Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style krema z retinolom

krema z retinolom

Ker vas je tule ogromno, mogoče dobim kak pameten nasvet.
Najprej, raznim hvalnicam kremam proti gubam ne verjamem, tu ima pač svoje prste vmes genetika. Pa so me kljub temu zadnjič našponali, da sem kupila tako zelo oglaševano kremo Lux factor, koža je po nanosu res prijetno mehka in gladka, ampak po mesecu uporabe ne opažam, da bi se videz kože kaj spremenil (gubice). Pred časom sem gledala eno dokumentarno oddajo na temo gub in kozmetike, nekoliko znanstveno podprto, in zaključek je bil, da edino retinol lahko nekoliko pomaga. Torej me zdaj zanima, če ima katera kakšne izkušnje s kremo z retinolom, na spletu se najde vse sorte (in zelo drago).
Grem proti šestdesetim in zadnja leta so kar pustila sledi na mojem obrazu :(, tako da hvala za morebitne nasvete.

Pri nas se jo dobi samo na recept, vsaj včasih je tako bilo. Še najbliže pride ena krema od Avene, mislim da Ystheal.

https://www.superskin.si/znamke/the-ordinary.html
Daleč najcenejše in zelo hvaljene so kremice in serumi The Ordinary. Na spletu je ogromno napisano. Imajo res bogat izbor serumov. Retinol, retinoidi, odvisno, kako občutljiva je koža. Pa mislim, da pri Superskin tudi svetujejo, če jim pišeš.

ne išči je.nobena krema ti ne bo zbrisala gub.gube bodo še vedno tam.le koza bo navlažena.ko se koza raztegne jo nobena krema ne napne nazaj.

Krem z retinolom je kar nekaj na spletu, brez kakšnega recepta ampak za precej denarja, tam okoli 60€, zato sprašujem za morebitne izkušnje.
Tale od Aveneja pa če prav razumem ne vsebuje retinola ampak Retinaldehyde.

Saj v bistvu to vem. Ampak bi vseeno rada preizkusila kakšno kremo z retinolom.

Sem ti ravno napisala in pripopala link. Če ne želiš dati 60€, poskusi The Ordinary. Od 40€ naprej so pa recimo kreme Paula Choise. Ali pa pojdi k dermatologu, naredi pomlajevalni tretma z laserjem.

Poceni Retinol kreme ima azijski trg. Koliko jim gre zaupati glede na sestavo, ne vem. Velikokrat piše, da imajo kreme belilni učinek, kar naj bi povzročalo raka.
Po drugi strani opazujem Kitajke, ki živijo v onesnaženem Pekingu in imajo zelo lepo kožo, ter prav tako uporabljajo lastno kozmetiko.

Res je, da gubic ne moraš brez operacij popolnoma “izbrisati”, ampak načeloma pomagajo retonoidi ter hialuronska kislina. Retinol res, da še nisem poskusila, ampak za hialuronske kreme vem, da deluje na principu vlaženja – zadržujejo vodo v tkivih ker naj bi bila dehidracija kože načeloma (poleg genetik) največji razlog za nastanek gubic. Kako si pa uporabljala Lux Factorjevo kremo? Jaz jo že nekaj časa uporabljam in se mi zdi, da mi je kar precej zgladila kožo. Uporabljam pa jo zvečer po tem ko si s pilingom očistim obraz in nanesem tonik ali kakšen serum.

New Report

Close