Kriptovalute
Pozdravljeni,
imam nekaj prihranjenega denarja.
Rada bi vložila v kakšne kripto valute, pa se mi sanja ne, kako sploh začeti, kako vse skupaj poteka, skratka kar se kripto valut tiče, znanje 0.
Mi lahko kdo da kakšno pametno stran za začetnike lahko, če ima kdo čas, tudi sam napiše.
Pa katere valute danes sploh kupiti? Bitcoin erjetno ne, ali pač?
Hvala
za seljake.
evo… tu je kalkulator dollar cost average-a… lahko primerjaš z tudi z zlatom…
označi tam npr 10 dolarjev vsak mesec pa poglej številke.
Če te premami kakšen spletni portal, ki obljublja trgovanje s kriptovalutami (normalno ali avtomatsko), kjer dobiš zraven še svetovalca, poleg tega moraš plačati vstopne stroške približno 250 evrov – to je zanesljivo nateg!
Ta svetovalec je nategun, goljuf, ki ve, kako bo iz tebe potegnil s psihološkimi forami in metodami še zadnji evro. Eni so še kredite jemali.
Prva stvar, preden bi starostnike naučili internet, bi jih morali naučiti vse o spletnih goljufih.
Spet bo polno novih žrtev….
Želiš trejdati ali samo kupovati? Začneš tako, da odpreš račun na menjalnici. Postopek je enak kot odpiranje na računa na banki, potrebuješ osebni dokument, davčno itd. Za začetek bo dovolj, da si odpreš račun npr. na Bitstamp.
Potem pa nakažeš denar na menjalnico. Ko dobiš denar potem kupuješ.
To je zelo na kratko, ker bi bilo preveč za pisat. Ne nasedaj na kakšne variante, da bi kam drugam nakazovala svoj denar, kriptovalute…kjer obljubljajo velike donose, ker gre v večini primerov za SCAM in boš ostala brez svojega denarja ali kriptovalut.
Ne nasedaj na neke svetovalce, ki naj bi ti pomagali. Gre za SCAM. Teh je kolikor hočeš in njihov cilj je, da ukradejo denar. Tako kot je že nekdo zgoraj napisal. Vedno gre za nateg!!! Drži se menjalnice in vse delaj sama, brez da se ti kakšen “svetovalec” prijavi, naj bi ti pomagal.
Preden karkoli delaš vprašaj, raziskuj!!! Npr. tu gor ali na slo tech.
Maka čivčata, 10.09.2022 ob 15:23
za seljake.
evo… tu je kalkulator dollar cost average-a… lahko primerjaš z tudi z zlatom…
označi tam npr 10 dolarjev vsak mesec pa poglej številke.
Seljo No 1 odgovara..
Kript, 10.09.2022 ob 15:05
Pozdravljeni,
imam nekaj prihranjenega denarja.
Rada bi vložila v kakšne kripto valute, pa se mi sanja ne, kako sploh začeti, kako vse skupaj poteka, skratka kar se kripto valut tiče, znanje 0.
Mi lahko kdo da kakšno pametno stran za začetnike lahko, če ima kdo čas, tudi sam napiše.
Pa katere valute danes sploh kupiti? Bitcoin erjetno ne, ali pač?
Hvala
Bejži od kripto sveta trenutno, ker boš kot začetnica popušila Sploh, če te v paso dobi kak piramidalnik trženja kripto valut
Kripto se je izplačevalo na veliko v 2021.
Trenutni jahači kripto grebenov pa rabijo take naivneže, kot si ti..
- Nun. Tako Mi kalema i onoga što oni pišu,

ti nisi, milošću Gospodara svoga, lud;

ti ćeš, sigurno, nagradu neprekidnu dobiti

jer ti si, zaista, najljepše ćudi

i ti ćeš vidjeti, a i oni će vidjeti,

ko je od vas lud.

Gospodar tvoj dobro zna onoga koji je s puta Njegova skrenuo i on dobro zna one koji su na Pravome putu,

zato ne slušaj one koji neće da vjeruju,

oni bi jedva dočekali da ti popustiš, pa bi i oni popustili,

i ne slušaj nijednog krivokletnika, prezrena,

klevetnika, onoga koji tuđe riječi prenosi,

škrtca, nasilnika, velikog grješnika,

surova i, osim toga, u tuđe pleme uljeza,

samo zato što je bogat i što ima mnogo sinova,

koji govori, kad mu se ajeti Naši kazuju: “To su samo naroda drevnih priče!”

Na nos ćemo Mi njemu biljeg utisnuti!
Kript, 10.09.2022 ob 16:19
O, hvala za opozorila
Se pravi, registracija na Bitstamp ali Kriptomat in nato še registracija na neko menjalnico. Ko iz svojega računa nakažem denar na menjalnico, lahko začnem z nakupovanjem.
Kaj pa menjalnica, katero mi priporočate?
Lej jaz sem ti predlagal Bitstamp. Bitstamp je regulirana menjalnica. Obstaja še nekaj reguliranih menjalnic, večina je nereguliranih. Za začetek je Bitstamp primerna in ima dovolj ta glavnih kriptovalut na voljo. Če pa bo kasneje premalo pa odpreš še na kakšni drugi.
Na kriptomatu je večja provizija.
Ko boš kupovala, razmisli ali hočeš uporabiti kakšno svojo strategijo kupovanja ali npr. dollar cost average metodo.
Flash Crash, 10.09.2022 ob 17:54
Lej jaz sem ti predlagal Bitstamp. Bitstamp je regulirana menjalnica. Obstaja še nekaj reguliranih menjalnic, večina je nereguliranih. Za začetek je Bitstamp primerna in ima dovolj ta glavnih kriptovalut na voljo. Če pa bo kasneje premalo pa odpreš še na kakšni drugi.
Na kriptomatu je večja provizija.
Ko boš kupovala, razmisli ali hočeš uporabiti kakšno svojo strategijo kupovanja ali npr. dollar cost average metodo.
POJMA NIMAŠ ČE SE DRŽIŠ BITSTAMPA
FG, 10.09.2022 ob 17:58
NE HODI NA KRIPTOMAT, BITSTAMP!!!!!!!!!!!!!!
KOooooo9oncno ena pametna.
Kao na bitstampu so poceni provizije. Hh.
Pametni se pravite a glupi ko točak.
Pa na ftxu mas prakticno spot.
Na bitstampu te vsak dvig bitcoina stane po trenutnih cenah 11e. Na ftxu zastojn.
Isto provizije… pisem ze gor. 25x drazja provizija je na bitstampu od ftxa. Dobesedno. Biu je en majl da bodo dal kao na 0,3… hhh. To je se vedno 15x drazje.
Ftx 0,02.
Bitstamp 0,5 oz 0,3
Neki so dal da do 1000e ni provizije… ne vem tocno.
Kasn bitstamp pa kriptomat.