Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style krema za obraz

krema za obraz

Živjo!

Zanima me, kera krema je dobra za moj obraz. Stara sem 23 let, imam mastno t zono, večje pore, ob straneh suho, skoraj nikoli čisto brez mozoljčkov. Včasih se mi rahlo lupi.
Zdaj uporabljam S-Mat od Vichy, ampak je premalo. Kaj pravite na Nutrilogie 1? Al pa kaj, ki je tudi antiseptično?

Lep pozdrav!

Vaša koža je tipičen primer mešanih kož, kjer so lica največkrat suha, T-zona pa je mastna.

Osebno mislim, da je ravno nega mešanega tipa kože najbolj zahtevna, kajti velikokrat se znajdemo v situaciji, ko maramo uporabiti več različnih krem. Za T-zono nemastno, vlažilno emulzijo, na licih pa vlažilno in nekoliko bolj hranljivo kremo. Glede nato, da vam že Thermal S-mat ne ustreza, oziroma pravite, da vam je premalo, van tudi raznih antiseptičnih krem ne bi priporočala, kajti te so namenjene predvsem mastnim in problematičnim kožam, kar pa vaš z izjemo T-zone ni. Glede nato, da se vam koža na licih lušči, si naredite peeling in kožo navlažite s hranljivo in vlažilno masko za obraz. Masko si nanesite le na predel lic-torej na izsušen predel. Peeling lahko naredite tudi na T-zoni, vendar ne masirajte predolgo in premočno, kajti s tem lahko dosežete ravno nasprotni učinek- pospešite delovanje žlez lojnic in s tem tudi večje izločanje maščob.
Svetujem vam, da uporabite S-mat kot podlago make-up in podlago kremi Nutrilogie 1. Na predel T-zone nanesite le S-mat, na lica pa S-mat in Nutrilogie 1 ali pa katero drugo obogateno kremo.

Lp Nada

Najlepša hvala!

New Report

Close