krema "tea tree" je res tako draga?
Dobila sem vzorec te kreme (od znanke, katera znanka jo uporablja …) … ker imam ponavljajoče težave z dermatitisom, mnoge kreme na recept in brez recepta nimajo resnega učinka. Edino kortikosteroidna krema malce ublaži probleme s kožo.
Ta t3 pa se mi zdi da je malce olajšala (vsaj začasno) težave, razmišljam o nabavi.
Menda so to izjemno drage kreme? (mala tubica preko 30 eur?) Ali so res tako učinkovite?
Hvala.
sama imam blazne težave z kožo že od rojstva. preizkusila sem vse kreme že. od bio, naravnih, nenaravnih, farmacevskih in komercialnih. ni da ni. tudi od justa sem poskusila kozmetiko že. in tako ti lahko rečem… od justa je VSA kozmetika en kur*a vredna. RAZEN. tea tree krema. ta krema je pa vredna svojega denarja. dejansko je zelo dobra in fina. in to je tudi edini izdelek od justa, ki ga kupim. imamo to kremo praktično skoz na zalogi doma.
Imam dermatitis neznanega izvora. Zadnjih nekaj let me muči. Bila sem na specialnem alergološkem testiranju, preizkušala nešteto krem… Z leti se mi stanje slabša v smislu pogostešega pojavljanja izpuščajev in dalj trajajoče kritično obdobje. Vmes pride pavza, ko je povsem OK. Možno bi bilo tudi zaradi stresa, čeprav nimam občutka da me življenje zelo vznemirja, se mi zdi da se kar solidno spopadam s stresom… a so časi rez težki in napeti.
pri atopičnem dermatitisu, ki mi je letos po 20 letih butnil ven, mi pomaga Bepanderm. Srbečico res ublaži, pa tudi fleki z njo hitreje bledijo.
Sicer pa, če si jedla veliko oreščkov, bi znalo tudi to vplivat. Jaz sem letošnjo zimo veliko indijskih oreščkov pojedla, pa kikirikija in kikijevega masla.. so rekli, da je možno, da tudi zaradi tega. Sedaj se izogibam oreščkom in kikirikiju, a kikijevemu maslu se še ne morem čisto odpovedat.
Od Justa pa ne uporabljam krem, ker imajo veliko parabenov. Je pa tašča imela to tea tree, pa jo je tekom let nehala uporabljat, ker ni imela nekega efekta za njen problem.
Hvala vsem za ideje in razpravo.
Vso hrano sem preštudirala in morebitno kritično izločila. Specialno alergološko testiranje ni pokazalo rezultatov.
Kozmetiki se na splošno izogibam. Uporabljam pa ob hujših težavah ( po rokah – zgornja stran rok) različne kreme za blaženje srbenja in celjenje. Zdaj, nazadnje sem probala tole t3.
Nisem še našla idealne rešitve.
Še najbolj pomaga narava: obkladki iz gline (ali navadne zemlje) in gel aloje (odlomim vejico in stisnem gel in namažem po koži), ampak vse samo blaži, ne prepreči težav.
Zatorej še vedno raziskujem vzroke
Ukini mehčalec.
Potem preozka oblačila, npr. najlonke, žabe, sploh iz sintetike.
Ne tuširaj se s prevročo vodo. Čim manj se mili oz. uporabljal naravna, blaga mila. Mleko za telo? Mogoče poskusi s katerim od naravnih olj. Sicer bolj sitno za mazat, ampak če boš izbrala primerno milo, se ti ne bo treba mazat po vsakem tuširanju.