krf

Čao, evribadi!
Ker se s klapo prvič odpravljam na Krf, prosim vse tiste, ki ste tam že bili, da mi napišete, kam se splača iti, kje je najboljši žur, kako je z možnostmi potovanja na bližnje otoke, koliko keša ste zapravili…skratka čimveč informacij. Mi gremo v Peramo, v hotel Oasis za 10. dni z ladjo. Ali je že kdo bil v tem kraju?
Zaenkrat hvala in lp.

Hey!
Lani sma bla z fantom ravno v tem hotelu in moram ti povedat, da je to eden boljših hotelov na Krfu (po mojih 2-letnih izkušnjah)! Super hrana, prijazno osebje… Kraj je čisto mičken, dejansko nimaš tam kaj počet. Kar pa sploh ni problem, najemi(te) si avto ali pa skuter (pomožnosti si ga sposodite nekje v mestu, je ceneje) pa se vozite po otoku gor in dol-maš res kaj za videt. Midva sma sicer bla tam 17 dni in sma si res ogledala (skoraj) ves otok, boš pa precej videla tudi v 10(oziroma 8ih, ker je 24h vožnje v eno smer) dneh.
Splača se ti pogledat Sidari (ki je blazno turističen in drag kraj, zato meni ni bil preveč všeč, se pa splača pogledat peščene klife, po katerih je kraj znan), pa glavno mesto (stara in nova trdnjava, pa kak muzej…), palača princese Sissy v kraju Ahilion (spet blazna gneča, pa vstopnina je kr draga), La Grotta (znana je po samostanu, v katerem je blazna gneča (tak da skoraj nič ne vidiš, pa če mene vprašaš tud ni bogvekaj za videt), so pa v tem kraju zelo lepe plaže. Čaga je ful v enem mestu na jugu otoka, žal se ne spomnim, kak se imenuje (znano je po Britancih). Pa tudi v Benitsesu (kr blizu Perame) znajo bit kr čage. Pa v eni taverni nad vašim hotelom (mislim da se imenuje Cheers) so kr čage zvečer, še posebej ko organizirajo mini grški večer).
Maš pa še nešteto takšnih malih krajev (po naše bolj vasic), med vožnjo se enostavno ustaviš pa se malo sprehodiš po njih.
Če bote imeli organiziran izlet z ladjico se ti ga splača udeležit, ker vsebuje tudi piknik na plaži, pa še otok si ogledaš malo boljše. Je pa res luškan izletek. Drugače pa lokalne agencije organizirajo izlete z ladjami na celino (tud v Albanijo), samo midva nisma izkoristla te možnosti.
Glede cen pa je tak, da so kr visoke. Če si študent se ti splača vzet študentsko izkaznico zraven, maš marsikje popust pri vstopninah.
Cena za rent a car je bla za 3 dni najema (Opel Corsa) 93EU (bencin krijete sami), za skuter je najem za en dan okrog 20EU. Mogoče so zaj cene višje, midva sma bla tam septembra.
V slučaju da bote hodli na kosila v restavracije bodite pripravljeni na to, da bodo napitnino vračunali kar v račun (to je za 3-5EU višji račun).
Lp

Hey!
Cene po barih so kr visoke ja, zaj kolko tocno kaj stane ti ne znam povedat, mislim da vse alkoholne pijace nad 4EU.
Za izlete na sosednje otoke pa ne vem, majo pa lokalne agencije ziher kaj rezervirano. Najboljše da o tem vprašaš tudi vašega spremljevalnega vodiča, ti bo znal najboljše povedat!
LP!