Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kriptomilijonarji v Sloveniji

Kriptomilijonarji v Sloveniji

ta je dobra ja 😀
[img]https://pics.me.me/when-youre-a-vegan-and-havent-told-anyone-in-8-18724177.png[/img]
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/43/37/b2/4337b23b0e8ed86fa9907d2acd185bf3.jpg[/img]

Seveda je super za tistih 0,5% lastnikov, vsi ostali ga bodo pa najebali. Eni celo kredite najemajo, za nakup tega kripto dreka, ki je vreden = 0. Ko se bo enkrat zadeva začela sesuvati, bo pa jok in stok, kot s švicarski franki, ko so obresti poskočile na skoraj glavnico. No tu ne bo nobenih obresti, ampak enostavno se bo sesulo v prah.

ahahhahahaha dank memes lover!

Osebno jih poznam vsaj 10, katerih se premoženje v kriptovaluteh giblje med 10 in 100 mio eur. So pa notri že vsaj 5 let. Glede na to, da so vsi v moji vasi, jih je po Sloveniji še ogromno.

Te, ki jih poznam, še vedno delajo v IT sektorjih le da delajo iz užitka. Vsak si je nakupil nekaj nepremičnin, tako da jim ne bo hudega, tudi če vse propade:). Poznam pa tudi človeka, ki je prodal bitcoine pred leti in z 70.000 eur dokončal bajto. Če bi jih obdržal, bi imeli danes 10 mio eur.

Jim zavidam? Sploh ne. Vsak je imel in še ima možnost. So pa pošteno zaslužili. Vsi so jih postrani gledali, tudi mene, ko smo rudarili in plačevali za štrom po par 1000 eur na mesec.

Denar v življenju sploh ni pomemben. Važno je samo zdravje in sreča:)

Sam morš bit pa res bedak, da pri tolk miljonih še kr delaš u fermi k si prej naprej…..

Prvo kot prvo. Nakupili par nepremicnin? A te nepremičnine se bodo pa kar same vzdrževale kaj? Pa pri teh cenah seveda ja.

Obenem ja pa ja de, da si za štrom placal po par 1000€…. Dej ne prbiji!

Pa da ta folk še vedno dela v IT sektorju iz užitka? Zgleda da še nikoli nisi ne bil ne delal v IT sektorju, kjer je, ce si resen in dober stres izjemen, pritiski tudi, pa da bi bil milijonar mi ne plačas, da grem delat nazaj tako da resno, ne prbiji!

bistvo je v besedni zvezi: kriptomijoni ☺ … če se jih par spravi prenesti te milijone na svoje bančne TRR … bodo menjalnice crkovale in zapirale izhode — pa tudi vrednost kript bo strmoglavila.
Tako, da jim kaj veliko ni za zavidati
[/quote]
Daj mi nekaj povej, ker ne štekam. A npr. trenutno lahko unovčim, prodam tele bitcoine (če jih imam seveda), pa komu in kje to poteka?

IT-jevci so itak navadno praznoglavci, bolj ali manj avtisti, ki ne znajo oz. jih v življenju ne zanima nič drugega kot comp. Eventualno bi še gejmali, pol se pa že počasi neha. Če bi se dalo z računalnikom f.ukat še babe ne bi rabili. Da bi prebrali kakšno knjigo? Kultura? Svetovni nazor? Meeeh…
Saj zato pa gre svet v Q, ker ga IT-jevci krojijo po svojem dometu…

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Daj mi nekaj povej, ker ne štekam. A npr. trenutno lahko unovčim, prodam tele bitcoine (če jih imam seveda), pa komu in kje to poteka?
[/quote]
ojej … evo, ne da se mi več vse to razlagati. …
če jih imaš jih preneseš na svoj račun pri menjalnici, zamenjaš za “vaučer” € ali $ in daš menjalnici nalog, naj na tvoj TRR pri banki nakaže € ali $
za več pa prebrskaj MON – sem že večkrat tipkal …

IT-jevci so itak navadno praznoglavci, bolj ali manj avtisti, ki ne znajo oz. jih v življenju ne zanima nič drugega kot comp. Eventualno bi še gejmali, pol se pa že počasi neha. Če bi se dalo z računalnikom f.ukat še babe ne bi rabili. Da bi prebrali kakšno knjigo? Kultura? Svetovni nazor? Meeeh…
Saj zato pa gre svet v Q, ker ga IT-jevci krojijo po svojem dometu…
[/quote]
kaj uporabnega pa je v knjigah, kulturi ☺
sem prebral vsaj 3/4 polic vaške knjižnice, bil nekaj deset krat v operi, drami, na baletu, gledališčih …
pa s tem nisem zaslužil niti za burek ☺☺☺

povsem razumem nemški in angleški tekst in za potrebe stroke govorim in pišem v obeh jezikih (+ jugoslovanščina )
koliko literature sem prebral za potrebe dela v IT tudi v policah ne štejem več (pa je 75% že zastarelega znanja ☺)
berem članke levih, desnih, srednjih …. medijcev

z ženskami sem bil pa z različnimi (pazi to: fu.kal ☺) blizu števila mojih let … je pa res – nobena me ni prevarala kot tebe (menda edina, ki si jo naskočil)

priznam, da sem za tvoj domet …. praznoglav ☺

ojej … evo, ne da se mi več vse to razlagati. …
če jih imaš jih preneseš na svoj račun pri menjalnici, zamenjaš za “vaučer” € ali $ in daš menjalnici nalog, naj na tvoj TRR pri banki nakaže € ali $
za več pa prebrskaj MON – sem že večkrat tipkal …
[/quote]

Ja, ampak a trenutno to deluje?

Ja, ampak a trenutno to deluje?
[/quote]
pred novim letom je še delovalo … ta hip pa nimam potrebe, da bi preverjal in si dal nakazati €☺
ne poznam nobenega vzroka, zakaj ne bi delovalo. Moja menjalnica še vedno normalno posluje …

kaj uporabnega pa je v knjigah, kulturi ☺
sem prebral vsaj 3/4 polic vaške knjižnice, bil nekaj deset krat v operi, drami, na baletu, gledališčih …
pa s tem nisem zaslužil niti za burek ☺☺☺

povsem razumem nemški in angleški tekst in za potrebe stroke govorim in pišem v obeh jezikih (+ jugoslovanščina )
koliko literature sem prebral za potrebe dela v IT tudi v policah ne štejem več (pa je 75% že zastarelega znanja ☺)
berem članke levih, desnih, srednjih …. medijcev

z ženskami sem bil pa z različnimi (pazi to: fu.kal ☺) blizu števila mojih let … je pa res – nobena me ni prevarala kot tebe (menda edina, ki si jo naskočil)

priznam, da sem za tvoj domet …. praznoglav ☺
[/quote]
Praznoglav?
Najbrž, zagotovo pa glup ko točak… 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

bistvo je v besedni zvezi: kriptomijoni ☺ … če se jih par spravi prenesti te milijone na svoje bančne TRR … bodo menjalnice crkovale in zapirale izhode — pa tudi vrednost kript bo strmoglavila.
Tako, da jim kaj veliko ni za zavidati
[/quote]

V kriptosvetu je trenutno 700 milijard dolarjev denarja. Ne smeši se z milijoni.

To so vložki v podjetja. Bolje gre podjetju, na več dobička lahko računaš. Nekatera podjetja imajo kriptovalute vgrajene v produkte, ki jih že imajo na trgu. Bolj se produkt uporablja, bolj raste vrednost kriptovaluti. Recimo borza Binance ima svojo kriptovaluto, s katero plačuješ stroške transakcij. Vrednost – v nebo.

V kriptosvetu je trenutno 700 milijard dolarjev denarja. Ne smeši se z milijoni.
[/quote]
saj to na kaj obešaš svoj komentar pa ne razumeš ☺☺

toliko je kapitalizacije kript !!!
kar pa ni denar ampak samo “protivrednost” — realnega denarja je po mojem palcu 2 – 3% te kapitalizacije kript.

[/quote]

No poglejmo to “tržno kapitalizacijo”… 😉

1. The Bitcoin market has several characteristics that make it ideal for high risk institutional investors like hedge funds:

Small market capitalization
Relatively naive participants
No bank competitors
No regulation

2. According to Bloomberg, as few as 1,000 people may own around 40% of all existing bitcoin. With the market pushing higher and higher, there’s the natural risk that some of them will choose to cash out. But Bloomberg posits a more worrying scenario, in which the whales could actually coordinate among themselves to move the market. There’s no evidence of that sort of active conspiracy, and these days enough of bitcoin’s early adopters actively hate each other, indicating that the pool of potential collaborators is smaller than it might seem.

But the deeper worry is that it’s not clear such behavior would even be illegal if it occurred. Regulators have only tentatively begun to treat some cryptocurrencies as securities subject to oversight.

And cryptocurrency collusion absolutely does take place, though primarily in the manipulation of smaller cryptocurrencies, which, according to Bloomberg, have even more concentrated ownership than bitcoin. “Pump and dumps” of those smaller “altcoins” are often coordinated through obscure chat forums linked to cryptocurrency exchanges, sometimes called “trollboxes.”

[/quote]
Tako je, če smo še bolj natančni ….. Market Cap: $702,078,887,189 / 24h Vol: $50,839,634,563 / BTC Dominance: 33.6%

Takole pa kapitalizacija narašča, pa v resnici še začetek ni
https://coinmarketcap.com/charts/

Kje se bo ustavilo – kdo bi vedel, ampak centralnim bankam se bo utrgalo, ko bodo enkrat ob dobičke 😀

Vprašanje je, kako bodo ves ta denar menjalnice izplačale? Čeprav po moje v primeru run-a niti ne bo treba, ker vsem ne bo uspelo prodati naprej coinov in bodo tako ostali s coini brez vrednosti v realnem denarju.

Kakšna neumnost je pa to?
Zakaj bi si morala pa kovance spreminjat v fiat in izplačat? Že danes s kriptovalutami lahko kupiš veliko dobrin, ne rabiš spreminjat v fiat. Vsak mesec je tega še več in več.
Kovance večjih vrednosti pa itak nima smisla spreminjat, kupiš predmete večje vrednosti pa je. A vi sploh veste o čem se tukaj ljudje pogovarjamo?

V neki določeni fazi bo to sigurno problem. Ampak smo še daleč. Verjetno tudi zato umetno ohranjajo cene na neki ravni, da ne bi ljudje prehitro obogateli. 🙂 Takoj ko katera valuta preveč pridobi na vrednosti, jo je treba sesut. Na netu se pojavijo dezinformacije, na ves glas se vpije SCAM in valuta potone. Pa je spet mir v vesolju. 🙂 Tako da od danes do jutri ne gre nič. Treba je kupit in enostavno počakat. Ni druge. Za izplačila, dokler je pred vrati še toliko ljudi, ki bi radi kupili, pa ne morejo, me ne skrbi.

Prvo kot prvo. Nakupili par nepremicnin? A te nepremičnine se bodo pa kar same vzdrževale kaj? Pa pri teh cenah seveda ja.

Obenem ja pa ja de, da si za štrom placal po par 1000€…. Dej ne prbiji!

Pa da ta folk še vedno dela v IT sektorju iz užitka? Zgleda da še nikoli nisi ne bil ne delal v IT sektorju, kjer je, ce si resen in dober stres izjemen, pritiski tudi, pa da bi bil milijonar mi ne plačas, da grem delat nazaj tako da resno, ne prbiji!
[/quote]

Zakaj bi lagal? Štrom sem plačeval po 1.500 eur/mesec. Očitno ne veš kaj so asics mašine in koliko štroma porabijo. Še manj pa kako se je rudarilo bitcoine.

Vložili so v nepremične, ki jih oddajajo. Big del. Pa vsak si je sezidal lepo hišo + vikende.

Ja, ne boš verjel…delajo zaradi užitka in so IT-jevci. So pa v block chainu. Ampak po zapisanem, pojma nimaš kaj je block chain.

Zadel si edino to, da nikoli nisem delal v IT sektorju. Res nisem. Imam pa veliko prijateljev tam, zato sem (samo kot investitor) pred leti zaplaval v te vode.

Ne verjamem, da je v tem prihodnost. Zaupam samo sebi in svojem znanju, s katerim mesečno služim gotovino, ki jo sproti porabljam, in vem, da sem jo pošteno prigaral, zato me ne skrbi fa bi lahko čez noč ostal brez. Če bi že imel višek sredstev, bi pa raje vlagal drugam. Nepremičnine recimo ali kaj podobnega. Te kriptovalute pa mislim, da se bodo kar naenkrat sesule v prah…se mi zdi, fa je folk preveč naiven. Privoščim vsakemu, ki je po sreči, z znanjem ali predvidevanjem prišel do bogastva, lumparij pa ne podpiram.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Zakaj bi lagal? Štrom sem plačeval po 1.500 eur/mesec. Očitno ne veš kaj so asics mašine in koliko štroma porabijo. Še manj pa kako se je rudarilo bitcoine.

Vložili so v nepremične, ki jih oddajajo. Big del. Pa vsak si je sezidal lepo hišo + vikende.

Ja, ne boš verjel…delajo zaradi užitka in so IT-jevci. So pa v block chainu. Ampak po zapisanem, pojma nimaš kaj je block chain.

Zadel si edino to, da nikoli nisem delal v IT sektorju. Res nisem. Imam pa veliko prijateljev tam, zato sem (samo kot investitor) pred leti zaplaval v te vode.
[/quote]

In kolk mašin si imel?

Ko ti bo delodajalec izplačal plačo v kriptah, ti ne bo preostalo drugega kot verjeti v to 🙂

New Report

Close