti nočeš navadne nevarne karjole, po možnosti že karambolirane, pri katerih niti airbagi ne delajo več in zato, ker je avto stvar, ki jo boš uporabljal dolgo časa in je tudi primerno, da ga dalj časa tudi odplačuješ.

načeloma vzameš kredit za dolgoročne potrebe, skeširaš pa trenutne stroške. če boš neko stvar uporabljal vrsto let, ni potrebe, da imaš celoten strošek z njo v tistem trenutku.

sicer pa vsak naredi, tako, kot njemu ustreza. ne rabiš skrbet za kredite drugih, niti jih odplačevat.

Kupim takšen avto, kolikor imam denarja. Ne najemam kredita za avto.

Je pa avto veliko ljudem statusni simbol, zato se zakreditirajo do grla, da kupijo avto za ‘sosede’.

Ogromno jih poznam, ki imajo avte za 20, 30, 40 jurjev, potem pa jok, ker so zakreditirani do grla.

Znanka stalno nabavlja BMWje. Plača pa slaba, tam okrog povprečne slovenske plače. Potem pa konec meseca vedno joka, da nima za malico. Pa hodi k mami, da ji denar posoja za malico pa kaj vem kaj še vse.

Večina ljudi je pač bebavih, kaj češ. Slabe plače pa drag avto je tipično za Slovenijo.

Tudi meni je to smesno, ampak od cesa bi pa lizing hise in banke zivele, ce ne bi bilo takih 😅

Od mene bi propadli, vedno nekje staknem super rabljen avto, ga skesiram in cez 5 let drugega

Avto je velik strošek in malokdo ima dovolj denarja, da ga plača takoj. Meni se ne zdi nič takega, dokler to počneš v okviru svojih zmožnosti. In tudi, avta ni potrebno menjati vsake 4 ali 5 let, temveč imaš lahko enega za 10-12 let. Če lepo delaš z njim in ga redno servisiraš, bo dobro ohranjen in povsem funkcionalen tudi po 10 letih.

Odgovor na objavo uporabnika
sad song, 15.05.2023 ob 10:28

Avto je velik strošek in malokdo ima dovolj denarja, da ga plača takoj. Meni se ne zdi nič takega, dokler to počneš v okviru svojih zmožnosti. In tudi, avta ni potrebno menjati vsake 4 ali 5 let, temveč imaš lahko enega za 10-12 let. Če lepo delaš z njim in ga redno servisiraš, bo dobro ohranjen in povsem funkcionalen tudi po 10 letih.

točno tako

avto vozim deset+ let, od tega dve do tri leta na kredit. za avto ne dam 30 + jurjev, ampak dosti manj pa tudi ne.

pa vem, kaj vozim in me ni strah, da mi crkne 300 km proč od doma. prejšnji avto sem vozila 11 let, enkrat samkrat se mi ni pokvaril na cesti, kredit sem imela tri leta, ko sem avto prodala, sem še vedno nekaj dobila zanj

zdaj vozim avto že tretje leto, lizing zanj je že zdavnaj poplačan, vsaj 7-8 let ga bom še vozila, ker izbiram zanesljive znamke

Za avto tam ponavadi kakih 5000 (naslednji bo več ,ker pač so šle cene gor), vozim ga potem še kakih 10 let. Kredit? Ne, hvala. Kredit samo, če je nujno. Avto za 30 jurjev ni nuja. Aja, moj avto  za 5 jurjev me tudi pripelje iz Nemčije v Slovenijo, tudi v Italijo, na Češko…. več pa ne rabim.

Zato ker likvidnost raje ponucam za kaj drugega? Jaz skesiram stvari do recimo 10k. Kar je nad tem vzamem kredit. Brezveze da dam 50k gotovine za avto, ce dam lahko 10k pologa + kredit, ostalih 40k pa vlozim v firmo, ki mi nazaj prinese 100k:)

Če ti je problem skeširati 3000e v kosu, potem boš vedno zakreditiran, oziroma suženj bank.Nekdo, ki ima stalno zaposlitev dlje časa, mora imeti saj 20000, na strani za nujne primere.

Optimist … eni v dveh letih ne zaslužijo bruto 20 tisoč, ti bi pa imel kar tako na strani, mal iz dolgcajta?

Denarja imam dovolj, a novega avta nikoli ne kupim.  Kupim pa velik, varen avto, za okoli 30 jurjev.  V majhnih avtockih se počutim zelo neprijetno.

activ, 15.05.2023 ob 12:32

Optimist … eni v dveh letih ne zaslužijo bruto 20 tisoč, ti bi pa imel kar tako na strani, mal iz dolgcajta?

Če imaš za sabo 10 let delovne dobe, bi to moralo biti, nekaj najbolj  normalnega.

prekratka odeja, 15.05.2023 ob 09:43

Zakaj večina ljudi kupuje avte ne kredit? Zakaj ne kupite raje cenejših avto pa z gotovino? Kupujete avte za nekaj deset jurjev, zakreditirani do grla.

A ne bi bilo bolje kupit cenejši avto, za denar, brez kredita?

Poznam precej ljudi, ki so večino življenja zakreditirani, zaradi avta. Enega izplačajo, kmalu že nov kredit za drug avto.

Zato, ker večina ljudi finančno nepismenih in misli, da če  plačujejo glavnico in visoke obresti v manjših kosih, bodo imeli na koncu več denarja…..

Osebno ne vidim problema s tem, da vzameš kredit ali lizing za avto, ki bo služil svojemu namenu, v okviru svojih zmožnostih. Poznam ogromno primerov, ki brez problema plačujejo lizing obroke za nek nižje do srednje cenovni razred avto. Če plačaš 20-30% pologa, ostalo pa po obrokih za 5 let. Avto pa računaš imeti za 15-20 let, z rednim serviseranjem. Kaj je tu problem?

Anonimno 2909, 15.05.2023 ob 12:34

Če imaš za sabo 10 let delovne dobe, bi to moralo biti, nekaj najbolj  normalnega.

Pozabil si na to, da je potrebno v teh 10 letih: jesti, spati, biti oblečen, kdaj pa kdaj iti na dopust, pridelaš otroka ali dva, itd. Torej, najemnina/kredit, hrana, avto, … Saj je lepo in pohvalno, da v 10 letih privarčuješ 20 tisoč evrov (ali 50), ampak večina ljudi s povprečno plačo, ki nima kakšnega zaledja, tega ne zmore.

Jaz bi komot skeširal 2 taka, ki sem ga kupil na kredit.
Kredit je bil tako poceni, da sem pač vzel kredit.

Pri prejšnjem je bilo celo obratno. Če si ga vzel na kredit, so ti šenkali kasko zavarovanje. Na keš pa nič.

Pri avtih gledajo, da čim več prodajo in ti ponudijo ugodno financiranje, samo da kupiš.
Npr. https://www.kia.si/akcija

EOM 0%!

Anonimno 7778, 16.05.2023 ob 10:17

Jaz bi komot skeširal 2 taka, ki sem ga kupil na kredit.
Kredit je bil tako poceni, da sem pač vzel kredit.

Pri prejšnjem je bilo celo obratno. Če si ga vzel na kredit, so ti šenkali kasko zavarovanje. Na keš pa nič.

Pri avtih gledajo, da čim več prodajo in ti ponudijo ugodno financiranje, samo da kupiš.
Npr. https://www.kia.si/akcija

EOM 0%!

Če je dejansko ceneje kot plačilo z gotovino takoj – potem je smiselno in bi tudi jaz tako.

Avta se vsaj meni lani ni splacalo kupit na kes. Vzel sem leasing, ker je bil ceneje – vzel pa sem itak minimalen znesek – prestavlja 1.2% moje place – beri nic. Drugega sem placal s kesom. Zakaj bi pa sicer se kreditira za bmwje, audije in podobne precenjene pizdarije pa ne vem. Avto mora bit cim cenejsi, pa zadostit tvoje potrebe, denar imejte za svoj lajf, ne pa za metanje v pleh.

Zvarek, 16.05.2023 ob 10:59

Avta se vsaj meni lani ni splacalo kupit na kes. Vzel sem leasing, ker je bil ceneje – vzel pa sem itak minimalen znesek – prestavlja 1.2% moje place – beri nic. Drugega sem placal s kesom. Zakaj bi pa sicer se kreditira za bmwje, audije in podobne precenjene pizdarije pa ne vem. Avto mora bit cim cenejsi, pa zadostit tvoje potrebe, denar imejte za svoj lajf, ne pa za metanje v pleh.

Nekaterim je avto lajf. Vsak ima svoje hobije in zanimanja.

Łukasz Pedalski245, 16.05.2023 ob 14:17

Nekaterim je avto lajf. Vsak ima svoje hobije in zanimanja.

Ma ja. Imam 8 avtov. Med njimi tudi “precej neuporabnega”: brez strehe, samo 2 sedeža, nič prtljažnika. 🙂

Avtomobilski kredit je relativno drag. Bolj se splača vzet rabljen avtomobil ali počakati, da se privarčuje polno kupnino.

Da ne govorim o tem, da si vezan na kasko zavarovanje in vzdrževanje pri pooblaščencih.

Jaz tudi nimam kredita. Za nič. Se stanovanje sem kupila s prihrank Eni pa ga vzamejo se za obnovo kopalnice, potovanja. In potem ko pride plača, so komaj v plusu. In tako vsak mesec

rok-1, 16.05.2023 ob 10:24

Če je dejansko ceneje kot plačilo z gotovino takoj – potem je smiselno in bi tudi jaz tako.

Nič ne razumem njihovega cenika. Če vzameš 0% financiranje je cena 27.500, če pa vzameš bonus ceno je pa 20.000?

Ne poznam nobenega ki bi kupil avto na kredit. Poznam jih kar nekaj, ki so kupili na minimalen lizing, ker je bilo to ugodneje.

Mislim pa da so kupci vse sorte: Nekaj je takih, ki nimajo dovolj denarja in si tako lahko privoščijo boljši avto. Nekaj je takih, ki se ne bi zakreditirali niti pod razno. Nekaj nas je pa takih, ki preračunamo kaj je v danem trenutku najbolj ugodno.

Eni si ga pač drkajo na avto.

New Report

Close