Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kriminalke

kriminalke

Obožujem branje kriminalnih romanov, predvsem angleških pa tudi ostalih (Ruth Rendell, Minette Walters, Marina Aleksejeva, Colin Dexter, Nöelle Loriot, Sergej Verč..) pa vas prosim, če mi kdo predlaga še kakšnega avtorja. Sem pa zasledila na forumu, da med klasiki nihče ne omenja Alberta Moravie, za katerega menim, da je eden najboljših pisateljev erotičnih, čustveno psiholoških del prejšnjega stoletja.

Med mojstricami kriminalk (ženske po mojem mnenju vladajo tej sceni!) moram omeniti vsaj še Elizabeth George (začuda ni nič prevedenega v slovenščino!) in Val McDermid (prevedena Pesem siren, res odličen primerek žanra), med domačimi mojstri pa gre posebna pohvala Matjažu Zupančiču (Obiskovalec, Sence v očesu).

Ja, imaš prav, Moravia je klasik, čeprav ga osebno ne uvrščam med top ten. Sem si pa ta teden kupila Neprizadete in jih mislim v kratkem prebrati.

anne perry in ellis peters – obe ženski, samo od perryjeve ni še ni č v slovenščini

Če misliš Ellisa Petersa, ki je napisal romane o Cadfaelu – ta definitivno ni ženska! :)) Je pa dober, ja!

Henning Mankell je super!!!

oja, ellis petere JE ženska, s pravim imeno katherine pargeter.

pardon – edith pargeter

Ups. 🙂

Aja, ko sva že pri NJEJ (zdaj se spomnim, kaj me je zavedlo – TV spored, v katerem je pisalo, da je serija o Cadfaelu posneta po romanih Ellisa Petersa 🙂 – z E-mula sem snela celotno serijo knjig. Če te zanima, piši na mail!

hvala, ampak že imam celo zbirko

Hvala vam za predloge. Se bom lotila branja kar po vrsti. Potem vam sporočim kako so mi bili všeč pa bomo rekli kakšno besedo na to temo.

Kaj pa Mary Higinss Clark pa Patricia Cornvell in Agata Christie. Jaz jih imam nekaj v domači knjižnici. Počakam na razprodajo in jih kupim, drugače se mi zdijo knjige pri nas zelo drage.
pozdravček

New Report

Close