Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kričanje pri zobarju

Kričanje pri zobarju

Imamo hud problem s 6 letnico pri zobarju.
Nikakor ne pusti, da ji zdravnica kej popravi oz. zvrta

kriči k zmešana in histerično joka samo da začuti sveder na zobeh

probali smo z prepričevanjem in grožnjami pa čist nič ne pomaga….
doma se vse lepo pomenimo, tam pa druga slika vrtenje na stolu, izmikanje, histeričen jok, kričanje

sem že čist obupana kako jo prepričat,
pa še zdravnica nam skoz daje nek občutek krivde , da itak imamo samo mi takega otroka drugi pa čist vse potrpijo….????!!!

pomoč kako a zamenjat zobarja

a ja, smo pa v šolski ambulanti v OŠ , in moje mnenje je, da nima glih občutka za otroke

kakšen nasvet PROSIM

Če jo pri zobarju tako boli kot mene, jo razumem. Bolečina je vsaj zame neznosna, če že na stolu ne jočem, pa stiskam stol, da imam bele členke in skoraj zlezem skupaj. Če bi se spodobilo, pa bi tudi kričala.

Ma daj, saj je nič ne boli, saj tuli že če se samo dotakne zoba. Gre samo za strah brez osnove.

Saj če gre za šestletnico, je pa verjetno res osamljen primer. Tako vreščanje bi človek še pripisal kakšnemu triletniku, ampak pri šestih letih pa ja otroka lahko prepričaš. A ni bila nikoli prej pri zobozdravniku? Kaj pa v laboratoriju? Tudi vrešči? Ene stvari se pač morajo narediti in če ima zobe pokvarjene, jih je treba popraviti, zlepa ali zgrda.

zadost je da jo je enkrat bolelo pa je dobila tak strah. Meni je tudi nočna mora kadar moram iti.
jaz bi zamenjala zobarja, magar k privatniku, ker meni je taka šolska zobozdravnica uničila zobe in vlila bojazen. Pa ne vem predlagaj naj ji dajo inekcijo vsakič ko ji kaj delajo njo pa prepričaj da ne bo čisto nič čutila.
Pa srečno.

Nekako imam občutek, da ji niso še nikoli zares vrtali. Sploh tale šolska zobozdravnica, če ima 6 let je zdaj prvo leto pri njej.

Tudi eden od mojih otrok je kričal pri zobarju kot zmešan do sedmega leta starosti. Potem pa me je zobar enkrat poslal ven in rekel da se bo pomenil z njim na štiri oči. Ne vem kaj točno se je takrat zgodilo – čudež- od takrat naprej sin pri zobarju ne joče več in še več – celo sam je začel hoditi v ordinacijo. Zdaj vedno pred ordinacijo reče: “Mami, oči ,zunaj počakajta, jaz sem že velik in grem k zobarju lahko sam.

Starši imamo včasih tudi slab vpliv na otroke, v bistvu nas otroci ovijajo okoli prsta. Z tujim človekom pa ne upajo manipulirati in popustijo.

Poizkusi še na tak način, nam je uspelo. Mislim da je otroku všeč ko vidi da je lahko že malo samostojen.

taka sem bila jaz, in do 18. leta mi niti omeniti nisi smel zobarja. ko sem bila stara nekje med 6-8let (ne spomnim se točno) sem se držala podboja vrat in me niti v ordinacijo niso spravili, jokala sem še preden sem sedla na stol, res ne vem kako jim je kdaj uspelo kaj popraviti, ne znam svetovati kako jo prepričati, mene so vlekli noter, me spravili na lep način, obljubili nagrado če pustim narediti plombico (nič hudega če kriči in joka samo da zob popravijo do konca), mogoče pa bi zamenjali zobozdravnico??? vem kakšne so zobozdravnice brez občutka za paciente pri tako sem jaz bila in potem sem jo zamenjala, seveda me je še vedno strah 100 na uro vendar se vsaj dogovorimo kako naj dela (vrta čisto po malo-kot da bi z žličko praskali) vmes ustavi in dela kaj drugega…)
več idej žal nimam. čim več sreče mali dami.

sej to je to
za kri , cepljenje ali kej drugega nič, tud trzne ne
kle pa histerija

jest tud mislim da mal pretirava

Ej, samo kaj se zdaj dogaja pri zobarjih in kako eni otroci vreščijo še preden so jim sploh kaj naredili, je pa res višek. Sem bila zadnjič s svojim petletnikom pri zobarju, zunaj je čakal tudi kakšnih 5 let star fantič, mama mu je kar naprej govorila, naj bo priden pri zobarju, pa bo potem dobil igračo. No, pa je končno šel notri in se je slišalo takšno vreščanje kot da ga koljejo kakšnih 10 min, sem mislila, da so mu populili vse zobe. Pridejo ven, pa vprašam mamo, kaj so mu delali, da je tako jokal, pa mi reče da so mu samo premazali šestice in da mu še nikoli niso vrtali. Haloo! Njemu pa, kako je bil priden pa kako bo takoj dobil igračo. Se mi zdi, da vzgajamo otroke tako da sploh niso več navajeni čisto nič potrpeti, celo če sploh ne gre za bolečino.

ja tud mene je poslala ven in kmal za mano je prišla tud ona – ker je bilo brez uspeha

je pa tak karakter , k se neki zapič fura svoje in ne odstop in očitno je kle tud tako

Joj, kako ti grdo govoriš o njej, mene kar zmrazi, kakšna mama pa si?

sem že mislila, das te bili za nami hahha

ker pri nas je blu tud tako pri gledanju zob

sej mene je ful sram k pridem ven iz ordinacije, kar v tla gledam ..

;-))

Potem ti pa svetujem da si malo bolj stroga, odločna in ne popuščaj.
Tudi ti furaj svoje.

Tak karakter pa ima zato, ker ji TI to dovoliš.

Nehajte z njo v rokavicah delat! Bodi zraven in reci zdravnici naj kar naredi kar je treba, punci pa ostro reci, naj kar kriči če hoče, ampak premikati se ne sme, ker jo lahko poškoduje sveder. A ni bila še nikoli pri zobozdravnici pred tem?

Seveda kriči, saj vidi da če bo kričala, ji ne bodo nič naredili. Ko bo enkrat kljub kričanju zob plombiran, bo šele ugotovila, da se kričat ne splača.

Kaj grdega je pa rekla? Da histerično kriči? Saj je res. Preblaga mama je, zato pa je tako.

našo (takrat) triletnico smo po sistematskem pregledu morali peljati k šolski zobozdravnici, ki jo je tako prestrašila, da je bila čist hin (1x sem jo imela celo jaz v naročju in jo držala z rokami in nogami – noro!!). potem sem pa rekla, da takega mučenja ne dovolim in jo peljala k privat zobozdravnici. res plačamo in res je trajalo eno leto, da je dovolila, da ji zobek popravi, ampak če bi bila JAZ že prej pametna (in vedela o metodah šolske zobozdravnice), bi jo že prej peljala tja.
svetujem, da tudi ti zamenjaš, dobiš drugo mnenje, drugače pristop. pa srečno!

Ojoj, zdaj bi pa vsi morali govoriti v stilu: moj sonček je šel včeraj k zobozdravniku in revček tako glasno kriči, ker miškota tako boli….

No, super. Eno leto je trajalo, da je dovolila popravilo zoba. Krasno. Ali sploh veš, kaj se v enem letu lahko razvije iz gnilega zoba? Očitno pri vas ni bilo tako zelo hudo.

Meni pa se razne zobozdravnice, ki prosijo otroka, da odpre usta in nočejo nič narediti, če otrok “ne pusti”, zdijo itak višek. Saj njih pravzaprav ne zanima, kaj bo z zobovjem, samo da so starši zadovoljni, ker se otrok ne boji. Pa tu gre za zdravje zob vaših otrok, dragi moji. Če je potrebno, je po moje boljša izbira otroka trdo držati, pa naj tuli, kot pa ga do onemoglosti prepričevati in prosijačiti, da naj odpre usta. Sploh šestletnika.

V Oni odgovarja neka stomatologinja in je zelo lepo napisala, kako je s tem. Pa tudi tukaj imaš forum Zobozdravstvo, celo posebnega za otroke.
Otrokom je zelo tuje že to, da jim gre nekdo z roko v usta. Po mojem imaš na forumu že kakšno podobno temo in verjetno zraven tudi uporaben nasvet. Pri šestih letih bi se moralo dati kaj zmeniti s punco.
Moja zobozdravnica poleg tega trdi, da otroke precej bolj boli kot nas, ker imajo cel zob še oživčen, medtem ko se s starostjo živci umikajo v dlesen.
Drugače, kar se teh nujnih zadev tiče, bi ji jaz tudi rekla, ti kar vpij, ampak sveder bo pel!

ah sedaj je pa spet tako, da nima noben problema z otroki k so tako lepo vzgojeni da tud pisnejo ne al kaj

ne mi rečt , da so vsi tako prfekt

a spet problem v mamah

sej sem samo za nasvet vprašala

Hvala

To sploh ni res, da bolj boli vrtanje mlečnih zob od stalnih, ravno obratno. Zadnjič so moji 10-letnici zvrtali in plombirali 3 zobe naenkrat. Ni čutila nobene bolečine. Tudi gnil mlečni zob ne boli, zato pa vidimo otroke z vsemi piškavimi in črnimi zobmi, pa jih nič ne boli. Šele pri stalnih začnejo bolečine.

Itak! Nisi vedela? 🙂

Moj sin je dve leti tulil med umivanjem zob – na srečo je tulil z odprtimi usti, jaz sem mu pa ta čas hitro zobe zdrgnila. 🙂

Ja kako ste nekatere pametne! Jaz pa razumem stisko mame, katere hči postane histerična pri zobarju. Tudi pri nas je podobno. Moja sedaj 7 letnica si je tudi nekako v glavo vbila, da je zobar bav bav, pa je v bistvu zelo prijazna gospa, res ni neka čarovnica. Pa je hodila že od vrtca k njej in nikoli ni bilo nobenih problemov, v bistvu ima tudi lepe in zdrave zobe, ampak že sam pregled je za nas en hud reality show. Jaz sploh ne hodim več z njo, ampak mož, ker jo lahko le on tako prime, saj dobi takrat hči kar nadnaravno moč.

Pa je nismo nikoli strašili z zobarjem, res ne vem, od kje ji to. Pa si lahko odločen, mehak, se pogovarjaš…. bla bla, lahko nekatere govorite, ki nimate teh izkušenj. Tudi jaz svoji ne dovolim, pa vseeno zganja histerijo.

To je ravno tako kot tukaj katera napiše, da ji otrok npr. lula v posteljo. Hja, moji dve punci nista nikoli lulali v posteljo, ampak res nikoli. Pa bi vam zdaj jaz rekla, da lulajo otroci zato, ker jim ve to pustite, me zanima, kako bi bilo potem.

Mislim, svašta….

Ampak si mu jih zdrgnila, ne? Tukaj pa otrok vidi, da mu ne bo treba popraviti zob, če bo tulil. To je narobe.

New Report

Close