Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krhko testo – kot kamen

Krhko testo – kot kamen

Naredila sem krhko testo po receptu (moka, maslo, malo vode) in ga v kugli dala v hladilnik kot pise. Zdaj sem ga vzela ven da ga razvaljam ije trdo kot kamen, ni sans da bi se razvaljalo. Kaj naj? Ga dam v mikrovalovno?

Ne nikakor, malce ga segrej z rokami, se bo hitro zmehčalo.

Počakaj da se malo ogreje na sobni temp.

Upam da hitro ker nimam lih casa cel dan. Zakaj ga je potem treba dati v hladilnik za 1uro, ce ga moram potem spet segrevati?

Tudi jaz sem se že takole zafrknila. Bistvo krhkega testa je,da mora biti čim bolj hladno pred peko. Jaz sedaj zgnetem testo kar v multipraktiku,razvaljam (za pito npr.),nato pa dam v hladilnik za 10 minut in potem v pečico.
Ker hladno kepo zna razvaljat samo Rudolf:)

Zato, da se maslo strdi. Ker, če ni hladno se paca ko zmešano.
Ti kar počasi začni valjat in testo se bo hitro vdalo.

New Report

Close