Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Krema za sonce

Krema za sonce

Katero kremo za sonce uporabljate?

Ni važno. SPF naj bo vsaj 30 in moraš si jo dovolj nanesti in dovolj pogosto. Pa ne žgi se na soncu.

Zame najboljša NIVEA.

Zaščita pred soncem Nivea | mimovrste=)

 

Na svoj največji organ boš nanašala močno kemijo? Res ti je za ploskat!

Objava čaka odobritev

Koža vpija lahko kar nanjo nanašaš. To potem pride v telo in v telesu povzroča spremembe, ki pa niso dobre za zdravje. Ne nanašajte strupov na telo, ne bodite tepci.

Samo ena izmed snovi, ki so v kremi za sončenje:

Natrijev citrat je natrijeva sol citrata z alkalizirajočo aktivnostjo. Po absorpciji se natrijev citrat disociira na natrijeve katione in citratni anione; organski citratni ioni se presnavljajo v bikarbonatne ione, kar ima za posledico povečanje koncentracije bikarbonata v plazmi , pufriranje presežka vodikovih ionov , zvišanje pH krvi in ​​potencialno spremembo acidoze. Poleg tega lahko povečanje količine prostega natrija zaradi dajanja natrijevega citrata poveča intravaskularni volumen krvi in ​​olajša izločanje bikarbonataspojine in anti-urolitski učinek.

Nobene.

Na soncu sem le krajši čas, dokler mi ustreza.

 

Najbolj zadovoljna sem z La Roche Posay znamko, tudi Vichy mi je OK, Avene malenkost manj. Zaradi težav prisegam na lekarniške znamke in doslej so se res izkazale za izjemno dobre.

Enkrat mi je kreme zmanjkalo in sem vzela drogerijsko, pa sem takoj bila rdeča ter dobila izpuščaje. So dražje, ampak vredne svojega denarja.

Lidlov sprej – mislim da piše nekaj o tem, da je to bolj športna zadeve. Rumena plastenka.

Začel sem s tem, ko sem v reviji Zveze potrošnikov prebral, da se je na testu med vsemi možnimi poceni in dragimi kremami odrezal najboljše.

Odgovor na objavo uporabnika
Sončanje, 20.06.2021 ob 13:43

Katero kremo za sonce uporabljate?

imam najraje take z mineralnimi filtri: za telo uporabljam Soleo organics spf je 30 mi je odlična, ne opeče sploh, in se kljub mineralnim filtrom lepo razmaže nisi bel,

za obraz ob nakupu nisem vedela za take z miner. filtri in sem kupila garnier  ambre solaire spf 50 antiage … zdaj že po opravljenem nakupu sem pa videla reklamo, da ima nivea novo v ponudbi take z mineralnimi filtri tudi spf 50… zdaj bom porabila to kar imam (ker kreme te niso poceni in stran ne bomo nič metali :), naslednja bo verjetno nakup nivee z mineral filtrom za obraz spf 50…

če že katera ima to novo od nivee, pa se priporočam za izkušnje

 

Jaz sem letos kupila od nuxe 50 za obraz cisto tako za sprobat, pise da preprecuje pojav starostnih peg.

Drugace pa iz lekarne la roche p. ali avene do zdaj najboljs saj meni pa sem sprobala marsikaj.

Probala vzorčne kreme Lancome SPF 30, ki sem jih dobila v lekarni, in moram reči, da niso v redu, sem bila samo kako urico na plaži, 2x zaplavala, se 3x namazala, obraz in spredaj do kopalk in bila opečena.

Naslednjič, kljub mazanju in pokrivanju dekolteja z brisačo, da me ne opeče, še krajše sem bila na plaži, isto me je preveč prijelo, na rdeče, ne na zlato rjavo,

tako, da bom poiskala kakšne druge kreme,

to sonce pa itak nenormalno prime

joj, mogoče so bile kreme od Vichy, ne Lancome, se mi zdi

    Najboljsa krema za soncenje na celem svetu je tudi po mnogih rewiewijih veganska krema ocean potion. Po njen te nikoli ne opece koza je cudovita cudovito disi in brez kemije.

Domace naravno olivno olje.

New Report

Close