Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kreme za brazgotine

Kreme za brazgotine

Če kdo ve, lepo proism za informacijo, kje v Ljubljani se da dobiti kremo za mazanje brazgotin po operaciji: Contractubex ali Strataderm. V lekarnah namreč ne ene ne druge nimajo.

Hvala!

Kaj pa Contrakel? To je menda fajn za brazgotine. Vprašaj v lekarni.

Tubo Kontrakela, ki ga imajo v lekarni sem porabila in rezultat je čista ničla. Saj vem, da bi bilo verjetno portrebno mazati še naprej, ampak mislim, da bi vsaj malo pa se že moralo poznat po celi tubi. Poleg tega sem porabila tudi lonček 50ml kreme Cosmerba, ki jo tudi tako reklamirajo, pa je bil rezultat tudi ničen. Zato brskam naprej in bi rada katero od krem za katere sprašujem kje v LJ. jih je mogoče dobit.

LP
Sabina

Dolgoročno je to, vsaj pol leta….

Kolikor je meni znano imajo Contratubex samo v Avstriji – meni je po 1 tubi brazgotina čist izginla. Baje pa pomaga vsaka zelo mastna krema.

Po contractubex bo treba v Avstrijo.

Cosmerba pa je ena čudna reč: po medijih jo propagirajo kot kremo proti brazgotinam, ko pa jo kupiš, pa vidiš, da je deklarirana ‘le’ kot kozmetična krema. Torej niti proizvajalec (in uvoznik) sam pisno ne trdi, da krema pomaga proti brazgotinam bolj kot kakšna druga kozmetična krema.

Osebno imam kar precej brazgotin (posledica operacij), in sem se tudi s cosmerba rjavo kremo precej mazala, ker je lepo mazajoča se krema prijetnega vonja. In ker verjamem, da je za brazgotino res bistveno, da je ves čas lepo namazana. Je pa cosmerba kar draga. jaz ponavadi kupim ta največji lonček, ker je kar nekaj porabim. Eno obdobje sem uporabljala namesto te ognjičevo kremo, a me je motilo, ker mi je od nje porumenelo perilo, pa še težje se je mazala.

Dobre izkušnje imam tudi s silikonskim mazilom Dermatix, ki pa je hudo hudo drago. Dobiš ga pa tudi v naših lekarnah. A 50 g stane čez 40 EUR.

Moraš pa pri brazgotinah z mazanjem vztrajati, najbolje eno leto.

Maži si z arganovim oljem!

kaj pa če se posvetuješ s farmacevtom kar preko foruma?

http://med.over.net/forum5/list.php?279

Najboljša je Dermatix, potrebna je dosledna uporaba kar nekaj časa. Je pa resnično drag.

Pred leti sem pri otroku uporabila poseben obliž za brazgotine. Ne spomnim se, kako se mu reče, priporočil ga nam je kirurg. Kupila sem ga v zasebni lekarni (ne vem imena, ulica je mogoče Kontikova) v bližini ZD na Metelkovi v Lj.

Obliže se dobi v različnih dimenzijah, je kožne barve in ga odrežeš toliko, kot rabiš. Pred tuširanjem se ga odlepi, ko je koža suha, se ga prilepi nazaj.

Meni se je zdel boljši kot Contratubex ali Contrakel.

Dermatix je bil zame najboljši, če zaradi drugega ne, pa zato, ker me je brazgotina več kot eno leto skelela in si nisem mogla kreme vtirat. Še zdaj po treh letih me občasno srbi za znoret. Silikonsko pa samo naneseš čisto na tanko brez masiranja.

A kdo še kaj ve o teh obližih in kje v Lj. se jih da dobiti.

New Report

Close