Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kripto evforija ali zlata mrzlica

Kripto evforija ali zlata mrzlica

To se je pokazalo nekaj ur nazaj.

Zakaj je regulacija nujna, ker je vse popolnoma tako kot na začetku divjega zahoda, brez kontrole. In veliki lahko vplivajo na vse kar hočejo.

Nihče ne prebere za kaj gre, mediji vplivajo na nas in mi jim sledimo. Ravno danes so me klicali in mi povedali, da jim je eden velik finančni guru razlagal, da balon še ne bo počil, da je še čas vlagati v BTC, ta ista oseba, mi je 2 meseca nazaj govorila, da naj se ne igram.
Tudi njega je zlata mrzlica premagala in je želel biti del zgodbe.

ko sem jaz govoril kdaj je čas, me niso resno jemali, ko je to povedal, nekdo, ki ga vsi poznate, pa brezglavo vsi nakazujejo.
brez izkušenj in pogleda v ozadnje, žal gre vse samo po naklučjju

Zakaj je preverjanje , garancija in regulacija nujna…človek se žal ne nauči, dokler ga ne boli.

Ampak poudarjam, to ne pomeni, da bo kripto izginil, ravno nasprotno, okrepil se bo, samo vmes bo ogromno ljudi izgubilo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tudi jaz bi po obcutku rekel, da balon se vsaj nekaj casa ne bo pocil. Vsaj toliko casa se ne, kolikor bo trajala medijska pokritost, kot je je zadeva delezna zadnje case in dokler je dovolj revezev, ki se radi igrajo vlagatelje. In ne bi me presenetilo, ce bi se ob letu obsorej pogovarjali o tem, ali bo BTC prebil magicno mejo 100 k ali ne.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Transakcije so prepočasne – skoraj 90k nepotrjenih – https://blockchain.info/unconfirmed-transactions

Kripto valute ne bodo propadle oz se totalno zlomile dokler ne dosezejo svojega namena.

Vsakdo, ki lahko vidi malo dlje od nosa lahko vidi, da nekaj smrdi.

Pri eth se govori ze o neki tehnologiji medtem pa btc? Kaj? Nic … zgolj hype.

Moje mnenje je, da so kripte zadnji del pred propadom dolarja. Sem tudi mnenja, da ne bo več denarja v papirnati obliki, ker tako ne bodo več potrebovali tiskati ampak si samo dopisati ničle.

Izkoriščanje bo še večje ter nadzor tudi.

Tukaj bi lahko ugibali več scenarijev ampak zagotovo vse skupaj vodi v slab konec.

Sam sem mnenja tudi, da bi moral denar biti v zlatu in srebru ali pa vsaj temeljiti (podlaga) na le-teh.

Ker denar mora drzati konstantno vrednost. Ne pa, da je le-ta del špekulacij in kot je v primeru dolarja tiskanja …
Torej zdaj je npr. btc 10k recimo na koncu leta bo 13k.
To je nekako naravno kot, če bi se jutri zbudili z extra prstom na roki … totalno bolano in vodi v suzenjstvo.

Malo dajte raziskati črno plemstvo in italijanske druzine, ki so pobirale davke za papeža in kako so obračale denar.
Potem malo poštudirajte kaj je prineslo tiskanje denarja brez podlage ter pobiranje obresti (ko ste kot smrtnik prisiljeni, da vrnete več kot je v sistemu in banke NIKOLI ne zgubijo svojega vložka … torej vse kar rabite je tiskat denar in ga sposojat … nova posojila pa so podlaga za še več posojil, ker je denar “iskan”).

Vse to je vodilo v stoletja vojn. Tudi kripto valute bodo …

Da ne izpadem hinavec … tudi sam imam par tisoč v kripto ampak to je tko malo za dober feeling.

Iskreno ne vidim dobrega konca tukaj …

Ampak kot se rad pošalim na koncu :

Prišla bo rasa z vzhoda, ki bo rešila problem 😛

Gremo!

Zanimivo, tole sranje sem kupoval, ko niti 10 usd ni bilo vredno.

Pri 1000x višji vrednosti ste pa ostali pričeli kupovati, zanimivo. Ali kaj zamujam?

Zamujaš prodajo… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Imajo smisel tvoje izjave. Balon bo skakal gor in dol za 2000-3000 €, to zato,d a veliki poberejo in pridejo notri.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Potem si pa že bogat 🙂

RAzen če nisi pri 5 prodal, ker ni bilo vredno..

Včasih kaj delamo smao za zabavo, pri tem pa se imamo še fino.

primož

Skoki za dva tisoc plus minus so malenkost. Kolikor sem imel vceraj odprt live tecaj je samo vceraj zanihal od 11 in pol na devet in pol in nazaj proti deset in pol. V nekaj urah bi se dalo pobrati 10% plus minus.

Ce gledamo podvojitvene cikle, je pricakovati naslednjo podvojitev v ca. stirih mesecih. Osemkratnik do konca leta torej. In kar je znacilno za taksne evforije je: „Sicer to ne more dobro koncati, toda tokrat…“ In ta „misel“ je tista, ki daje pospesek. Dokler ljudje verjamejo, da drugi verjamejo, ceprav sami ne verjamejo, se bo balon napihoval. In zdaj (pet do dvanajstih) je ravno postalo zanimivo.

Mater ko posiljuješ z zastonj reklamami Primož na portalu, ki si ga prodal. Kaj nikakor noče bit dovolj bedakov, da bi ti nasedli, pa tako pošten tim ste, od bivšega restanta, preko podjetnika z blokiranim računom, vse do tebe ?

Some did it 🙂

Ja, ljudje smo ovce. Skočimo na vlak, saj ni važno, kam drvi.
No, jaz se trudim razmišljat malo drugače, ne slepo sledit. Vlagam tja, kamor vlaga trenutno manjšina. V valute prihodnosti, ne v to, kar je trenutno pregreto. Menim pa, da v kriptovalutah je prihodnost. Izgubili bodo tisti, ki vlagajo na vrhuncu balona, ko pade, pa v paniki prodajo. Sicer do zdaj ni izgubil še nihče, a ne? No, razen tisti, ki so jim kripte pokradli. In če imajo glede bitcoina prav, še lep čas ne bo izgubil nihče.

Some did it 🙂
[/quote]

Seveda. Ce ne bi, sploh ne bi bilo nihanja. Pa ja ne mislis, da ima tecaj se kako drugo, poleg spekulativne cene?

BTC je že umrl ali počil vsaj 200 krat. Ravno te korekcije zgleda preprečujejo pok.

Pravi pok se bo po mojem mnenju zgodil ob uvajanju BTC kot financnega instrumenta. Dokler trgovanje poteka na podobnem principu, kakor poteka trgovanje z umetninami, bo zadeva cisto lepo profitabilna. In to zna trajati se lep cas.

Ko pa se bo zadevo uvednlo kot placilni instrument, bo potrebno dolociti menjalni tecaj za stvarne dobrine – kar pomeni, da naj bi BTC imel za seboj jamstvo v kakrsnikoli ze se ne iztroseni stvarni dobrini. Ta trenutek tega se ni in tudi ni videti, da bi se komu mudilo preiti v to fazo.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Dokler bom na vlogo malo čez 2.000 eur dobil v 14-ih dneh skoraj 500 eur dobička, me ta opozorila ne ganejo kaj preveč. Dobiček poberem dol, osnovo pustim. Včeraj je padlo, naslednji teden pa bo šlo spet gor. Če pa ne, pa je to denar, ki se mi je že povrnil parkrat in ki sem ga pripravljen riskirat. Ne bom umrl zaradi tega.

men se za opozorila, grozljive zapise, dobronamerna mnenja … je.be toliko, da se mi tudi je.be ne ☺
začel sem s toliko, kot sem se odločil, da lahko izgubim brez, da opazim.
Potem sem vložek vzel ven in se naprej igram s profiti. Vsake toliko kaj profita vzamem ven in si privoščim kakšno malenkost (npr. par dni popotovanja).
In ne, nisem bogat in tudi ne računam s tem, da bi obogatel ☺ .. se pa zabavam ☺☺

si včeraj izkoristil padce? vložil kam?

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ze vceraj, ko sem bral tvoje zapise, sem se spomnil na tole:

https://youtu.be/tYwV0fqEQrw

🙂

Ma mi mali ljudje ne bomo nič zaslužili. Bodo že tako naredili.

Za mene osebno je bolj varno vlagati v plemenite kovine. Vsaj dalj bodo držale vrednosti.

si včeraj izkoristil padce? vložil kam?
[/quote]
nope – teh par dni pred 10k $ sem bil oprezna rit in šel z 90% portfelja čisto ven – sem si dal nakazati na moj TRR (ker ne vem koliko realnih $, €) imajo menjalnice in, da me nebi evforija izhodov pustila na suhem ☺
Grem te dni nazaj noter … z delom profita — spet malo strgat

nope – teh par dni pred 10k $ sem bil oprezna rit in šel z 90% portfelja čisto ven – sem si dal nakazati na moj TRR (ker ne vem koliko realnih $, €) imajo menjalnice in, da me nebi evforija izhodov pustila na suhem ☺
Grem te dni nazaj noter … z delom profita — spet malo strgat
[/quote]
pravijo da je previdnost mati modrosti 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

pravijo da je previdnost mati modrosti 🙂
[/quote]
☺☺☺ .. kaj je že tista beseda, ki pove, da je nekaj absurd, skregano samo s sabo ☺
če bi bila previdnost previdna, ne bi bila mati ☺

☺☺☺ .. kaj je že tista beseda, ki pove, da je nekaj absurd, skregano samo s sabo ☺
če bi bila previdnost previdna, ne bi bila mati ☺
[/quote]

pojma nimam 🙂

no, jaz sem očitno mal večji gembler, je bil večer poln adrenalina 🙂

Trenutno se denar ven iz bitcoina jemlje. V zadnjih urah 1 miljarda izpuhtela.

New Report

Close