Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kreme za sončenje mnenja o njih

Kreme za sončenje mnenja o njih

Jaz samo kakavovo maslo, ampak nisem dolgo na plaži, zaplavat 2x, posušit se , prizemljit, mal pogledat barkice, vse skupaj urco, urco in pol, pol pa domov. Kakavovo maslo mi da zlato rjav nadih, ne rdeče rjav, pa baržunasto polt, seveda pa je premalo za otroke.

Kakavovo maslo seveda nima nobene zaščite, isto kot bi se namazala z navadnim maslom ali oljem. Očitno nimaš prav občutljive kože, sicer bi te fajn opeklo. Da se jaz pojavim sredi poletja za uro ali uro in pol na soncu brez zaščite (ali namazana s kakavovim maslom, kar je isto kot brez), bi bila fajn spečena.
Tako da ne reklamirat kakavovega masla kot zaščito pred sončnimi žarki, bo še kdo nasedel.

Vsaka najbolj običajna krema, ki si jo človek nanese na kožo, ima že sama po sebi faktor 2, tudi , če je brez faktorja. Ne grem na plažo, ko je vroče, ampak najraje zgodaj dopoldne, bolj zaradi plavanja, itak imamo 6 mesecev poletja in mi je že zdaj preveč! Opisala sem svojo izkušnjo, tu je tako, ko pa gremo na Tajsko, Maldive ali Kubo !! pa faktor 50 ali 30, klobuki in svileni dolgi rokavi. :))

Ravno Eucerin je največja svinjarija. In vse druge kreme, ki vsebujejo kemične filtre. Kupite kremo z MINERARNIM (mehanskim) filtrom, po možnosti ne v obliki nano. Sicer se težje maže in boste bolj beli, ampak zaščitilo vas bo mehansko, ne pa da vam poceni škodljiva kemija pronica v kožo.

Imam hudo alergijo na sonce in moram se namazat pa ce grem samo za minuto ven. Nekaj dni nazaj sem bila zunaj ob 17.30 v senci, pa me je vse srbelo in peklo ko sem prisla nazaj. Pri kremah pa ne kompliciram, ze Niveina je dovolj, na sreco nimamo drugih alergij. Tudi ko sem svoj cajt za otroke kupovala drazje ni bilo bistvene razlike.

… zato pa si tečna in depresivna… še nikoli slišali o D vitaminu, kajne… sonce potrebujemo !!! Seveda ne poleti okoli 12. ipd. !

… glede krem oz spreyev ipd. … kar se mene tiče vsaj nekaj pri čemer reklame ne lažejo, če se pozabim namazat je rezultat viden… !!?

Za ramena in obraz uporabljam katerikoli faktor 10 -15, višjih faktorjev ne maram, ker v stiku z vodo postane koža bela, pa še nek čudn film naredijo na koži.

Za ostalo telo uporabljam kakavovo maslo iz lekarne.

Meni je do sedaj najboljša DMova Sundance linija, ki je tudi najbolje ocenjena pri ZPS. Cena super, kakovost tudi, ker me še ni opeklo odkar jo uporabljam. Slišim pa tudi dobre stvari o Lidlovi in hoferjevi liniji, ampak bom letos verjetno kar pri preizkušeni ostala.

Jao kaj vse preberem….Mažite se z dobrim domačim olivnim oljem….Kakavovo maslo je pa ,ko se stuširate,se lepo namažite z njim,da ne boste imele izsušene kože😉

Kokosovo olje je tudi super. Jaz se z njim mažem po sončenju in tuširanju.

New Report

Close