krediti za brezposelne
Pozdravljeni,
mene pa zanima kako je s kreditom za brezposelne oz. jamstveno shemo.
Ko vprašaš na banki govorijo enkrat tako, drugič tako. Bila je služba za določen čas in enostavno je niso podaljšali. Čeprav je bil moj trud velik in sem resnično delala, se je pogodba iztekla in konec je bilo z dohodki.
Sedaj sicer delam nekaj honorarno, ampak s tisto provizijo, ki jo dobim od ustvarjenega prometa enostavno ne morem preživeti, saj sem sama z šolajočim otrokom.Vsekakor še iščem honorarno delo na področju komerciale ali raznos letakov. Honorarno delo pa iščem zato, ker čakam na eno delo, katerega odprtje se je malenkost zavleklo in tudi zato, ker ne bi rada sedela doma in se smilila sama sebi. Zato tudi delam honorarno.
Seveda sem mislila, s tem kreditom za brezposelne pač nekako prebrodit trenutno krizo. Vendar naj zdaj preidem k bistvu.
Ko sem enkrat vprašala na banki, so mi rekli, da sem upravičena, če tudi sem imela službo za določen čas in četudi mi je enostavno niso podaljšali (to ni moja krivida, če so se oni tako odločili), ko sem prišla drugič pa so mi rekli, da ne, ker samo v primeru iz poslovnih razlogov. Res ne vem, kako je zdaj s tem ali tudi na bankah uslužbenci ne vedo kaj je prav in kaj ni ali pa si razlaga vsak uslužbenec ta pravila drugače.
Tudi socialna pomoč ne pride v poštev, ker sem dobivala nadometilo – 3 mesece, ki pa je bilo po njihovih podatkih okrog 10 eur več nadomestila, kot imajo oni cenzus.
Zdaj pa vas vprašam, če kdo ve, vas prosim naj mi pove naslednje
1. Kaj je res v zvezi s tem kreditom za brezposelne – kdo je upravičen in kdo ne?
Hvala za vaše odgovore.
LP
Država je izdala osnovna navodila za jamstveno shemo in primer pridobitve kredita za trenutno ali trajno brezposelnost. Banke so izdelale ( vsaj nekatere ) brušure v katere so zapisale pogoje pridobitve in kaj zahtevajo od strank. V teh brošurah je zapisano tudi koliko se določen posameznik lahko zakreditira in kakšno je jamstvo države v teh primerih.
Priporočam vam sprehod in pridobitev informacij na bankah, tako pri uslužbencih kakor tudi s pomočjo brušur.
Lp, bievro.
Hvala za informacijo, ampak vse to sem že naredila in nikaor ne morem razumeti, da tudi uslužbenci enkrat govorijo tako, drugič tako. Po mojem menjenu si tudi oni seveda vsak po svojem pač razlagjao drugače.
Sicer sem zdaj dogovorjena z eno uslužbenko na neki banki, da pridem čez par dni vprašat kako in kaj, ker mi je rekla, da se bo še enkrat pozanimala.
Lp