Kremna gobova juha
Gobe popražim na čebuli, malo dam še česna in peteršilja, majarona, zalijem z jušno osnovo, kuham ca 1/2 URE. To je to.




Na olju prepražim čebulo, dodam strt česen, peteršilj, gobe (nekaj jih prihranim), na kocke narezan krompir, začinim, dodam belo vino, počakam, da prevre, dodam jušno osnovo, kak deci sladke smetane in kuham, dokler ni kuhan krompir. Zmiksam s paličnim, na koncu dodam še gobe, ki sem jih prihranila in kakšno žlico kisle smetane ter pokuham še kakšno minuto.

Jaz jo pa naredim tako: Na maslu popražim eno žlico moke, pražim minuto, dve, dodam 2 dcl sladke smetane in en liter juhe (iz zelenjavne kocke, je pa dobra tud z govejo) to pustim rahlo vret 15 minut.
Ta čas v drugi posodi na maslu popražim do zlate barve eno čebulo, dodam gobe in pražim vsaj pet minut, saj vidiš kdaj so dovolj spražene
To stresem v prvo posodo in kuham še ene 5 minut, dodam peteršilj, ter na kocke narezan kruh ki sem ga popekla na maslu.
Do sedaj so jo še vsi pogvalili Je res taka kremasta in dobra.