Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kreme iz lekarne

Kreme iz lekarne

Mene pa zanima, če je že katera poizkusila tiste drage kreme, ki se jih dobi v lekarni (imena se žal ne spomnim, mogoče pa SkinDoctor). So kreme za odpravljanje raznih kožnih nepravilnosti, madežev, podočnjakov. Ali res delujejo? In stranski učinki?

Lenobica ;)[/url] ,če ti kaj pomaga,kaj več pa ne vem,ker ne poznam.

Jaz sem jo kupila in sicer Relaxaderm, pa jo kmalu tudi vrnila. Mi ni odgovarjala, premalo vlažna, poleg tega je imela premalo vidnih učinkov na gubice. Stranskih učinkov naj ne bi bilo, saj so sestavine v večini naravne, lahko te edino rahlo zbada kjer si namažeš.

Tista od Skin dr. za žilice na nogah ne pomaga. Na splošno pa mislim, da so vse tiste kreme in maže iz lekarne precenjene.

R

Ja, točno te kreme sem imela v mislih, Skin Doctors. Konkretno za odpravljanje madežev po obrazu. Če še kdo kaj ve o tem, prosim!

Ne poznam točno te kreme, lahko pa ti povem nasplošno o odpravljanju hiperpigmentacije .
Le ta nastane zaradi okvare pigmentnih celic, saj celice raznašalke pigmenta neenakomerno razporejajo pigment, zato madeži nastanejo.
Madeže se lahko svetli ( bolj ali manj uspešno ) z različnimi preparati, uporabljati jih je potrebno nekaj mesecev, ponavadi imajo tisti ki so učinkoviti stranski učinek tanjšanja kože, posledično je koža bolj občutljiva in kasneje še hitreje pride do hiperpigmentacije.
Kožo se lahko svetli tudi z uporabo laserja, konec koncev, pa posvetli tudi sama od sebe
( kar traja dalj časa ).
Vendar je katerikoli način svetlenja kratkotrajen, saj le odpravlja trenutno stanje na koži, ne da pa se ( žal ) vplivati na okvaro pigmentnih celic, zato se bo na koži ko bo zopet izpostavljena soncu (tudi vsakodnevno, ne le sončenje na plaži) spet pojavila hiperpigmentacija.
Delno se, da to omiliti z dosledno uporabo ( vsakodnevno ) kreme z zelo visokim SPF.
Madeži, ki nastnejo kot posledica hormonskega neravnovesja ( nosečnost, kontracepcija) ponavadi z časom postanejo manj intenzivni, madeži ki so posledica prekomernega sončenja ali fotosenzibilizacije ( kreme, parfumi ) pa so najtrdovratnejši.
Svetujem ti redno uporabo dobrega kemičnega (ne mehanskega!!!) pilinga z AHA kislinami, s tem se bo sprožil naravni proces hitrejšega obnavljanja kože, kar je dobro tako za svetlenje hiperpigmentacije, kot tudi proti gubam, za čistejšo kožo…

Uh, HVALA @iz foha! Kruto, a resnično, kajne, v bistvu torej ni pomoči, če prav razumem. Ste dermatolog ali farmacevt? Kje pa dobim ta kemični aha piling? Je pametno to početi zgolj v derm. ambulanti ali lahko sami mažemo na daljši rok? Gre pa za madeže od spraskanih aken. 🙁

Pravzaprav sem samo kozmetičarka.
Se pa z veseljem poglobim v težavo, kaj preberem in kombiniram za izkušnjami.
Madeži od spraskanih aken so zelo trdovratni, ponavadi pa so dodatna težava še brazgotine.
Kemični pilingi z nižjo koncentracijo ( največkrat mlečne in salicilne kisline ) se lahko brez težav uporabljajo v domači uporabi, imajo jih različni linije, sama pa poznam in zato tudi svetujem Dermalogico, ki ima tudi novo linijo za svetlenje hiperpigmentacije, a žal tudi za te preparate velja zgornja razlaga.

Torej razlaga, da tanjšajo kožo? Od kratkoročnega nanašanja pa verjetno ni učinka… 🙁 Kje pa se sicer kupi to linijo, le preko zastopnika, če se ne motim? Brazgotin pa k sreči ni, le madeži, ki se pojavijo že po 1-2 dneh izpostavljanja soncu. :(( Še to, kaj pa je potem vse tisto, kar obljubljajo nekateri dermatologi? Res nič ne deluje??

Nikoli ne bi kupila kremo, ki obljublja prave čudeže – serum za povečanje ustnic, odpravljanje gub na obrazu in zmanjševanje gub okoli oči.

če dva meseca uporabljam skindoctors za spokane kapilare na obrazu. nobenega učinka.

Sem zaposlena v lekarni in lahko potrdim eni od zgoraj navedenih trditev- kreme oz. kozmetika v lekarni je absolutno precenjena.Ker jo prodajajo “strokovnjaki” je pribitek na ceno ogromen.

Uporabljala kremo proti podočnjakom – nobenega učinka, stran vržen denar,

New Report

Close