Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kremna gobova juha

Kremna gobova juha

Dobila sem nekaj zmrznjenih gob. Rada bi naredila kremno juho.
Kako jo naredite, da je dobra?

Vnaprej hvala.

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Gobe popražim na čebuli, malo dam še česna in peteršilja, majarona, zalijem z jušno osnovo, kuham ca 1/2 URE. To je to.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Takole je tudi meni najboljša, samo to ne pride kremna, za kremno je treba dodat verjetno kakšno prežganje ali pa vsaj kislo smetano, ampak jaz tega ne maram.

Kaj pa krompir? Ga ne dodajate?

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Krompir je obvezen, pa paradižnik tudi in mleta paprika, drugače sploh ni gobova juha. Ko je kuhano, vzameš polovico gošče in zmiksaš s paličnim, zmešaš s preostalo juho in je kremna, goslata. V glavnem dobra.

Ja taka je dobra, samo ni kremna. Kremna pa jaz naredim takole:
Na olivno olje dodam moko, mešam minuto in dodam vodo in 1 dcl sladke smetane. To kuham 10 min. Posebej popražim čebulo in gobe in dodam v juho. Malo še pokuham, in potresem s peteršiljem.

Na olju prepražim čebulo, dodam strt česen, peteršilj, gobe (nekaj jih prihranim), na kocke narezan krompir, začinim, dodam belo vino, počakam, da prevre, dodam jušno osnovo, kak deci sladke smetane in kuham, dokler ni kuhan krompir. Zmiksam s paličnim, na koncu dodam še gobe, ki sem jih prihranila in kakšno žlico kisle smetane ter pokuham še kakšno minuto.

Jaz jo pa naredim tako: Na maslu popražim eno žlico moke, pražim minuto, dve, dodam 2 dcl sladke smetane in en liter juhe (iz zelenjavne kocke, je pa dobra tud z govejo) to pustim rahlo vret 15 minut.
Ta čas v drugi posodi na maslu popražim do zlate barve eno čebulo, dodam gobe in pražim vsaj pet minut, saj vidiš kdaj so dovolj spražene 😉
To stresem v prvo posodo in kuham še ene 5 minut, dodam peteršilj, ter na kocke narezan kruh ki sem ga popekla na maslu.
Do sedaj so jo še vsi pogvalili 😉 Je res taka kremasta in dobra.

New Report

Close