Kreme za sončenje mnenja o njih
Kakavovo maslo seveda nima nobene zaščite, isto kot bi se namazala z navadnim maslom ali oljem. Očitno nimaš prav občutljive kože, sicer bi te fajn opeklo. Da se jaz pojavim sredi poletja za uro ali uro in pol na soncu brez zaščite (ali namazana s kakavovim maslom, kar je isto kot brez), bi bila fajn spečena.
Tako da ne reklamirat kakavovega masla kot zaščito pred sončnimi žarki, bo še kdo nasedel.
Vsaka najbolj običajna krema, ki si jo človek nanese na kožo, ima že sama po sebi faktor 2, tudi , če je brez faktorja. Ne grem na plažo, ko je vroče, ampak najraje zgodaj dopoldne, bolj zaradi plavanja, itak imamo 6 mesecev poletja in mi je že zdaj preveč! Opisala sem svojo izkušnjo, tu je tako, ko pa gremo na Tajsko, Maldive ali Kubo !! pa faktor 50 ali 30, klobuki in svileni dolgi rokavi. :))
Imam hudo alergijo na sonce in moram se namazat pa ce grem samo za minuto ven. Nekaj dni nazaj sem bila zunaj ob 17.30 v senci, pa me je vse srbelo in peklo ko sem prisla nazaj. Pri kremah pa ne kompliciram, ze Niveina je dovolj, na sreco nimamo drugih alergij. Tudi ko sem svoj cajt za otroke kupovala drazje ni bilo bistvene razlike.