Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kri na zaceljenem popku

kri na zaceljenem popku

Živjo!
Naši 6 tednov stari dojenčici se je pri 3eh tednih popek povsem zacelil, v zadnjem tednu pa sem že 2x pri jutranjem previjanju opazila posušeno kri na popku. Če ima kdo podobno izkušnjo, oz. ve, kaj bi to lahko bilo, naj mi prosim odgovori.
Lep pozdrav!

Pozdravljena banbana

Lahko da rob od pleničke drgne popek in zakrvavi. Če nima znakov vnetja(rdečina, oteklina, vročina) ni treba takoj k zdravniku. Popek dobro očisti z fizioliško in palčko za ušesa, med pleničko in popek položi zloženec, da ne drgne, rob pleničke pa malo zavihaj. Če kmalu ne bo bolje (bi postalo vneto, gnojno) se pojdita pokazat.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

zvoncica,
ni rob od pleničke, popek je krvav od znotraj, ko ga dam narazen. poleg tega je zanimivo, da zakrvavi samo ponoči, nikoli čez dan. znakov vnetja nima. ne vem pa, če jo je dobro kopat, takrat, ko popek zakrvavi.

Če popek rosi, krvavi ali če se vidi ranica dojenčka ni dobro kopati, ker lahko vdrejo bakterije itd. in pride do vnetja. No zaenkrat poskusi tako, kot sem napisala, če pa v parih dneh še opaziš krvavitev ali vnetje pa pokaži zdravniku.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Se strinjam z zvoncico.
Tudi naši malčici (sedaj je stara 5,5 mes.) se je dogajalo natanko tako kot opisuješ, pa sva samo obrisali s fiziološko, pa še enkart dnevno z alkoholom iz lekarne (meni ga je svetovala patronažna). Z vatko obrišeš, pa je v cca. 1 tednu pominilo.

New Report

Close