Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kriptovalute – penzija material

Kriptovalute – penzija material

Vprašal bi, katere so po vašem tiste kriptovalute, ki so zelo podcenjene in bi z majhnim vložkom omogočale visoko rast? Kaj menite o TRX?

Odlična izbira.

Aja, samo glede penzije … Kaj pa vem. Nekje se bo rast ustavila, ker ne more iti večno tako gor kot zdaj. Po mojem bo ključno leto 2018.

Nemogoče je vedeti, kaj kupiti, da bo kmalu zraslo. Vedo le tisti, ki imajo veliko koliičino posameznega kovanca in izvajajo “pump and down”, kar je sicer v “normalnem” svetu kaznivo dejanje. Če kupite na vrhu, počakajte na naslednjo rast. Če pogledamo zgodovino, opazimo, da posamezni dober kripto projekt potrebuje več mesecev, leto ali celo dve, potem pa kar naenkrat eksplodira. Kdaj pravi čas vstopiti? Potrebne so insajderske informacije (ki so v običajnem svetu prepovedane), zato je potrebno slediti vsem komunikacijskim kanalom, predvsem tujim. Primeri. Ko se pripravlja sodelovanje kripto projekta z neko veliko multinacionalnko, lahko pričakujemo ekstremo rast (lahko več sto ali tisoč odstotokv v kratkem), morda se pričakuje implementacija neke koristne posobdobitve. Večinoma obljubljajo splošno plačevanje z kripto kovanci in delajo na tem, do sedaj to še nikomur ni uspelo, da bi bilo hitro in ugodno. Lahko znan kovanec pride na neko večjo borzo in se promet takoj poveča in se mu tudi zviša cena. Tak primer po mojem mnenju (nekje prebral) je Dragonchain (DRGN) od Disneya, ki je zaenkrat prisoten na malih borzah. V letu 2018 bodo začele vstopat velike krporacije, kaj bo to prineslo bomo videli. Zaenkrat je celotna vrednost kripro dosega 1/3 vrednost Appla.

Vprašanje, do kdaj bodo še priložnosti za male vlagatelje? Po mojem predvidevanju vsaj še eno leto do dve, potem bo pa zelo ragulirano, obdavčeno, nekatere (npr. anonimne) celo prepovedane.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Pa saj ne sprašuje, kaj kupiti, da bo na hitro zraslo, ampak kaj kupiti danes za malo denarja, da bo čez par let ogromno vredno. Torej so bližnji dogodki popolnoma nepomembni. Bistvena je vizija podjetja in ekipa, ki stoji za njim. Dolgoročnost projekta, ne kratki stoki za par sto procentov.
Trx jima ogromen potencial na vzhodnih trgih – ravno tako cardano. Jaz stavim na oba. Dovolj na začetku poti za lepe zaslužke je tudi še stellar. Ripple itak, ampak je veliko rasti že za njim. Da bi lahko rekli, katere druge majhne valute se bodo še dolgoročno obnesle, je še prezgodaj. Mogoče se tudi te ne bodo. Če ima človek denar, ga razrši in čaka. Moj edini nasvet bi bil, da ne stavi vsega na eno valuto.

Pa dajmo še 1x …
Ni bistvena kripta, ki bi… bo zelo zrasla, ampak sposobnost menjalnice, da ti ta porast izplača.
Zna že par % rasti sesuti izplačilno mesto

Ali je trenutno trgovanje s kriptovalutami povsod tj. v vseh državah, še vedno popolnoma neobdavčeno za fizične osebe?

Potem bi šlo ob takih procentih rasti, kot je zdaj, že zdavnaj vse v maloro. Dokler je vlagateljev več kot ljudi, ki si hočejo dobičke izplačat, je vse okej. Ne glede na rast. Problem zna bit, ko se bo trend obrnil. Ampak kakšno leto sigurno še ne.

Konjar prav zabavno je, kako ti zaboga ne pokapiraš, da ti bo menjalnica izplačala moj denar, ne pa svojega, če bom jaz tisti, ki bo zaprl tvojo ponudbo. Menjalnica sama ne kupi od tebe nič, prav tako ti ničesar ne proda. Edini prihodki menjalnice so navedeni recimo tukaj:

https://www.bitstamp.net/fee_schedule/

Imaš popolnoma prav. Kdo le bi si želel kratke stoke 🙂 po par sto procentov. Veliko bolje je vlagati dolgoročno in v par letih pokasirati par sto procentov :))
Na hitro zaslužen denar resnično ni nič vreden.

Imaš popolnoma prav. Kdo le bi si želel kratke stoke 🙂 po par sto procentov. Veliko bolje je vlagati dolgoročno in v par letih pokasirati par sto procentov :))
Na hitro zaslužen denar resnično ni nič vreden.
[/quote]

Valute, o katerih govorim, merijo skoke v tisočih, ne stotih precentih. V enem mesecu ali dveh. Ker so prepoznane kot dobri projekti. Pa še nešteto jih bo. Nekaj, kar je na hitro napumpano in zmanipulirano, pa drugo leto mogoče ne bo vredno nič več. Hočem povedat, da niso važni samo ti skoki, ampak big picture. Potem pridejo skoki sami.

Če je projekt prepoznan kot dober, kot tak tudi razglašen, potem se v njega nakopiči kup denarja, in posledično tudi zraste tečaj. V to rast tečaja je tako vključeno ogromno pričakovanj, ki se bodo ali pa tudi ne realizirala šele čez dlje časa. Ampak ta časovna odmaknjenost nikogar preveč ne zanima.
Ker se rast ne nadaljuje v nedogled, avtomatsko sledijo prodaje, umik velike količine vročega denarja, posledično padec tečaja in velika žalost tistih, ki so kupili na vrhu. Tak kovanec potem potrebuje dlje časa, da se sploh povrne na prejšnje visoke vrednosti. Problem je v tem, da se investicije vlagateljev ne dogajajo zaradi dolgoročnega investiranja v projekt, ampak samo v želji po hitrem zaslužku.
Saj podobno je tudi na delniških trgih. Napovedi uprave, napovedani posli, se odrazijo na ceni takoj, se vgradijo v ceno takoj, manj ob rezultatih, realizacijah.
Takšna zelo proznavna nihanja kripto so vsepovsod, raztegnjena na daljša in krajša časovna obdobja.
Pred kratkim je tako marsikomu uspelo kupiti XRP na 2, marsikomu BTC na 20. Jasno se kaže, da je ustrezen timeing nakupa pomembnejši faktor, kot samo ozadje projekta, čeprav tudi to koristi, a žal ne v taki meri, kot bi si vsi želeli.

Igzekli, saj o tem ti pišem. Če kupuješ, da boš čez par let nekaj imel, ne smeš prodajat, ko tečaj miruje ali pade, v tem je poanta. Torej moraš v valuto zelo verjet in se dobro pozanimat, v kaj vlagaš. Tako kot vsi, ki so verjeli v ripple. Najti moraš nekaj, kar je še v povojih in ima še vso rast pred sabo in ne prodajat ob prvi paniki. Tako sem razumela vprašanje – ne o dnevnem trgovanju, ampak da kupiš nekaj in držiš. Tudi če kupiš balon valute, ki je šele na začetku, dolgoročno nima veze. Tudi ripple za 2 evra je še poceni, ker je lahko v kratkem že 5 ali 10.
Jaz sem kupila velika TRX-ov po 2 centa. Se ga najmanj eno leto ne dotaknem, čeprav vem, da bodo vmes hudi padci.

Katero menjalnico uporabljas

New Report

Close