Kriptovalute
FG, 10.09.2022 ob 18:03
Flash Crash, 10.09.2022 ob 17:54
Kript, 10.09.2022 ob 16:19
O, hvala za opozorila
Se pravi, registracija na Bitstamp ali Kriptomat in nato še registracija na neko menjalnico. Ko iz svojega računa nakažem denar na menjalnico, lahko začnem z nakupovanjem.
Kaj pa menjalnica, katero mi priporočate?
Lej jaz sem ti predlagal Bitstamp. Bitstamp je regulirana menjalnica. Obstaja še nekaj reguliranih menjalnic, večina je nereguliranih. Za začetek je Bitstamp primerna in ima dovolj ta glavnih kriptovalut na voljo. Če pa bo kasneje premalo pa odpreš še na kakšni drugi.
Na kriptomatu je večja provizija.
Ko boš kupovala, razmisli ali hočeš uporabiti kakšno svojo strategijo kupovanja ali npr. dollar cost average metodo.
POJMA NIMAŠ ČE SE DRŽIŠ BITSTAMPA
Ne nakladaj neumnosti.
Denar si razdeli na 80:20. 80% imej za manj tvegane in 20% za bolj tvegane v kolikor misliš tudi take kupovat.
Upoštevaj:
– kupuj samo z denarjem, ki ga lahko dlje časa pogrešaš ali za vedno.
– denar gre od prehitrih in nepotrpežljivih k potrpežljivim
– če ne boš preveč pohlepna lahko zelo dobro zaslužiš ali pa tudi postaneš bogata. Če boš preveč pohlepna ob nepravem trenutku lahko tudi izgubiš celoten vložek.
Kript, 10.09.2022 ob 18:28
Flash Crash
Hvala za odgovore.
Mi pa nekaj najbolj pomembnega ni jasno.
Denar si iz TRRja nakažem v denarnico, ki jo moram tudi odpreti ali nakažem na Bitstamp in kupim kripto in potem to prenesem v denarnico?
Saj si bom vzela čas vse tudi sama preštudirati preko kakšnih strani.
Ne. Na menjalnici odpreš račun. Potem s svojega bančnega računa na to menjalnico nakažeš denar. Ko je denar nakazan menjalnici, menjalnica uredi, da imaš na voljo stanje za kupovanje.
Flash Crash, 10.09.2022 ob 18:33
Ne. Na menjalnici odpreš račun. Potem s svojega bančnega računa na to menjalnico nakažeš denar. Ko je denar nakazan menjalnici, menjalnica uredi, da imaš na voljo stanje za kupovanje.
Super, hvala ti za vse info in pa nasvete in upoštevanja.
Ne bom več tečna, si bom vzela čas tudi sama malce prebrati. Če mi kaj ne bo jasno, se spet javim.
Kript, 10.09.2022 ob 15:05
Pozdravljeni,
imam nekaj prihranjenega denarja.
Rada bi vložila v kakšne kripto valute, pa se mi sanja ne, kako sploh začeti, kako vse skupaj poteka, skratka kar se kripto valut tiče, znanje 0.
Mi lahko kdo da kakšno pametno stran za začetnike lahko, če ima kdo čas, tudi sam napiše.
Pa katere valute danes sploh kupiti? Bitcoin erjetno ne, ali pač?
Hvala
Moj nasvet je da ne vlagaj denarja v nekaj kar ne poznaš.
ti ne kupuješ z denarnico. tam ni fiata. tam se hrani samo kripto.
ne hodi na bitstamp!
zračuni si jebote. če daš usak mesec 20€… najmanj 10,5€ daš bitstampu da maš u denarnici. pač ko si dvigneš. se ti to splača?
on verjetno nič ne hrani… ravna se po masi…
sploh ne veš kakšna platforma je ftx… pač sicer odsvetujem ampak lahko stejkaš 1000 in en kripto. in ne samo to. nakažeš fiat in jim lahko “posodiš” in za ta denar dobivaš obrest. sicer ponavljam ODSVETUJEM… ampak tako za primerjavo pravim… jst ko sem prvič prišel gor pif… kaj use lahko…
Kript, 10.09.2022 ob 18:43
Super, hvala ti za vse info in pa nasvete in upoštevanja.
Ne bom več tečna, si bom vzela čas tudi sama malce prebrati. Če mi kaj ne bo jasno, se spet javim.
Če ti Bitstamp ne ustreza, preveri ostale menjalnice. Marsikaj kar ne veš, ne poznaš…se lahko naučiš. Tako, da potrpežljivo in postopoma. Ne skači na glavo, preveri in povprašaj.
Flash Crash, 10.09.2022 ob 18:49
Če ti Bitstamp ne ustreza, preveri ostale menjalnice. Marsikaj kar ne veš, ne poznaš…se lahko naučiš. Tako, da potrpežljivo in postopoma. Ne skači na glavo, preveri in povprašaj.
Hvala, si bom zagotovo vzela čas in še sama malo prebrskala po netu preden se dokončno odločim.
Butl962, 11.09.2022 ob 06:46
Binance, bitcoin in samo denar, ki ga ne boš življensko pogrešala.
Ko bo gospodarstvo v svetu zacvetelo bo šlo vse gor, prej pa ne. To pomeni 3 do 5 let.
Se strinjam. Odpri Binance, registriraj se, nalozi denar prek sepa nakazila ali prek kreditne kartice, kupi, in to je to. Pozabi trgovanje, ker v tem trenutku se nimas dovolj znanja za to. Uporabljaj samo eno platformo, meni je Binance vec kot dovolj. Ne upostevaj nobenih nasvetov v smislu “kupi to, kupi ono”, ker so to ugibanja. Srecno
Cww, 11.09.2022 ob 07:59
Se strinjam. Odpri Binance, registriraj se, nalozi denar prek sepa nakazila ali prek kreditne kartice, kupi, in to je to. Pozabi trgovanje, ker v tem trenutku se nimas dovolj znanja za to. Uporabljaj samo eno platformo, meni je Binance vec kot dovolj. Ne upostevaj nobenih nasvetov v smislu “kupi to, kupi ono”, ker so to ugibanja. Srecno
Kupi in upaj Slaba strategija.
Kript, 10.09.2022 ob 21:20
Hvala, si bom zagotovo vzela čas in še sama malo prebrskala po netu preden se dokončno odločim.
Verjemi mi, izogibaj se finančnih trgov dokler se resnično ne naučiš kako stvari delujejo.
it to učenje verjemi mi, traja zelo dolgo, leta.
Če te resničo zanima, si odpri račun ampak uporabljaj demo.
Pojdi na kriptomat, čist preprosto vse. Lahko plačuješ prek sepe. Kupi nekaj 0,0006 neki in čakaj. Vloži samo toliko kot lahko pozabiš za nekaj časa. Ampak spremljaj, ker se trenutno nekaj dogaja. Za začetek ne pretiravaj. Vloži recimo 100e in si predstavljaj, da sta zraven še dve nuli. Pa rabiš mejo. Ne čakaj v nedogled. Ko se nabere, ko gre gor, prodaj, kupi nazaj, ko pade dol. Jaz mam ogledanih ene 10 kojnov, po enem letu in pol opazovanja. Nd nasedaj na razno holdanje, ker je čista loterija, ko gre gor za ene 200, 300%, prodaj. potem lahko vložiš samo dobiček, tako na boš na zgubi. Previdno, sploh, če si začetnik. Vse gre enkrat gor in enkrat dol. Samo čakat moraš.